מידע שימושי מכירה אולפנות באזור השומרון? אשמח לעזרתך..

• הוסף לסימניות
מתעניינת בשביל תלמידה על אולפנת הר ברכה, וכן על אולפנת להב"ה בקדומים.
אשמח לקבל חוות דעת על הרמה הרוחנית שם, שיעורי הקודש, סגנון בנות ולבוש, לאן הן ממשיכות משם בדר"כ, ואיזה סגנון בתים הן מקימות..
טנקיו..

• הוסף לסימניות
מתעניינת בשביל תלמידה על אולפנת הר ברכה, וכן על אולפנת להב"ה בקדומים.
אשמח לקבל חוות דעת על הרמה הרוחנית שם, שיעורי הקודש, סגנון בנות ולבוש, לאן הן ממשיכות משם בדר"כ, ואיזה סגנון בתים הן מקימות..
טנקיו..
אולי @טילון יודעת

• הוסף לסימניות
מי זו טילון?

• הוסף לסימניות
את להב"ה אני מכירה היטב, את האולפנה בהר ברכה לא. היא חדשה?
בכלאופן המצב בלהב"ה ובאולפנות בסגנון קשה מאוד.
אני מכירה יותר את האולפנות "הדוסיות" שבשומרון
אם תרצי אפרט לך באישי.

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה מקרוב אף אחת מהן.
אולפנת להבה זו אולפנה מאד מוכרת, הסגנון הוא דת"ל קלאסי, וכמו ש @ROOOT ציינה, המצב באולפנות ה"קלאסיות" לא טוב כ"כ. זו גם אולפנה איזורית- מה שאומר שאין בכלל סינון בקבלת הבנות.
הר ברכה זו אולפנה חדשה ופחות מוכרת, גיגול קצר מראה שמדובר באולפנה תורנית יותר.
השאלה היא באמת מה מחפשים.

באופן כללי, בעיני הדרך הכי טובה להתרשם מהרמה הדתית של אולפנה מסויימת היא להכנס לגלריית התמונות באתר האולפנה, או לסרטונים שהבנות מעלות ליוטיוב לקראת מבצעי פורים, ולהתרשם מסגנון הלבוש. כמה שיטענו שזה לא מעיד על התוכן הפנימי- בסופו של דבר הבנות בוחרות בלבוש שלדעתן מייצג אותן. כמובן דורש חסימה שמאפשרת צפיה בתמונות נשים.

• הוסף לסימניות
ברור, ובאמת חפרתי שם בתמונות ובסרטונים..
(רק מה, שם את רואה את הבנות איך הן בתוך המוסד הלימודי, אבל מה אחה"צ??)
השאלה שלי היא איך יוצאים משם תכלס בסופו של דבר,
עם אילו שאיפות, אילו בתים מקימים?

• הוסף לסימניות
(רק מה, שם את רואה את הבנות איך הן בתוך המוסד הלימודי, אבל מה אחה"צ??)
בד"כ האכיפה באולפנות על כללי הלבוש לא כ"כ חזקה , ככה שאם הבנות לבושות בסדר לגמרי באולפנה, זה לרוב ככה גם אחה"צ. אם גם באולפנה יש בעיות עם הלבוש- יש סיכוי שאחה"צ זה יותר גרוע.
(אומרת את זה מהכירות כללית עם עולם האולפנות, לא עם האולפנות הספציפיות)
השאלה שלי היא איך יוצאים משם תכלס בסופו של דבר,
עם אילו שאיפות, אילו בתים מקימים?
לא מכירה מקרוב, אבל ההתרשמות החיצונית שלי היא שבלהבה הסגנון דתי לאומי קלאסי- מה שאומר שהבוגרות יכולות לצאת בכל הטווח שבין חרד"ל ללייט, כולל לצערי גם אחוזי חילון לא זניחים.
בהר ברכה עוד אין בוגרות, אבל ההתרשמות החיצונית שלי היא שהבנות שם ילכו יותר לכיוון החרד"לי.

• הוסף לסימניות
ד"א מה המחזור הראשון של הר ברכה, בנות כמה הן?

• הוסף לסימניות
הר ברכה אולפנה הרבה יותר תורנית.
בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה