• בעקבות ניצול הפורום למטרות אחרות ההרשאה לכתיבה והעלאת נושאים הינה רק למנויים, לקבוצות מקצועיות ולחכמת נשים.

מכירים אולי בעל קייטרינג עם לב רחב רחב, כזה שייאות לתרום ולנדב אוכל לשבת חתן?

• הוסף לסימניות
שלום וברכה.
משפחה טובה ותמימה של יהודים טובים עורכת בר מצווה בקרוב.
(כאן יש מידע ופרטים, לצערי אסור להעלות באא"ר את הפרטים. @prog אני כמעט כועס עליך. שתדע:) טוב שיש פורום מיוחד למגביות מוסדיות, כי אחרת הפורום יטבע. אבל... יש יוצאים מהכלל)
אני מחפש בדחיפות אדם שיכול לסייע בארגון אוכל לכשישים מוזמנים.
שימו לב שמדובר במשפחה בצפון העמוק.
אם יש לכם איך לסייע אפשר לפנות אליי, או ל @באבא קמא או ל @ארבע
או ישירות למשפחה @אחת ברקע
אגב, הפרטים מאומתים ונכונים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שמעתי מאחורי הפרגוד על תרומות גדולות בלתי רגילות. אחת קנתה ביגוד, שניה תרמה עוד משהו גדול (מצטער, חבר'ה, לא הכל אפשר לפרסם... סליחה!), וכעת אנחנו במצב שבגדול סוגיית הביגוד מאחורינו.
אנשים מבחוץ אולי מופתעים, אלו שמכירים את הפורום ואת שוכניו נשארים אדישים קצת. זו פשוט האוכלוסיה פה, הסוג הכי טוב, זו שאכפת לה מכולם. אין הפתעות.

טוב, לעניינינו.
אז כרגע, אחרי כל הסיוע המאסיבי שלכם למשפחת ברק, נותרו רק "דבר קטן" אחד לדאוג לו: אוכל לשבת חתן ולסעודת מצווה בהנחת תפילין.

ופה, אני מזכיר לכל האשכנזים הקרירים פה: שתבינו משהו. יש הבדל מסויים ביניכם ובין משפחת ברק.
ואסביר:
אתם עושים בר מצווה ומחלקים געפילטע פיש למוזמנים, ולאורחים החשובים יותר אתם גם שמים גזר על הקציצה.
והבן שלכם יהיה בסדר גמור עם זה, ולא ירגיש מקופח כל חייו. כי הוא אשכנזי, וככה חוגגים אצלנו ברי מצוות. (אצלי בבר מצווה, אגב, חולקו למוזמנים קציצות בשני טעמים! גם הונגרי וגם ירושלמי. אחחח.. כמה שהאורחים נהנו... עד היום יהודים קשישים עוצרים אותי ברחוב ומזכירים לי בערגה את המאורע)

כפי שניתן להבין, עבור חתן הבר מצווה שלנו, אנחנו צריכים קצת לראות את הדברים באור אחר.
כי חתן בר מצווה ספרדי שכל חבריו חוגגים בסעודות רבות רושם (כולל שניצלים! פריכים! ועם קערת צלעות עגל עשויות ברוטב שום! עם זעתר... מייאם) - לא יישכח לנצח אם תהיה לו סעודה אשכנזית. אל תניחו לזה לקרות.
שאלו את חבריכם הספרדים מה זה בשבילם לאכול געפיטלע פיש. קרה. מלאת סוכר. גיהינום קולינרי! זוועה! סבל מר! אסון! טראומה לכל החיים!

*

אז חבר'ה, הנה באה לכם משמיים מגבית כזו נקיה, טובה. כתבתם שנמאס לכם ממצ'ינגים - הנה לכם, קיבלתם מגבית שונה. כמו שיש אוכל לאלרגנים, אתם מכירים את זה, "ללא גלוטן", ככה יש מגבית בשבילכם. "מגבית ללא מצ'ינגים וגבירים בחו"ל". רק אתם.

אוקיי, אני מריח עד לפה שהשתכנעתם, ואתם רוצים לסייע במימון סעודת בר המצווה ושבת החתן.
ובכן, הנה הפרטים הטכניים: יש להם כשישים מוזמנים לשבת, כולם משפחה קרובה וחבריו של חתן הבר מצווה. ואנחנו צריכים לדאוג להם!

ואם אתם מכירים במקרה בעל קייטרינג או משהו - אנא אנא צרו קשר עם @אחת ברקע
או לחילופין עם רבנית מגביות פרוג @ארבע

ועכשיו הלכתי להכין קניידלאך. מקווה שתפתיעו אותי פה עם עדכונים משביעים.
נתן.

...ורק חזרתי להוסיף עוד משפט. חבריי בדקו את המקרה הנ"ל, והדברים אכן כפי שנכתבו, אין פה איזה ניפוח לצורכי צדקה או משהו.
ועכשיו באמת הלכתי לקניידאלך.

• הוסף לסימניות
מישהו?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
רק רציתי לעדכן שאני עדיין רעב...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@Natan Galant
כשימך כן אתה ! בעל נתינה וחסד.
למה? תסביר לי , אני לא מבינה.. :(
יש פורום ראשי, שעוברים בו ביום עשרות אלפי גולשים. שמו איש את רעהו.
היות והיו בו הרבה מגביות, הוקם פורום צדדי שנקרא צדקה וחסד, ולשם אמורים להתקבץ כל המגביות, והתעבורה בו היא בערך 0.001 אחוז מהתעבורה באיש את רעהו.
אין טעם לקדם ולהשקיע במגבית אם היא מושלכת לפורום הצדדי הזה.
הסיכום עם הנהלת פרוג הייתה שמגביות הקשורות לניקים פרטיים ולא למוסדות, יוכלו להמשיך לשכון באיש את רעהו.
לצערי, כל האשכולות שפתחתי בשבילך באיש את רעהו מועברים לכאן, והדבר מצער אותי מאוד, כי זה כמו לנסות למלא כוס מחוררת במים.
בנפרד, הפסקתי לטפל במגבית רשמית מטעם חיים דיקמן, שהיא כן הושארה באא״ר, כי אני לא מכיר את המושג איפה ואיפה.

• הוסף לסימניות
יש פורום ראשי, שעוברים בו ביום עשרות אלפי גולשים. שמו איש את רעהו.
היות והיו בו הרבה מגביות, הוקם פורום צדדי שנקרא צדקה וחסד, ולשם אמורים להתקבץ כל המגביות, והתעבורה בו היא בערך 0.001 אחוז מהתעבורה באיש את רעהו.
אין טעם לקדם ולהשקיע במגבית אם היא מושלכת לפורום הצדדי הזה.
הסיכום עם הנהלת פרוג הייתה שמגביות הקשורות לניקים פרטיים ולא למוסדות, יוכלו להמשיך לשכון באיש את רעהו.
לצערי, כל האשכולות שפתחתי בשבילך באיש את רעהו מועברים לכאן, והדבר מצער אותי מאוד, כי זה כמו לנסות למלא כוס מחוררת במים.
בנפרד, הפסקתי לטפל במגבית רשמית מטעם חיים דיקמן, שהיא כן הושארה באא״ר, כי אני לא מכיר את המושג איפה ואיפה.
כל מילה!
מוזר שאין עדיין תגובה רשמית מפרוג

• הוסף לסימניות
משיחה אישית לפני זמן קצר עם @אחת ברקע
הכל מוכן ליום הגדול ב''ה
אבל רק חסרה מגבעת לחתן בר המצווה..
מכירים משהו בעל חנות שיתרום דבר כזה או ( אולי הכי פשוט) משהו מכאן?
שמחה מושלמת, תחשבו על הצליל של המילים הללו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה