דיון מי רוצה להמר על מניות ...

השקתי לפני כמה ימים מדד חדש... [מס' 2, לאחר שהקודם הגיע ל30 אחוז תוך פחות מחצי שנה]
המדד הנוכחי מתמקד במניות "מכוסחות" שרחוקות מהשיא למעלה מ70 אחוז.
המדד כולל ששה מניות בלבד. כל אחת אלף ש"ח. סה"כ 6 אלף ש"ח.
רובן ישראליות.
נשוב ונעדכן
צפה בקובץ המצורף 2193431
השאלה למה מכוסחות, למשל אבוגן זה ביו שמנפיקה כדי לממן את העובדים, פוום איבדה לקוח משמעותי לפני לא הרבה זמן
בקיצור הרעיון לא גרוע רק צריך לבדוק מי ולמה

השאלה למה מכוסחות, למשל אבוגן זה ביו שמנפיקה כדי לממן את העובדים, פוום איבדה לקוח משמעותי לפני לא הרבה זמן
אני יודע.
זה חלק מתהליך מחקר שלי.
ברור שיש סיבה לירידה, השאלה אם השוק לא מגזים... ואם הוא מגזים אז ברגע שיתהפך המגמה הרווחים יהיו הרבה יותר.
ובשביל זה מפזרים סיכונים.

עכשיו אני שם לב שמתוך 6 המניות במדד רק שניהם הניבו תשואה שלילית מאז השקתו לפני פחות מחודש...
לא שזה אומר משהו אבל כנראה שפומוום עדיין קצת סכין נופלת...

עכשיו אני שם לב שמתוך 6 המניות במדד רק שניהם הניבו תשואה שלילית מאז השקתו לפני פחות מחודש...
לא שזה אומר משהו אבל כנראה שפומוום עדיין קצת סכין נופלת...
השוק בכללי בהיי גבוה בגלל שמסירים פה איום קיומי אז המבחן האמיתי יהיה אם עוד חצי שנה המדד הזה יכה את השוק משמעותי,דבר שבהחלט יתכן אבל שוב צריך ניתוח עומק לכל חברה למה נפלה והאם השווי עכשיו הוא מציאה
בהצלחה

עדין.
כמובן.

1773078974140.png

שם האשכול לא דורש צורך גדול להסבר חכם להמלצה הזו...
אבל, בכל אופן, מדובר בחברה המפורסמת "מקגרו היל".
כן, זו ש"עושה את סנפ", מכאן שם המניה - לא להתבלבל עם המדד.
לא מפתיע.
עלתה מאז.
תעלה עוד.
>>>
1773078823496.png

קמטק.
דואלית.
מניה לבעלי לב חזק.
תנודתיות מטורפת.
>>>
1773079053967.png

סחרתי והשקעתי בכל ה4 הנ"ל.
מכיר מקרוב.

אם אסדר את ההערכות שלי:
1. ת"א במקום הראשון. מושקע כעת.
2. *מדד* סנפ. מושקע כעת.
3. מקגרו היל. סחרתי והשקעתי בעבר במשך כמה שנים.
4. קמטק. דואלית. סחרתי והשקעתי בישראלית.

כל מניה שיוצאת יש גורמים שמפמפמים אותה בפורומים ובקבוצות.
רק לאחר שהאבק שוקע רואים מי חברה רצינית ומי פומפמה לדעת.
יש חברה חדשה שמאוד מזכירה לי את סמארט והיא "אקסנוז ויזן" חברה ביטחונית שהונפקה באיזור 600 והיה עליה בהתחלה הייפ רציני ולאחר תקופה ארוכה ירדה לאיזור ה-400 הרבה מתחת ההנפקה.
(כיום היא עלתה יפה אך הובא כמשל לחברה שעשו עליה הייפ בהנפקה).
מה דעתכם על פלנטיר?

אני לא מבין כזה גדול אבל אם יש מניות כלשהן של נפט הם מן הסתם עומדות לעלות אחרי שטראמפ משתלט על איראן ונצואלה ועוד

מה דעתכם על מנית פלנטיר?
המניה הכי תנודתית ולא צפויה אחרי טסלה. חברה שהרבה אנליסטים הרימו ידיים מלצפות מה יקרה איתה. להמשיך?
אני לא מבין כזה גדול אבל אם יש מניות כלשהן של נפט הם מן הסתם עומדות לעלות אחרי שטראמפ משתלט על איראן ונצואלה ועוד
הפוך גוטה. מחיר הנפט כבר עלה, והוא ממש ממש ירד אם טראמפ יעשה סדר. אם כבר שים שורט/פוט בנפט.

סתם רעיונות שאני זורק
INVZ
CRSP
BMNR
לא הכי קונבנציונאלי אבל טוב בשביל הספורט
פוטנצייאל משוגע לדעתי בשלושתם

הפוך גוטה. מחיר הנפט כבר עלה, והוא ממש ממש ירד אם טראמפ יעשה סדר. אם כבר שים שורט/פוט בנפט.
סביר להניח שאתה צודק, אם כי בטווח הארוך מסתבר שחברות אנרגיה אמריקניות שייחשפו לשוק האיראני/ ונצואלני ירוויחו רבות מתרחיש כזה.
אם כבר שים שורט/פוט בנפט.
אם כבר, שקול השקעה בחברות תעופה/תחבורה/ספנות, או כל ענף שירוויח רבות מירידת מחירי הנפט והדלק.
השינוי הזה הוא צפוי בהרבה, מאשר ירידת/עליית ערך מניות חברות האנרגיה.

סביר להניח שאתה צודק, אם כי בטווח הארוך מסתבר שחברות אנרגיה אמריקניות שייחשפו לשוק האיראני/ ונצואלני ירוויחו רבות מתרחיש כזה.
לא כשטראמפ הוא בעל הבית והוא חותר להוריד מחירים.

אם כבר, שקול השקעה בחברות תעופה/תחבורה/ספנות, או כל ענף שירוויח רבות מירידת מחירי הנפט והדלק.
השינוי הזה הוא צפוי בהרבה, מאשר ירידת/עליית ערך מניות חברות האנרגיה.
כל השוק מושפע ממחירי התובלה. אולי פשוט שים בסנופי ונסיים כידידים.

לא כשטראמפ הוא בעל הבית והוא חותר להוריד מחירים.

כל השוק מושפע ממחירי התובלה. אולי פשוט שים בסנופי ונסיים כידידים.
על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון:
אכן טראמפ מנסה להוריד מחירים, אבל זה לא סותר להנחה הסבירה שכאשר חברה מסויימת תקבל גישה למאגרים ענקיים בונצואלה, ערכה יעלה בחדות, למרות ירידת מחירים כללית.

הדיון כאן הוא על ניסיון להכות את המדד, ובהחלט, בהנחה שצפוי שינוי במחירי התובלה, זה יותר הגיוני מאשר השקעה בסנופי.

כדאי להמר על מיקרוסטראטג'י?

בקורלציה לביטקוין הוא ירד המון, חושב שכשהמלחמה תסתיים והביט יחזור הוא אמור להכפיל פי כמה.

בקורלציה לביטקוין הוא ירד המון, חושב שכשהמלחמה תסתיים והביט יחזור הוא אמור להכפיל פי כמה.
אני נכנסתי לפני שבועים כשירד בחדות
רווח של 23%
כמובן בסכום קטן...

חברה מסויימת תקבל גישה למאגרים ענקיים
אז אולי הנביא שלנו יגיד לנו איזו חברה זה הולך להיות

המילה חושב לא מספיק מודגשת בדבריך, כי הביטקוין ירד והרבה גם לפני המלחמה, מה גם שהוא פחות מושפע ממחירי הנפט..

כי הביטקוין ירד והרבה גם לפני המלחמה, מה גם שהוא פחות מושפע ממחירי הנפט..
בלי קשר למלחמה.... ולנפט...
מכיון שחברת מיקרוסטרטגי ערכה נגזר בעיקר ממינוף בטקוין,
אמור ליהות קוראלציה
ואם מאמינים שהביטקוין יחזר לעלות
mstr אמור לעלות אף יותר

בלי קשר למלחמה.... ולנפט...
מכיון שחברת מיקרוסטרטגי ערכה נגזר בעיקר ממינוף בטקוין,
אמור ליהות קוראלציה
ואם מאמינים שהביטקוין יחזר לעלות
mstr אמור לעלות אף יותר
אם. מאמינים.
אני השבתי למה שכתב
שכשהמלחמה תסתיים והביט יחזור
בכל אופן בהצלחה לכולם.

המילה הימור מדוייקת פה, כי הביטקויין ירד הרבה לפני המתיחות במזה"ת ועלה כשהמלחמה פרצה, אין קשר בין הירידות למלחמה.

אין קשר בין הירידות למלחמה.
המילה חושב לא מספיק מודגשת בדבריך, כי הביטקוין ירד והרבה גם לפני המלחמה, מה גם שהוא פחות מושפע ממחירי הנפט..
נכון.
ללא קשר למלחמה, וגם אם הוא יתמשך הביטקוין יעלה בכל מקרה לדעתי, אני ביטקוין הודלר חזק.

מה שקישרתי את זה למלחמה כי סיכוי גבוה שסיום מלחמה יעלה את כל השוק וגם את הביט על אף שהוא ירד לפני המלחמה.
על כל דעותי ניתן להתווכח, אבל זה לא מטרת האשכול.

אז בסיכום, אני רואה תמימות דעים שאם אני הודלר על הביט עדיף להשקיע כעת במיקרוסטרטג'י.

תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה