עוגות/עוגיות מי שאמר שעוגת כושי זה רק ליום הולדת ורק לילדים לא מכיר את המתכון הזה!

• הוסף לסימניות
מחפשת פרווה
הבנתי שהשוקולד נוגט ש @פטיפורית כתבה במתכון, זה מטבעות שוקולד בטעם נוגט (כמו הקפוצ'ינו), ולא שוקולד של עלית עם מילוי נוגט.
השאלה אם להוסיף אבקת נוגט לשוקולד רגיל גם יתאים? לבן או חום? לפי התמונה שלה נראה לבן.
וגם כמה? אני ממש לא מכירה מקרוב אבקת נוגט

• הוסף לסימניות
הבנתי שהשוקולד נוגט ש @פטיפורית כתבה במתכון, זה מטבעות שוקולד בטעם נוגט (כמו הקפוצ'ינו), ולא שוקולד של עלית עם מילוי נוגט.
בדיוק !!!
אין לי מושג האם קיים עכשיו בשוק. לא בדקתי.
את יכולה כל שוקולד אחר - קפוצ'ינו וכו'
או שוקולד מריר רגיל
או כמו שהציעו יכולה להוסיף אבקת נוגט / קרם נוגט בשביל הטעם האגוזי.
הצבע של הנוגט היה דומה לצבע של שוקולד חלב, מעט יותר בהיר משוקולד מריר. אבל לא ממש משנה הצבע. העיקר הטעם !! :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

עוגות/עוגיות עוגת שיש
ניסיון שעשיתי היום במטבח.
שמתי רכיבים לפי מה שהיה נראה לי, ושהיה לי זמין. הגעתי לבלילה שנראתה לי טובה.
הקב"ה היה בעזרי, אז תודה בורא עולם.
יצא- מושלם.

רכה.
טעימה.
גבוהה שלא נופלת.
שוקולדית במידה ולא יותר מדי
ומלמעלה תוספת גנאש עם מעט חמאת בוטנים מלוחה כדי לתת "קיק" של מליחות כמיטב אופנת המתוק-מלוח.
IMG_2231_1024x682.jpg

רגע,
אני יודעת.
"אבל לא אוהבים אצלינו חמאת בוטנים"
לא נכפה עליכם חמאת בוטנים במקרה כזה.
אפשר להמיר בקרם חלבה, קרם נוגט, קרם קפוצ'ינו וכיוצ"ב.

8 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 פודינג שוקולד
250 מ"ל ריצ'
3/4 כוס קקאו כהה
2 אבקת אפיה
1/2 כוס מים
3 כוסות קמח
3 כפות גדושות חמאת בוטנים

לציפוי:
100 גרם שוקולד
1/3 כוס ריצ'
1 כף חמאת בוטנים מלוחה

מקציפים ביצים שלמות וסוכר במשך 6 דקות לתערובת קצפית ואורירית. מוסיפים שמן בקילוח דק. מנמיכים מהירות הקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים.
תבנית A4 או עגולה גדולה בעלת שוליים גבוהים.
אופים ב 160 מעלות 45 דקות ואז עוד 10 דקות ב 180. בודקים עם קיסם שמוכן.

ממיסים שוקולד, ריצ' וחמאת בוטנים לגנאש חלק ויוצקים על העוגה.

IMG_2230_682x1024.jpg

בתיאבון

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה