מכונת תפירה עתיקה - איך משחילים חוט נכון?

• פותח הנושא park
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
קיבלתי איזה מכונת תפירה עתיקה, רציתי לדעת אם יש מישהו שיודע מידיעה, (אם ניחוש נא לכתוב בגוף ההודעה שמדובר בניחוש או השלכה ממכונה דומה) איך משחילים את החוט נכון.

סימנתי בתמונה.
1.לכאורה כניסת החוט הראשונית
2. כיוון רמת מתח
3. המנוף
4. קפיץ
5. מחט

תודה רבה!

קבצים מצורפים

• תצלום0119.png
    KB 313.2 · צפיות: 179
  • תצלום0119.jpg
    KB 548.6 · צפיות: 120
  • תצלום0116.jpg
    KB 449.5 · צפיות: 109
  • תצלום0115.jpg
    KB 547.6 · צפיות: 86
  • הוסף לסימניות
לכאורה הסדר שכתבת נכון, אבל:
לפני כניסת החוט הראשונית,
אמור להיות איזשהו קפיץ גם למעלה בימין- באזור הסליל, או מין חלק עם שני חורים (לא רואים בתמונה)
החוט מהסליל נמתח בקו ישר עד לגליל הברזל שממוקם בצד השני (בצד המנוף)
מסתובב עליו חצי סיבוב ואמור להגיע לקפיץ או לחלק הנ''ל ולהיות מושחל בו מלמעלה למטה ומשם להגיע למס' 1 שמסומן בתמונה,
במס' 2 החוט יורד ישר ומתעגל פנימה ועולה למנוף, יורד לקפיץ ומשם למחט
ליד המחט אמור להיות שוב קפיץ קטן שהחוט נתפס עליו לפני ההשחלה
כוון ההשחלה משמאל לימין, או מבחוץ כלפי פנים (תלוי אם זו תעשייתית או ביתית, זו נראית תעשייתית)

הכל ניחוש :rolleyes:(כי המכונה שלי נינה שלה, אבל הכרתי גם כאלה, בד'כ אלה סוס עבודה...)

• הוסף לסימניות
האם הבנתי נכון? (מצאתי איזה בורג שאולי זה מה שאת התכוונת?)

משהו עם הקפיץ (מס' 4) לא מסתדר לי כי הוא עם מתיחה כלפי מעלה, אז מסתבר שהחוט צריך להגיע אליו מלמטה להכנס בו ואז לחזור כלפי מטה.

תודה רבה!

קבצים מצורפים

• תצלום0121.png
    KB 270.9 · צפיות: 77
  • תצלום01190.png
    KB 312.9 · צפיות: 56
  • הוסף לסימניות
עד כמה שהצלחתי להבין מהתמונה זה נראה בסדר.
בכל מקרה, בשביל לבדוק זאת בטוח, להשחיל ולתפור. אם זה רץ בלי לקפוץ ולהקרע, זה נכון. (כמובן רק אם המתח מכוון)

• הוסף לסימניות
זאת לא מכונה עתיקה! בעתיקות אין מנוע, יש פדל עם רצועה מעור שמסובבת את המכונה.
מאוד קשה לתת הסבר כזה מבלי לשבת אתך ליד המכונה.
יש לך כאן הדרכה מצולמת טובה, זה לא הדגם שלך אבל העיקרון זהה (בעיקר להשחלה במספר 4)
בהצלחה.

אולגה.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם!

עתיק הכל יחסי, עוד כמה שנים איפון גם יהיה עתיק.

אני עם אינטרנט חסום ככה שאני לא יכול להכנס לשם, אני בטוח שזה יעזור לי, כי כרגע החוט נקרע, ז"א שמשהו פה לא נכון.

• הוסף לסימניות
הנה מהקישור של אות לי.
אכן זה אותו עיקרון פחות או יותר בכל המכונות האלו, גם אצלי זה ככה.

קבצים מצורפים

• השחלה.JPG
    KB 53.3 · צפיות: 83
  • הוסף לסימניות
תן לי את היצרן והמודל של המכונה אולי ליצרן יש הסבר מפורט אני אשלח לך במייל.

יש לי הרגשה שיש לך טעות בהשחלה בקפיץ של מה שמסומן 4

בלי קשר, בתפירה לא הכל זה השחלה נכונה אתה צריך לדעת לכוון את המתח של החוט גם במכוון העליון וגם בסליל התחתון (המכונה צ'יפקה)
וגם להתחיל בתפירה צריך לדעת איך לאחוז את החוט אחרת הוא נמתח ונקרע, בקיצור אם המכונה תקינה, אתה צריך קורס תפירה :)

אולגה.

• הוסף לסימניות
על המכונה כתוב כמה דברים, החברה כנראה DE LUXE precision.

בקשר לקורס, בתור ילד הייתי תופר הרבה על המכונה של אמא שלי, עברו מאז כבר כמה שנים טובות אבל אני מאמין שאתגבר על כך.

אלפי תודות.

• הוסף לסימניות
תודה!!

מצאתי איזה דרך שנראה סבירה יותר, העלתי סרטון שבו הראתי את ההשחלה שמצאתי.
יש לי כרגע בעיה של פספוס לולאות. זו בעיה ידועה?

קבצים מצורפים

• וידיאו0006.mkv
    5.4 MB · צפיות: 93
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י park;1343244:
תודה!!

מצאתי איזה דרך שנראה סבירה יותר, העלתי סרטון שבו הראתי את ההשחלה שמצאתי.
יש לי כרגע בעיה של פספוס לולאות. זו בעיה ידועה?

את הוידאו אנחנו לא מצליחים לפתוח.
מאוד קשה לתת הדרכה למכונת תפירה בשליטה מרחוק..
גם טכנאי מכונות מנוסה דבר ראשון תופר בעצמו בשביל לאבחן את הבעיה.

יש כמה סיבות לפספוס לולאות:
1.השחלה לא נכונה של החוט בכל המוליכים בעיקר בסביבת המנוף שעולה/יורד ומושך את החוט אם יש שם רפיון צריך לנסות להדק את הבורג המכוון את מעבר החוט.
2.גרייפר לא תקין - לא מכוון - דורש התערבות טכנאי.
3.חופש בסליל התחתון, צריך להוציא את הסליל מהבית שלו ולחזק בעדינות בבית הסליל את הבורג שנותן לחץ לחוט חצי סיבוב בכל פעם עם מברג עדין, לתפור תפר ניסיון ושוב חצי סיבוב
אם תחזק את הבורג חזק מדי הוא מיד יקרע.

עזרתי? תעדכן!

אולגה.

• הוסף לסימניות
עזרת מאוד. הכל פתוח מלמטה ורואים בדיוק איך זה עובד. זה מאוד מענין.
גם חיזקתי את המתיחה, וגם כיוונתי את המחט כדי שיתפוס את החוט (כנראה הגריפר לפי השם)
בכ"א הגעתי למצב שהוא מפספס לולאה פעם ב. ככה שאני אסתפק בכך, הוא יוכל לשרת אותי מצוין בצורה הזאת!
כרגע שברתי את המחט אז מספיק נסיונות לעכשיו.

מליון תודות ולילה טוב!

(אגב תוכנת VLC תפתח את הוידאו)

• הוסף לסימניות
תודה רבה עזר גם לי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה