מכירות את התוספת לאורז (שקדים\חמוציות וכו') אשמח לעצה בנושא

• הוסף לסימניות
איך אתן מכינות את התוספת של האורז שיש בחנויות? (יש באושר עד במשקל לדוגמא)
זו תוספת שמורכבת מחמוציות\שקדים וכדו'.

מפזרות על האורז לפני הגשה או במהלך ההכנה?

• הוסף לסימניות
אפשרות אחת היא לפזר סמוך להגשה.
אפשרות שניה לרפד תבנית אינגליש קייק או או תבנית עגולה קטנה או מקושטת מרופדת בנילון בתוספת לאורז, למלא מעל התוספת את האורז המבושל, קצת לדחוס. להפוך את התבנית על צלחת.
מתקבלת גבעה מסודרת בצורת התבנית, כשמעליה מקושט בתוספת יפה.
מקווה שהצלחתי להסביר כראוי.

• הוסף לסימניות
מפזרים לפני ההגשה.
ההכנה:
בשמן עמוק לטגן קוביות בצל קטנטנות עד שנעשות פריכות.
להוציא על ניר סופג ולהוסיף חמוציות, שקדים מולבנים, שומשום קלוי, גרעיני חמניה וכו...
כדי להפוך את התערובת לאחידה אפשר להוסיף סילאן, קצת דבש, מעט מלח ופלפל שחור.

כשאת מגישה את האורז, קחי תבנית מאפינס אישית מאלומניום, שימי כף מהתערובת בתחתית, מעליה דחסי את האורז ואז תהפכי על הצלחת. מתקבל נהדר.
אגב, בשבת אסור ליצור את הצורה הזו בתוך תבנית.

אם אני מגישה בהגשה מרכזית אני עושה תהליך זהה בקערת הגשה או בצלחת עמוקה חד פעמית.

• הוסף לסימניות
אפשרות אחת היא לפזר סמוך להגשה.
אפשרות שניה לרפד תבנית אינגליש קייק או או תבנית עגולה קטנה או מקושטת מרופדת בנילון בתוספת לאורז, למלא מעל התוספת את האורז המבושל, קצת לדחוס. להפוך את התבנית על צלחת.
מתקבלת גבעה מסודרת בצורת התבנית, כשמעליה מקושט בתוספת יפה.
מקווה שהצלחתי להסביר כראוי.

תודה רבה, רעיון מעולה.

מפזרים לפני ההגשה.
ההכנה:
בשמן עמוק לטגן קוביות בצל קטנטנות עד שנעשות פריכות.
להוציא על ניר סופג ולהוסיף חמוציות, שקדים מולבנים, שומשום קלוי, גרעיני חמניה וכו...
כדי להפוך את התערובת לאחידה אפשר להוסיף סילאן, קצת דבש, מעט מלח ופלפל שחור.

כשאת מגישה את האורז, קחי תבנית מאפינס אישית מאלומניום, שימי כף מהתערובת בתחתית, מעליה דחסי את האורז ואז תהפכי על הצלחת. מתקבל נהדר.
אגב, בשבת אסור ליצור את הצורה הזו בתוך תבנית.

אם אני מגישה בהגשה מרכזית אני עושה תהליך זהה בקערת הגשה או בצלחת עמוקה חד פעמית.

האמת שחשבתי שיש דרך להוסיף את זה גם בהכנה עצמה ולא הבנתי איך. (חשבתי ששמעתי ממישהי שכך היא עושה)
אני מבינה מהתשובות שמוסיפים לפני הגשה.

תודה גם על המתכון, אולי אנסה בעז"ה כשיגמר מה שקניתי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
האמת שחשבתי שיש דרך להוסיף את זה גם בהכנה עצמה ולא הבנתי איך. (חשבתי ששמעתי ממישהי שכך היא עושה)
אני מבינה מהתשובות שמוסיפים לפני הגשה.

אני מוסיפה את זה בבישול.

• הוסף לסימניות
השאלה אם רוצים אורז רגיל בקישוט של חמוציות ופיצוחים, או אורז שמקבל את הטעם שלו עם הבישול של הכל, והחמוציות והפיצוחים מרככים בבישול.

אני שמה אורז שטוף ומיובש בסיר עם קצת שמן זית, מערבבת הכל שכל האורז יהיה עטוף עם השמן, מדליקה את האש, מוסיפה- חמוציות, שקדים קלופים וקשיו, מערבבת ומוסיפה מים רותחים.
מתבלת במלח, פלפל שחור, שבבי בצל, קצת כורכום וקצת אגוז מוסקט טחון- לא חובה.
נותנת לזה להתבשל עד שהאורז מוכן.

לפעמים אני עושה אורז רגיל, ואז מצרפת אחרי הבישול- חמוציות, שקדי, קשיו, פיסטוק, אגוזי מלך,
בצל ירוק, ורוטב מ- סויה, יין, דבש, שיני שום. מערבבת הכל ומגישה.

• הוסף לסימניות
אני עושה משהו מאוד טעים
מטגנת בצל עד שנהיה חום
אחר''כ מוסיפה צנוברים ,
אחרי כמה דקות מוסיפה שקדים מלובנים גפרורים
ואחרי עוד כמה דקות צימוקים וחמוציות
מוסיפה כף רוטב סויה בערך
ו2 כפות דבש
ומכבה את האש
מי שאוכל את זה מבקש עוד ......
בתאבון

• הוסף לסימניות
אגב, לי יש במקרר תערובת שהכנתי לראש השנה...
אני שומרת בקופסא אטומה את הבצל ובקופסא נפרדת את תערובת הקטניות ורק מערבבת לפני ההגשה. זה נשמר מצוין לאורך זמן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה