דרוש מידע מכירים מישהו שנתקע בפקק ולא הגיע ליעד לשבת?

• הוסף לסימניות
תמיד מתפלאה איך אוטובוסים יוצאים בכאלו שעות עם עומסים בכבישים...
מפליא ומעציב!
אבא שלי נהג מונית בק"ס, מס' פעמים נתקל באברכים שביקשו מונית לבני ברק או ירושלים
שעה לפני שבת, אבא שלי היה מסביר להם שאין אפשרות כזו, אין נהגים מהאיזורים האלה,
זה יגרום לחלול שבת... היה מקבל צעקות מאותם אברכים וניתוק הטלפון בפנים.
ולא.. אין שם נהגים נוכריים.

• הוסף לסימניות
מכירה זוג עם שני ילדים שנתקעו בכניסת שבת בדרך לצפון,
נכנסו ליישוב סמוך ובילו את השבת בביתו של אדם זקן כשבתפריט לחם וטונה משימורים פלוס מינוס.

(הם היו בדרך לשבת משפחתית כלשהי, מה שמגדיל את הטרגדיה...)

• הוסף לסימניות
וכל השבת היה אסור להם לזוז מדל"ת אמותיהם...
לא ממש נכון.
בלי להיכנס לכל פרטי ההלכה, בעיקרון לעיר יש דין של ד' אמות. כך שאפשר ללכת את כל העיר גם אם היא נמצאת בקצה האלפיים אמה.

• הוסף לסימניות
לא ממש נכון.
בלי להיכנס לכל פרטי ההלכה, בעיקרון לעיר יש דין של ד' אמות. כך שאפשר ללכת את כל העיר גם אם היא נמצאת בקצה האלפיים אמה.
השאלה מאיפה הם ירדו.
מותר ללכת בעיר.
אבל אם נכנסו אליה באיסר, אסור להמשיך ללכת.
(אני אישה, ולא מביאה את זה כפסק, אלא שזה הפסק ששמעתי לסיפור שהסתובב אז על החתן והכלה שאחרו לשבע ברכות שלהם)

• הוסף לסימניות
לעולם לא אשכח, ערב חג השבועות, מאות רכבים עומדים בכביש מספר 1 לכוון ירושלים.
שתי משפחות על טפיהן וסיריהם חצו את הכביש, נטשו את הרכב בצד הדרך. כשהשוטרים ראו שלא יועיל לצעוק עליהם, עצרו את מעט התנועה ונתנו להם לעבור בביטחה, והם הגיעו בשלום לטלז סטון, שם אנשים טובים דאגו להם ליחידות דיור וכבר חיממו את המים ואת הפלטה...

כתושב טלז סטון לפני עשור וחצי+ אני זוכר הרבה שבתות כאלו (לאו דווקא בחורף), פקק מטורף ביום שישי בכביש 1, רבע שעה לפני שבת מוסיפים אוכל על הפלטה, בהדלקת נרות במקום קבלת שבת יורדים לכביש ומחפשים אורחים....

• הוסף לסימניות
ערב ראש השנה שנה שעברה יצאתי בשעה סבירה מקרית ספר לירושלים
ובדיוק אז ברחו המחבלים מכלא גלבוע...
כל 443 היה חסום ואחרי שנסעתי כמו משוגע (שוליים, זגזוגים, שפשוף ברכב בגלל הצמדות למעקה וכו') הגעתי 20 דקות לפני שקיעה
רק לחשוב שהייתי נתקע יומיים ראש השנה באמצע 443...
(הערבים בכוונה חסמו את השוליים כדי שלא נוכל ליסוע מהר....)

גם אנחנו היינו שם והגענו כמה דקות לפני שקיעה...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לפני כחודש היתה כתבה עם כמה וכמה סיפורים וראיונות על מקרים שכאלו בעיתון קראט של המודיע.

• הוסף לסימניות
שלום חברים!
לפי הפקקים שאני רואה מידי יום שישי בכל שעה, ובפרט ככל שמתקרבת השבת, אמור להיות לפי החשבון שלי אנשים שיתקעו ולא יספיקו להגיע ליעד לפני שבת, וזה גם בלי אירועים חריגים בכביש.
האם זה אכן כך? קרה לכם?
מכירים מישהו שנתקע?
יצאנו לשבת עם טווח של כשעה ספייר לכניסת שבת + הדרך.
בדרך הוייז לא עבד ופספסנו את הכניסה לכביש 6.
נסענו דרך כביש 4 שמאריך את הדרך בכשעה וחצי + פקקים + רמזורים….
כשעה וחצי לפני שבת אחותי שוויזה לנו עם הוייז שלה את הדרך טלפונית במקום הוייז אומרת לנו שאין לנו מספיק זמן להגיע ליעד לפני השקיעה!
היא הציעה לנסוע ליעד אחר שם יש לנו משפחה אבל גם שם היה ספק אם נספיק.
המשכנו ליעד תוך נסיעה מטורפת כשבינתיים המארחים שלנו (שהאוכל שלהם לשבת היה ברכב- חלות, בשר, תוספות, עוגות ועוד…) מסדרים לנו מקום בעיר אחרת באמצע הדרך, במידה ונצטרך.
בסוף בניסי שמים ממש הגענו ליעד 8 דקות לפני שקיעה (כרבע שעה לפני תחזית הוייז ובעלי ניסיון).

• הוסף לסימניות
יצאנו 3 שעות לפני שבת כשהוויז הראה לנו שעה וחצי.
אמור להספיק?
נכנסנו לאוטו. הרכב לא הניע. עדיין לא ברור למה.
אחרי חצי שעה. הצלחנו להתניע.
נשאר שעתיים וחצי.
אמור להספיק.
תאונה בכביש 6.
תאונה ב 443.
הגענו לירושלים 10 דק' אחרי הדלקת נרות.
(30 דק' לפני השקיעה).
עד היום אני רועדת כשאני נזכרת בלחץ הזה.

• הוסף לסימניות
בת דודה שלי עם בעלה ותינוקת בת שנתיים וחצי נסעו מב"ב לשבת חתן באזור חדרה,
לא הספיקו להגיע ליעד ושבתו ברכב שלהם בתחנת דלק על הדרך,
היה להם רק מגש עם קינוחים שהכינה לשבת חתן ומזה הם אכלו בערך + מים שביקשו בתחנת דלק והסכימו שישלמו להם במוצ"ש כי הגיעו לתחנה דקות ספורות לפני שקיעה...

• הוסף לסימניות
הראש כולל שלי נסע עם אשתו וחלק מהילדים (חלק נסעו באוטובוס) להורים של אשתו ובדרך התחמם לו המנוע
מכאן לשם, השבת התקרבה בצעדי ענק והם הוכרחו לשבות ביישוב כלשהוא באמצע הדרך אצל משפחה נהדרת ובכלל לא מוכרת
דרך אגב יתכן שזו חוויה מעניינת שהיה שווה לנסות...
אבל המסקנה המתבקשת היא אחת-עוברים לרכב חשמלי ולא מתחמם המנוע....

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה