עד סוף אפריל (עוד 4 ימים) אין תקופת המתנה (למעט טיפולי אורטודנטיה), כך שאם את קרובה ללידה ונרשמת עכשיו, אין לך תקופת המתנה ואת יכולה לממש את כל ההטבות הרלוונטיות מיד!
אכן, לגבי דולה, אפשר להביא חשבונית וקבלה ומקבלים את ההחזר של 50% מצ'ק הכיסוי.
אני עשיתי דוקטורט (כמעט...) על הביטוח הזה וכדאיותו, קראתי את תקנון המלא על כל סעיפיו, חפרתי לנציגים ולנציגות עד שאחראי המשמרת שלהם, ביקש ממני בנימוס לסיים את השיחה (!!!) [אל דאגה, הוא לא אמר את זה ממש כך, אלא בצורה דיפלומטית יותר, את נשימות הרווחה של הנציגה, יכולתי לשמוע גם אחרי שהשיחה נותקה...]
והמסקנה שלי היא: כל מקרה - לגופו!
אם את לא מתכננת/תכננת בכלל לקחת תומכת לידה ורק בגלל שמקבלים החזר את תקחי עכשיומ - זאת אומרת שאת מוציאה הוצאה שלא תכננת (כי ההחזר הוא רק על חמישים אחוז) המשמעות של צ'ק הפיקדון אומרת שאת תוציאי 2000 ש"ח מהכיס שלך! ואולי על דברים שככה לא היית רוכשת/משתמשת ורק "לכבוד" מכבי שלי, את תרצי לנצל את כולו ותמצאי את עצמך בסוף עם הוצאות נוספות שיכלת לוותר עליהם.
אבל, אם את כן התכוננת, מכל מקום, לקחת תומכת לידה, אז זה משתלם לך!
וזו רק דוגמה.
יש כאלו שאחרי לידה הולכות לאמא שלהם, והם לא צריכות בית החלמה (זאת אומרת, בית הוריהם הופך לבית ההחלמה הבטוח, הנוח והמפנק שלהן) ואם הם תלכנה עכשיו לבית החלמה כדי לממש את הכיסוי, זה שוב הוצאה שהם יכלו לחסוך. ומאידך, אם אין אופציה כזאת מכל סיבה שהיא, ובית החלמה הוא הברירה הטבעית היחידה, אז בוודאי שזה משתלם.
וכן על זה הדרך...
גם בנושא של טיפולי השיניים המשמרים ב-20 ש"ח. יש אנשים שתמיד הלכו ל"מכבי דנט" ואם יש להם באופק הרבה טיפולי שיניים מהסוג הנ"ל, יתכן שזה מאד משתלם להם. אבל אם אף פעם לא סמכת עליהם והעדפת ללכת לרופא מומלץ אחר, אז תחשבי אם עכשיו תהיי מוכנה לשנות את הגישה שלך, ובשביל לחסוך את הכסף הזה, תפקידי את לועך הפעור למישהו שאת לא סומכת עליו. (אני למשל קיבלתי פעם תוכנית טיפול עם 4 טיפולי שורש וכתרים ועוד מרעין בישין, בסכום של 4000 ש"ח. ואצל דוקטור דוד הירש מבני ברק - (מומלץ מאד!) יצאתי עם כמה סתימות הגונות ועוד פיצי'פקעס במחיר של 400 ש"ח (!!!) וב"ה כבר שנתיים מאז, והכל בסדר ישתבח שמו!)
לגבי משקפיים:
בעלי שיחי' יש לו מספר גבוה מעל 6, והוא מקבל עדשות חינם ב"מגן זהב" אצל אופטיקה "בן ארי" בבני ברק. (גם על המסגרת עצמה יש לו איזה הנחות, לא זוכרת כבר מה... אם זה מעניין פה מישהו אשאל אותו.) כך שאין שום "ביג דיל" בשבילו בנושא של משקפיים.
ואני, עם המספר הסטנדרטי שלי, מסתדרת יופי עם המבצעים של אופטיקה הלפרין, למשל, והמשקף האחרון והמחמיא (כך טוענים...) שלי עלה לי............ 82 ש"ח עם העדשות! נו, אז אם אני אחליט שחבל לא לממש את הכיסוי של "מכבי שלי", ואקנה משקפיים יקרות, כי יש הרי החזר של 50% אז בסופו של דבר אני אשלם יותר!
אם את כן רגילה לקנות משקפי יוקרה/מותג ב2000 ש"ח, אז מן הסתם זה כן משתלם לך.
אם את נוהגת ללכת למכון כושר כל שנה (הלוואי עלי!) וממילא היית עושה מנוי שנתי, אז משתלם לך, כי תקבלי חודשיים חינם. (אלא אם כן, לא מקובל עליך המכונים שבהסכם)
וכך גם בנושא של טיפולים אסתתטיים/קוסמטיים ושאר ההטבות.
שימו לב, שבתקנון המצו"ב יש התיחסות לכל סעיף האם הוא בנוסף ל"מגן זהב", חדש לגמרי, או במקומו.
דוגמא: בדיקת "סקירת מערכות" (למי שקיבלה הוראה לעשות) ב"מגן זהב" יש השתתפות עצמית של סביבות ה-100 ש"ח. כאשר אם תבחרי לממש אותה במסגרת צ'ק הכיסוי, יחזירו לך רק 50% מתוך הסכום המלא (שעלותו סביבות ה-1000 ש"ח). אז צריך לבחור בחוכמה ולדעת את זכויותיך!
לפי התקנון, את יכולה לממש את ההטבה הזו באופציה של "מגן זהב" וזה יוצא הרבה יותר זול. (נראה לי שמה שיש עליו החזר, אפשר לקבל 50% מגובה הסכום שנותר לתשלום. (כמו גרביים אלסטיות) אבל מה שמשלמים רק השתתפות עצמית, אז אי אפשר. (כמו סקירת מערכות) ככה הבנתי ממה שקראתי, תקנו אותי אם אני טועה.)
שורה תחתונה - תבדקי לפי הנתונים שלך, ותתפללי לה' שינחה אותך בעצה טובה מלפניו.
לגבי הנושא של "בלי התחייבות", גם לי נאמר על ידי כל נציג/נציגה וזה כתוב גם בתקנון המלא, שאין שום התחייבות, ואת יכולה לצאת בכל רגע שאת רוצה.
שאלתי את אחת הנציגות "איך את מסבירה את זה, איפה העוקץ פה? הרי זה נשמע לא הגיוני, אני אממש את ההטבה, ומיד אחר כך אצא... ממש ימות המשיח, מכבי מחלקת כסף..." אז היא הסבירה לי, שאם אני אכן אבחר לבטל את הביטוח הזה, כשאני ארצה להצטרף אליו שוב, תהיה לי תקופת המתנה של חצי שנה, ומבחינה פסיכולוגית, אדם שכבר התרגל לשלם עוד 40 ש"ח לחודש, ולהיות שקט שיש לו את הבונוסים של הביטוח הזה, יחשוש לצאת ממנו, כי אולי מחר... בן אדם לא יודע מה יקרה איתו בעוד יום, והוא יעדיף להישאר ולא להיתקע עם חצי שנה המתנה. ואם בכל אופן כמה בודדים יחליטו לצאת, הם לא יתרוששו מזה.
זה כבר היה נשמע לי הגיוני בהחלט. מה איתכם?
נ.ב. אנחנו בסופו של דבר לא הצלחנו להחליט, ושאלנו את ה"גדול" שאנו רגילים להתייעץ איתו. הוא ענה את מה שענה, ובא לציון גואל. (אני בכוונה לא מציינת את תשובתו, כי זו הוראה ספציפית לנתונים שלנו.)
בהצלחה רבה ובריאות איתנה!