למסירה מכינה משלוח מנות לגננת? אשמח שתקראי את השורות הבאות...

• הוסף לסימניות
לא דיברו כאן על הטבחית במעון,
אחותי טבחית במעון היא יוצאת כשעדיין חושך כדי להכין פירות/ ירקות/ארוחת בוקר ומתמסרת כ"כ להכין אוכל מזין טעים יום יום ואוהבת לפנק את הילדים עם עוגת גבינה וכדו' לפעמים, ואף אחד לא חושב להעריך ולהגיד תודה אפילו לא פעם בשנה...
לבן שלי היה אלרגיות שונות ומגוונות ורק בגלל זה זכרתי להביא לה משלוח ומתנה-
אך ראיתי שיש עוד כמה אמהות שטרחו וזכרו,
לא חייבים דווקא בפורים שאז יש את כל הלחץ, אפשר בכל השנה,
כשאני מרגישה צורך או נזכרת אני רק מחפשת סיבה למסיבה-
אבא שלשבת/יומולדת/חנוכה וכו'

• הוסף לסימניות
אם יש דרך להעביר מסר לכל הפגועות
אני לא הייתי קופצת כל כך מהר למסקנות.
מרבית האנשים הבוגרים מבינים את המצב ולא ממהרים כל כך להפגע.
רק הבקר חשבתי לעצמי בעקבות קריאת הדברים כמה אלפי יח"ד תכננתי ואף פעם אף אחד לא בא להגיד תודה.
אף אחד? הבוס שלי כן מודה לי מדי פעם וגם משלם בסוף החודש...
עם כל הכבוד למבשלת, ובאמת יש לי. העבודה שלה היא להכין אוכל מזין, ומי שאוהב לעשות את העבודה שלו טוב מכין גם עוגות גבינה לפעמים (ומי שלא, סביר שימצא את עצמו בחוץ...) יכול להיות שזה אפילו רשום בתפריט וזה חלק בסיסי מדרישות המעסיק שלה.
אני בטוחה שאם היא עושה עבודה טובה המנהלת מודה לה, וגם הצוות וגם ההורים שעוברים ומריחים אוכל טוב.
יש פה מלא דמוגגיות כאילו כל מי שעובד עם הילדים שלנו הוא אלטרואיסט ואנחנו כולנו כפויי טובה ששוכחים כמה האנשים האלו מתאמצים עבורינו (בינינו, בראש ובראשונה אני בעבודה מתאמצת בשבילי, לא בשביל הלקוחות שיהנו מהתוצר)

אני מניחה שמרבית מהאנשים האלו מבינים שפשוט ככה זה.
ואגב, כשאנחנו עושים שויון, אנחנו מעלים מישהו אחד אבל מורידים מישהו אחר.
אין שום בעיה עם זה שפעם בשנה אנחנו מוקירים ומעריכים את אנשי החינוך (ולא מוזילים את זה להערכה עם כל מי שבא במגע). מגיע להם. הם עושים מלאכת קודש. ולמרות שיש המון אנשים שמתאמצים כמוהם או יותר מהם. היום זה היום שלהם.
בינינו המצב כרגע יצא משליטה, והלואי שהיה אפשר איכשהו לחסוך בעלויות ובמאמצים של עמ"י. אז לקרא הלאה להדרדרות המצב נראה לי מיותר לגמרי.

• הוסף לסימניות
בתור אחת מתחום הגננות רציתי לשתף אותך באפיזודה כואבת שנעשית כנראה מחוסר שימת לב.

כל שנה מחדש בימים אלו הגננות היקרות מוצפות במשלוחי מנות מפנקים מההורים המעריכים ומודים על מסירות השקעה חום ואהבה. הם מגיעים לגן ומביאים לגננת את משלוח המנות המעריך ועטור הצלופנים, ולפעמים נותנים גם לסייעת ולסייעת שניה (אם בכלל...) ובזה הם מביעים את חובתם לתת למי שדואג לילדיהם. עד כאן הכל טוב ויפה.

אז כדאי שתדעו שחוץ מהגננת והסיעת יש עוד כמה נשמות טובות שמתמסרות בגידול ילדיכם.
הגננת המשלימה, הסיעת המשלימה, גננת שיח, סיעת רפואית, גננת צהרון, סיעת צהרון, ועוד.
ולפעמים דווקא הן שלא נמצאות בכל יום או שנמצאות אך תפקידן פחות ידוע להורים, יש להן את הפניות להשקיע בילדים המתוקים. ובהגיע ימי הפורים הן לעיתים נשכחות מחוסר שימת לב ולא מקבלות את מלא הערכה שהיה מן הראוי להעניק להן.
חולקת עליך.
אני לא חושבת שנכון וטוב להביא לכל מי שנמצא כמה שעות בגן, כמו שאני לא מביאה למנהלת למפקחת למזכיר ולמנקה.
יש גבול לכמה עוד נרחיב את המנהג הזה.

אני מביאה לגננת ולסיעת, לצהרוניות, לרבה ולעויזר, לרבה של הבוקר ולרבה של אחרי צהריים.
(ואני מהאלה שמביאות לסיעת/לעויזר משלוח מכובד מאוד ודי דומה למחנך העיקרי)
אבל למשלימות? לממלאות מקום? למנגנות? לאחות טיפת חלב?
זו הגזמה שמוציאה מפרופורציה, וסוחטת את הטעם הטוב שעוד יש מהדבר הזה.

מוזר בעיני שמנגנת בכלל חושבת שהיא צריכה לקבל/להעלב אם לא קבלה.
סיעת רפואית/גננת שיח צריכה לקבל מהורי הילד שנעזר בה.
והמשלימה, באמת כואב הלב אם היא לא בחרה בתפקיד, והיא תקועה בו שנים, אבל יש צדדים לכל מקצוע, וזה אחד הדברים. יש יתרונות ויש חסרונות.

אגב בקשר למשלוח אישי. בפורים אני לא מביאה בנוסף למה שאוספים כיתתי. כדי לא לייתר את האסיפה הקולקטיבית.
בר"ה/חנוכה/טו בשבט/פסח/שבועות (לא בכל המועדים, מתי שאני זוכרת ומתארגנת) אני מביאה משהו קטן ואישי, בעיני יותר אפקטיבי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא דיברו כאן על הטבחית במעון,
אחותי טבחית במעון היא יוצאת כשעדיין חושך כדי להכין פירות/ ירקות/ארוחת בוקר ומתמסרת כ"כ להכין אוכל מזין טעים יום יום ואוהבת לפנק את הילדים עם עוגת גבינה וכדו' לפעמים, ואף אחד לא חושב להעריך ולהגיד תודה אפילו לא פעם בשנה...
את האמת?
אין לי מושג איזה אוכל הבת שלי מקבלת במעון וכמה המבשלת משקיעה.
כלומר אני יודעת שנגיד היום היה מרק פסטה וקציצות לדוג'
אם זה מרק שעשוי מאבקת מרק וקציצות מוכנות שרק מפשירים או אם מישהו עבדה על הארוחה מ6 בבוקר - אין לי מושג.
וגם אם היא תכין לילדים עוגות וכל דבר שהוא, אם לא יעדכנו אותנו ההורים - פשוט לא נדע מזה.

אני בהחלט חושבת שאם הייתי מבקשת ממנה להכין אוכל ספציפי לבת שלי - כמובן הייתי זוכרת להביא גם לה משלוח מנות, אבל די טבעי שהנשים האלה הן בעצם שקופות...

אצלינו במעון אספו 50 שקל, שזה כולל למטפלות + למנהלת + למבשלת + למנקה.
מקווה שלמבשלת שלנו יספיק המתנה שהיא מקבלת מכולן

• הוסף לסימניות
IMG_6095.JPG

משהו קטן שהכנתי למלווה המסורה של הבת שלי
חוץ מזה כמובן לגננות ולסייעות ולגננת וסייעת צהרון משהו קטן חוץ מהכסף שאספו
זה עט חמוד מאליאקספרס (הקופסה עלה לי יותר מהעט ;)) ושוקולד
העיקר זה המחשבה והתשומת לב.

• הוסף לסימניות
יש פה מלא דמוגגיות כאילו כל מי שעובד עם הילדים שלנו הוא אלטרואיסט ואנחנו כולנו כפויי טובה ששוכחים כמה האנשים האלו מתאמצים עבורינו (בינינו, בראש ובראשונה אני בעבודה מתאמצת בשבילי, לא בשביל הלקוחות שיהנו מהתוצר)

מי שעובד עם הילדים שלנו נותן את לבו, ומתן לב בכלל לא ניתן לכימות. לתת את הלב זה אומר שהרבה פעמים הן נותנות מעל ומעבר לנדרש ולמצופה
אני מבינה את התסכול מההוצאות ומהמתן הבלתי נגמר. יש מקרים שבהחלט הייתי מסתפקת בהם באמירת מילים טובות ומחמאות, אבל ההסתכלות כאילו זו העבודה וזהו ממש מעליבה, בעיני. כל מי שמתעסק עם נשמות נותן הרבה מעבר לעבודה היבשה.

נ.ב. בהחלט היה יפה מאד מצד לקוחות להודות אישית גם לך.

• הוסף לסימניות
מי שעובד עם הילדים שלנו נותן את לבו, ומתן לב בכלל לא ניתן לכימות. לתת את הלב זה אומר שהרבה פעמים הן נותנות מעל ומעבר לנדרש ולמצופה
אני מבינה את התסכול מההוצאות ומהמתן הבלתי נגמר. יש מקרים שבהחלט הייתי מסתפקת בהם באמירת מילים טובות ומחמאות, אבל ההסתכלות כאילו זו העבודה וזהו ממש מעליבה, בעיני. כל מי שמתעסק עם נשמות נותן הרבה מעבר לעבודה היבשה.

נ.ב. בהחלט היה יפה מאד מצד לקוחות להודות אישית גם לך.
קדם כל זה לא בהכרח נכון. לא כל שומר בחיידר נותן לב בצורה שלא ניתנת לכימות. גם לא כל מבשלת במעון וגם לא כל מזכירה בבית ספר.
חוץ מזה כל עובד טוב בכל תחום שהוא נותן את ליבו, ומתוגמל על כך.
ולגבי הלקוחות שלי אני מתכננת עבור קבלנים, רוכשי הדירות שנהנים מיציר כפי אפילו לא יודעים מי אני בטח לא יכולים להודות לי. נתתי את עצמי כדוג' לעובדת שלא מקימת קשרים עם לקוחות הקצה (כמו המבשלת במעון) ולכן לא תמיד הלקוח שבודאי מרוצה ונהנה מחזיר פידבק. אני מניחה שהם מרוצים ונהנים ואין לי שום ציפיה לא מציאותית....

מדברים פה על אנשים שקופים וזה לא בהכרח הביטוי הנכון.
מרבית המבשלות במעון, או המזכירות בבתי הספר לא הגיעו לעבודה שלהם בטעות... אין להם סבלנות/ רצון או שלא מתאים להם (כמו שלי) לעבוד עם ילדים. וזה בסדר גמור. אבל הם לא יקבלו את אותה הכרת הטוב. ואני בטוחה שמרביתם מספיק חכמים להבין את זה.
אגב, הם גם לא יקבלו תלונות, הם לא יצטרכו לחייך להורים כל בקר וצהריים, הם גם לא יצטרכו לטפל בזאטוט כשהוא יתלכלך או סתם יחטוף התקפת עצבים. או לשנן את הא' ב' עם הילד שוב ושוב.
אני באה לאמר לכל אחד העבודה שלו. לטוב ולמוטב. ולרב מבחירה אישית. פשוט אין צורך לייצר שויון במקום שלא קיים.
וזה לא סותר את חובת הכרת הטוב שיש לכל יהודי לכל אדם שמיטיב איתו. להכיר טובה כן, לשלוח עוד ועוד משלוחי מנות לא.

• הוסף לסימניות
פותחת האשכול דיברה בעיקר על הסייעות/העויזרים בחיידר, שהם כן נמצאים יום יום עם הילדים - הרבה פעמים הם אפילו יותר נוכחים בחיי הילדים מהגננות/המלמדים,

כי הם אלה שבתכלס' מנגבים, מנקים, גוזרים, מנחמים ועושים בפועל את העבודה הקשה.
כשהילד שלך חוזר הביתה עם יצירה מושקעת - תשאלי אותו מי גזר/הדביק/צייר - לרוב זה יהיה העויזר שעבד קשה תכלס' על הדברים...

להם אני מרגישה, שמגיע בצדק משלוח מנות מכובד - לא פחות ממה שמגיע לגננת/מלמד - שיבטא את ההערכה לעבודתם הקשה והמאומצת.

• הוסף לסימניות
פותחת האשכול דיברה בעיקר על הסייעות/העויזרים בחיידר, שהם כן נמצאים יום יום עם הילדים - הרבה פעמים הם אפילו יותר נוכחים בחיי הילדים מהגננות/המלמדים,
אבל היא הכלילה אותם עם הגננת המשלימה, הסיעת המשלימה, גננת שיח, סיעת רפואית.
זה דין שונה.

• הוסף לסימניות
אבל היא הכלילה אותם עם הגננת המשלימה, הסיעת המשלימה, גננת שיח, סיעת רפואית.
זה דין שונה.
יש כאן הרבה דעות...

ומאחר שהיו לי כמה 'כובעים' בגן מסוים, מרבית האמהות לא טרחו להתעדכן מי טורחת ומשקיעה בילדותיהן, וזו היתה הרגשה מאד לא נעימה לראות הרבה מהאמהות נכנסות עם משלוחי מנות יוקרתיים ונותנות לגננת ולעובדת נוספת מהגן הצמוד שהיתה בעבר בתפקיד שאני הייתי בו באותה תקופה.
הרגשתי תחושה בלתי נעימה שאני משקיעה את נשמתי ומי מקבלת בסוף את הערכה העובדת הקודמת. והיא כמובן לא טרחה לעדכן את האמהות שהיא כרגע לא בתפקיד זה. :(

• הוסף לסימניות
לא עברתי על כל האשכול, אבל זה שוב ההזדמנות לפתוח את הנושא המוזר הזה שנותנים גם כללי וגם פרטי - אם היה לא נעים הייתי עורכת סקר שוק אצל הגננות מכמה קיבלו גם אישי, אם זה מסתכם בכמה בודדים לא נורא הבעיה שעושה רושם שכולן מביאות גם וגם אז לכל הרוחות למה הכפל מבצעים הזה???
לא אכפת לי להוציא את הכסף הזה אבל בצורה יותר מושכלת, מה טעם גם וגם, ושוב אם זה חוסך לרוב, לא אכפת לי הבעי' שנראה לי שהמצב לא כך
אני אישית כל שנה משתדלת לתת גם וגם כי אני לא רוצה להיות שונה, ואני גם מעריכה וכו וכו', אבל העסק הזה מוזר ושמונה עד למאד
ואולי הגיע הזמן שיעשו סדר ויחלק 5 הורים לכל גננת ואז יהיה גם לעוזרת וגם לסייעת וג לשומר וכו' וכו' והכל על מקומו יבוא בשלום
ואולי.... זה היה צריך להגיע מצד הגננות לעשות סוף לדבר הזה

• הוסף לסימניות
צפה בקובץ המצורף 457430

משהו קטן שהכנתי למלווה המסורה של הבת שלי
חוץ מזה כמובן לגננות ולסייעות ולגננת וסייעת צהרון משהו קטן חוץ מהכסף שאספו
זה עט חמוד מאליאקספרס (הקופסה עלה לי יותר מהעט ;)) ושוקולד
העיקר זה המחשבה והתשומת לב.
איפה קונים את הקופסה של העט?

• הוסף לסימניות
מישהי כתבה פה קודם-
למה בבתי ספר נותנים רק למחנכות ולא למורות מקצועיות?
ככה!
נכון שמורה מקצועית יכולה לתת את נשמתה ולהיות משמעותית מאד עבור הבנות
אבל מחנכת היא מחנכת היא מחנכת היא
(מניסיון כמחנכת וכמקצועית)
וכו
ככה מקובל
ולא בכדי
המחשבה יפה ואפשר להביע הערכה,
אבל....
ו....
וחוץ מזה.. (דפדפו למעלה)

• הוסף לסימניות
מדברים פה על אנשים שקופים וזה לא בהכרח הביטוי הנכון.
מרבית המבשלות במעון, או המזכירות בבתי הספר לא הגיעו לעבודה שלהם בטעות... אין להם סבלנות/ רצון או שלא מתאים להם (כמו שלי) לעבוד עם ילדים. וזה בסדר גמור. אבל הם לא יקבלו את אותה הכרת הטוב. ואני בטוחה שמרביתם מספיק חכמים להבין את זה.
אגב, הם גם לא יקבלו תלונות, הם לא יצטרכו לחייך להורים כל בקר וצהריים, הם גם לא יצטרכו לטפל בזאטוט כשהוא יתלכלך או סתם יחטוף התקפת עצבים. או לשנן את הא' ב' עם הילד שוב ושוב.
אני באה לאמר לכל אחד העבודה שלו. לטוב ולמוטב. ולרב מבחירה אישית. פשוט אין צורך לייצר שויון במקום שלא קיים.
וזה לא סותר את חובת הכרת הטוב שיש לכל יהודי לכל אדם שמיטיב איתו. להכיר טובה כן, לשלוח עוד ועוד משלוחי מנות לא.

צוטטתי והדגשתי,
כי זה פשוט לא הוגן שאת ככה מכלילה.
כמה סבלנות מזכירה ומבשלת צריכות? נו באמת, תנסי להיכנס קצת לנעליים שלהן.

יש לך מושג באיזה לחץ עומדת מבשלת במעון?
ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, וכל ארוחה כוללת את כל אבות המזון (ובמעון מוכר אין משחקים, הכל מתועד) וזה בשכר מינימום. ובכמויות ענק,
ותוסיפי את הילדים שצריך לדאוג להם במיוחד (אלרגיות וכדו')
והנקיון תוך כדי.

ילד שנמצא במעון - מקבל את רוב התזונה הבסיסית שלו מהמבשלת.
היא דואגת לאוכל של הילד שלך - לגדילה שלו - לבריאות שלו.
והמבשלת שאני מכירה מקרוב - מתפללת תוך כדי הבישול שהאוכל יהיה טוב לילדים, יתן להם כח ובריאות.

לא ביקשתי שתתנו משלוח מנות לאף אחד,
אבל לא לזלזל.

• הוסף לסימניות
חברה הגזמתן
גננת ו 2 סיעות בגן הראשון נמצאות כל הימים פרט ליום חופשי שיש להן ומבחינתי שלושתן משקיעות, הגננת במסירה והסיעות בחום מהצד ומהחלק הטכני מגיע להן.
וכמו כן גננות הצהרונים והסיעות שנמצאות יום יום בדר"כ
נראה לי מוגזם לתת למנגנת שמגיע פעם בשבוע שעה. או לכל איש צוות שנמצא שעה שעתיים במהלך השבוע,
אולי יש לשקול לתת למשלימה ברכה +
אבל לא נראה לי שכל מי שנמצא יום אחד בגן צריך לקבל אומנם יפה לתת, אבל לא חסרים אנשים לתת להם,
האם לכל המורות המקצועיות אתן נותנות????????
נראה לי שחרגנו מהטעם הטוב,
ו

אימי היתה נותנת למקצועיות, ולמחנכת משתתפת בכיתתית.

• הוסף לסימניות
מישהי כתבה פה קודם-
למה בבתי ספר נותנים רק למחנכות ולא למורות מקצועיות?
הכוונה הייתה שבביה"ס לא נותנים אז אין סיבה לתת לכל משלימה שנמצאת פעם בשבוע בגן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה