מכירים את הנברשת הזו?

• הוסף לסימניות
"זו", לא חשוב...
מכיוון שזה אשכול לעיצוב ולא לדקדוק, זו תהיה ההודעה האחרונה שלי בעניין:

כשאנו נתונים תואר לעצם, למשל - כשאנו אומרים שפרוג זה הצלחה... אז המילה "זה" מתייחסת לעצם ולא לתואר, והיות שפרוג זה זכר (נניח...), אז אומרים "זה" ולא "זו"...

מתי הולכים אחרי התואר?
מתי שאין עצם, רק תואר.
כמו בפתיחה של ההודעה, ואני מצטטת: "זו תהיה ההודעה האחרונה".

עכשיו כשאנחנו מדברים על מילה לועזית, כמו "עלי אקספרס" (או "אלי אקספרס"...), שבעצם זה לא זכר ולא נקבה, אלא זה שום דבר...
מה עושים במקרה כזה?

ההנחה שלי, שהיות וכל "סתם" הוא זכר (ויסלחו לי חברותי הפמיניסטיות...), מתאים לכתוב "זה".
לעומת זאת, @איש האשכולות כפי הנראה בוחר שלא להתייחס לעצם, מכיון שאין לו הגדרות, רק לתואר, ובמקרה שלנו המילה "מילה" היא נקבה, ולכן הוא בחר ב"זו".

הבנתם?
אם לא, קראו עוד פעם.

לא עבד?
לא חשוב... :)

• הוסף לסימניות
כל המדקדקים לעבור לכאן:

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
למי יש נסיון עם נברשות מאלי אקספרס? כמה הן מחזיקות מעמד?
אשמח לתגובתכם

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול
למי יש נסיון עם נברשות מאלי אקספרס? כמה הן מחזיקות מעמד?
אשמח לתגובתכם
המבנה או הנורה?

כי נורה אפשר להחליף... ומבנה זה משהו שלא אמור להישבר, אלא אם כן הילדים משחקים על התקרה...
ולא דיברתי על מקרה של רעידת אדמה...

• הוסף לסימניות
המבנה או הנורה?

כי נורה אפשר להחליף... ומבנה זה משהו שלא אמור להישבר, אלא אם כן הילדים משחקים על התקרה...
ולא דיברתי על מקרה של רעידת אדמה...
הנורה רוב גופי התאורה מגיעים היום עם לד מובנה

• הוסף לסימניות
שימי לב שהנברשת מגיעה בלי נורות, והנורות לבד עולה כל אחד בסביבות 40 ש"ח שזה מיקר את הגוף בעוד 120 ש"ח.
אגב אני קניתי אותה למטבח לפני תקופה והחזרתי מאחר ויש לה מידי נוכחות , אז אם זה לא מקום גדול לא בטוח שכדי.

• הוסף לסימניות
הנורה רוב גופי התאורה מגיעים היום עם לד מובנה
שימי לב שהנברשת מגיעה בלי נורות, והנורות לבד עולה כל אחד בסביבות 40 ש"ח שזה מיקר את הגוף בעוד 120 ש"ח.
אגב אני קניתי אותה למטבח לפני תקופה והחזרתי מאחר ויש לה מידי נוכחות , אז אם זה לא מקום גדול לא בטוח שכדי.
תסתדרו ביניכם...

• הוסף לסימניות
לי יש כזאת בדיוק בפינת אוכל
ממש יפה ואם תולים אותה בגובה נכון היא לא מסנוורת.
להפך, בגלל שהנורות ללא כיסוי היא יותר מאירה במרחב.
אם זכור לי, בתצוגה היא באמת מגיעה עם נורות פחם- אור כתום כזה
אבל אנחנו שמנו נורות לד רגילות, אור יום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה