מי צריך פלאש ?

• פותח הנושא yossmor2
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הי

הבוקר שמעתי תוכנית ובה דיבר הצלם זיו קורן,
בין שאר הדברים שאמר בשבח עצמו... היה גם המשפט הבא:

"הטכנולוגיה היום פוטרת אותנו משימוש בפלאש, יכולות האסא הגבוהות אינן מצדיקות את השימוש בפלאש"..

מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
פלאש תמיד צריך.. השאלה כמה הוא אמור להיות מורגש על התמונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י azriel;467693:
פלאש תמיד צריך.. השאלה כמה הוא אמור להיות מורגש על התמונה.

ומה בצילומי עיתונאות, צילומי חוץ, שמים בהירים, קונטרסט קיצוני ?

נכתב ע"י ביתרפ;467704:
אולי הוא "אוהב" תמונות מגורענות

על זה בדיוק הוא אומר שגם באסא גבוה כבר אין רעש ולכן אין צורך בפלאש.

• הוסף לסימניות
תגיד לו בשמי אני הקטן שהוא מדבר שטויות ..
שינה לצלם בסטודיו ללא פלאשים ונראה את התוצאות שיצאו לו ..
זה כמו שכבר היום לא צריך מצלמות ווידיאו מקצועניות כי יש כבר גם HD בפלאפון ...

• הוסף לסימניות
אוי נו, פעם שניה כבר שמצטטים פה את זיו קורן כאילו הוא איזה אל, או לכל הפחות ה-צלם ה-קובע...

אני לא אומרת שהוא צלם גרוע, כבר ראיתי תמונות טובות שלו (וגם תמונות שבכלל לא אהבתי. עניין של סגנון, כנראה), אבל לא צריך לקדש (או אפילו לצטט כראויה להתייחסות) כל שטות שהוא אומר.

לפלאש יש המון שימושים, ולרגישות גבוהה שימוש אחד (הוספת אור) שמהווה את אחד מהשימושים של פלאש (ואפילו בשימוש הזה - זה מתבצע בצורה שונה).
לפלאש יש בנוסף את היכולת להפריד אוביקט מרקע, את היכולת להאיר משהו מסויים בסצנה, את היכולת ליצור משחקי תאורה (רקע כחול, למשל), את היכולת לצייר קו מתאר של דמות ובאופן כללי את היכולת ליצור תאורה מעניינת על הדמות.
מה הקשר בין כל הנ"ל לבין רגישות גבוהה?!

[ומה עולה יותר, אגב: מצלמות עם רגישות מטורפת וללא רעש, או מצלמה בסיסית ופלאש?]

• הוסף לסימניות
יוסי..
בצילומי חוץ.. גם אפשר ורצוי להשתמש עם פלאש חיצוני.. (אולי לא מהמצלמה.. אבל מהצד או כמילוי בכיוון ההפוך של השמש.. וכו').
שמים בהירים או קונטרסט קיצוני.. לא הבנתי מה קשור לפלאש..
אדרבה.. שיש שמיים בהירים ואתה אמור דווקא לסגור צמצם.. אז גם פלאש יכול לעזור.. (אפי' עם מטריה.. )
פלאש רק מוסיף.. כמו שרבקה אמרה.. יש לו את היעודים שלו.. לאו דווקא "להאיר" או להגיע לחשיפה נכונה.. אלא גם בכיוון התאורה..
בשמש חזקה.. לדעתי חייב פלאש מילוי.. (או לפחות רפלקטור ואתה מוגבל לפעמים.. )
לכל אחד יש את השיטות שלו.. לפסול שיטה זה לא השיטה..

• הוסף לסימניות
הייתי בודק בציוד הצילום שלו אם באמת אין לו פלאש...

• הוסף לסימניות
תתחילו להבחין בין 2 סוגי צילומים.
בצילומי סטודיו, חובה פלשים על מנת לקבוע עוצמת ויחס תאורה לפי הצורך.
בצילומי אירועים לעיתונות, פלשים לא יהיהו אפקטיביים, בגלל התנועה הדינמית, וגם בעיקר שהצלם מגיע כנספח לחלק מהזמן של האירוע.

במגרשי כדורגל או כדור סל יש הרבה תאורה אחידה, כך שפלש רק יהרוס.
בצילומים של דתיים ששם התאורה (מ)שוקעת, + כובעים, זה סוג אחר של צילומים.

בשביל לתת אווירה, מצלמים ללא פלש.
בשביל להוציא תמונות יפות, חייבים פלש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DDFF;467757:
הייתי בודק בציוד הצילום שלו אם באמת אין לו פלאש...

הוא צלם עיתונות ורחוב, מאוד הגיוני שאין לו פלאש. נדמה לי שגם ליעקב (יעקב1) אין פלאש.
אז מה? זה אומר שעולם הצילום לא צריך פלאשים? שטויות.

• הוסף לסימניות
תעביר לו בבקשה את הכתובת שלי
לא אתנגד לשמור לו על הפלאשים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;467763:
הוא צלם עיתונות ורחוב, מאוד הגיוני שאין לו פלאש. נדמה לי שגם ליעקב (יעקב1) אין פלאש.
אז מה? זה אומר שעולם הצילום לא צריך פלאשים? שטויות.

אפילו את יעקב תפסתי כמה פעמים מצלם עם פלאש :D

• הוסף לסימניות
השמוש בפלאש הוא ממש ממש לא רק "שיהיה אור", חזרתי עכשיו מארוע צהרים בגן ארועים.
כל הקירות היו זכוכית כך שמכל כיוון אפשרי היה לי בקלייט מטורף.

לא הייתי חולם אפילו לצלם שם ללא פלאש.

• הוסף לסימניות
השמוש בפלאש הוא ממש ממש לא רק "שיהיה אור", חזרתי עכשיו מארוע צהרים בגן ארועים.
כל הקירות היו זכוכית כך שמכל כיוון אפשרי היה לי בקלייט מטורף.

לא הייתי חולם אפילו לצלם שם ללא פלאש.

• הוסף לסימניות
בס"ד

רבקה, עם כל הכבוד, יש לך עוד כמה שנים טובות כדי להגיע לרמת הצילום הטכנית של זיו קורן. ואח"כ עוד כמה שנים בשביל הראייה הצילומית של זיו קורן.

מה שזיו קורן אומר אומרים עוד הרבה צלמים. פשוט הוא הדמות היחידה שמתראיינת. מנחם כהנא, אלכס ליבק, רובינגר, אוריאל סיני ועוד רבים רבים וטובים שעובדים עם הסכנויות הגדולות בעולם ומככבים שנה בשנה בתערוכות ובתחרויות הגדולות בעולם.

הדברם נאמרו רק ובעיקר על צילום עיתונות. צילום עיתונות שמחוייב לתאורה האמיתית שהייתה במקום ללא תוספות. צילום עיתונות שלא מחוייב להראות את הפנים בתאורה מושלמת אלא בתאורה קיימת.

לי יש פלאש ואפילו כמה. הם משמשים אותי בעיקר בצילום אירועים או עיתונות אירועים (כצריך לצלם איזו חתונה מטופשת באולם צהוב כמו לימון) בעיתונות פרופר אני לא משתמש.

הדברים אינם קשורים לסגנון. ככה מצלמים צלמי עיתונות. וככה הצילומים יוצאים טובים יותר אמינים יותר ובתאורה יפה יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;467835:
בס"ד

רבקה, עם כל הכבוד, יש לך עוד כמה שנים טובות כדי להגיע לרמת הצילום הטכנית של זיו קורן. ואח"כ עוד כמה שנים בשביל הראייה הצילומית של זיו קורן.

אז איזה מזל שאני בכלל לא רוצה להגיע לרמת הצילום הטכנית של זיו קורן (שואפת הרבה יותר גבוה) ולא לראיה הצילומית שלו (שאינה אהובה עלי במיוחד), אה?

נכתב ע"י יעקב1;467835:
בס"ד
מה שזיו קורן אומר אומרים עוד הרבה צלמים. פשוט הוא הדמות היחידה שמתראיינת. מנחם כהנא, אלכס ליבק, רובינגר, אוריאל סיני ועוד רבים רבים וטובים שעובדים עם הסכנויות הגדולות בעולם ומככבים שנה בשנה בתערוכות ובתחרויות הגדולות בעולם.

הדברם נאמרו רק ובעיקר על צילום עיתונות. צילום עיתונות שמחוייב לתאורה האמיתית שהייתה במקום ללא תוספות. צילום עיתונות שלא מחוייב להראות את הפנים בתאורה מושלמת אלא בתאורה קיימת.

לי יש פלאש ואפילו כמה. הם משמשים אותי בעיקר בצילום אירועים או עיתונות אירועים (כצריך לצלם איזו חתונה מטופשת באולם צהוב כמו לימון) בעיתונות פרופר אני לא משתמש.

הדברים אינם קשורים לסגנון. ככה מצלמים צלמי עיתונות. וככה הצילומים יוצאים טובים יותר אמינים יותר ובתאורה יפה יותר.

ברור שציטוט שמוציא את הדברים מהקשרם עלול לגרום לאי הבנות, אבל אני התייחסתי לציטוט ולהקשר שיוסי נתן לו (שיחה על צילום בכלל, ולא על צילום עיתונות).
שים לב גם לדבריי בתגובה נוספת באשכול הזה:
"הוא צלם עיתונות ורחוב, מאוד הגיוני שאין לו פלאש. נדמה לי שגם ליעקב (יעקב1) אין פלאש.
אז מה? זה אומר שעולם הצילום לא צריך פלאשים? שטויות. "

כלומר: גם אני כתבתי שבצילום עיתונות לא בהכרח צריך פלאש (זה עניין של השקפה, אני מניחה. אני בכל מקרה לא בתחום הזה), אבל האמירה "מי צריך פלאש?" (שאם הבנתי נכון, יוסי אמר אותה בסרקזם בהתייחס לגישתו של זיו) היא שגויה. הוא אמר: "הטכנולוגיה היום פוטרת אותנו משימוש בפלאש". האם אותנו = הצלמים או אותנו = צלמי העיתונות? אין לי מושג.
אם הכוונה היא לצלמים בכלל, זה שטויות.

• הוסף לסימניות
בס"ד

ההתייחסות שלי נאמרה לגבי הזלזול התדיר שלך בזיו קורן. וזה משעשע לאור הצילומים שלך שבחלקם צפיתי פה ובחלקם בפייסבוק.

יש לך כ"כ הרבה מה ללמוד בסיס ואת מזלזלת באחד הצלמים הטובים ביותר בעולם. ואני שופט את התוצר שלו ולא את ההילה מסביבו שמרגשת את הבלורית שאין לי.

• הוסף לסימניות
בואו נחזור לעיקר,
הציטוט שהבאתי כמובן מדבר על תחום עיתונאי, שאגב בעידן הפילם צלמי עיתונות השתמשו בפלאש באופן קבוע, אלא אם רצו ליצור "אוירה" או "צילום אומנותי".

• הוסף לסימניות
בס"ד

יוסי, גם בתחום הפילים צלמי העיתונות צילמו ללא פלאש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;467880:
בס"ד

ההתייחסות שלי נאמרה לגבי הזלזול התדיר שלך בזיו קורן. וזה משעשע לאור הצילומים שלך שבחלקם צפיתי פה ובחלקם בפייסבוק.

יש לך כ"כ הרבה מה ללמוד בסיס ואת מזלזלת באחד הצלמים הטובים ביותר בעולם. ואני שופט את התוצר שלו ולא את ההילה מסביבו שמרגשת את הבלורית שאין לי.

אני לא מזלזלת בזיו קורן (בטח לא "באופן תדיר". כל ההתייחסויות שלי אליו אי פעם נכללות לסך של 2), וזה שיש לי הרבה מה ללמוד - לא אוסר עלי לבקר צלמים אחרים. ובלי שום קשר לביקורת, אני יכולה לבחור ממי ללמוד. (כן, אפשר ללמוד מכל אדם. כמובן שיש לי מה ללמוד גם מזיו קורן. אבל זה לא כופה עלי לחקות את גישתו בצילום.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה