מכירים ספר טוב על גרוש ספרד?

• הוסף לסימניות
היה פעם ספר שהסעיר את בני הנער, מותחן רציני עם טורוקוומדה וכל השאר- משהו מכיר? והאם ניתן להשגה כיום?

• הוסף לסימניות
הספר שהכי אהבתי שמדבר על התקופה
הוא דון קרלוס בכלא

• הוסף לסימניות
נכון
דון קרלוס מליסבון

• הוסף לסימניות
את צריכה ללמד מזה או רק לרקע?

"חייתני מיורדי בור" של ח. ולדמן (אומרים שזה הרב פינקוס)
"הנסיך מן האנוסים" 2 חלקים של מאיר גולד
"בעקבות ראשי האינקווזיציה" של שמואל ארגמן

אם אזכר בעוד, אומר לך בלי נדר...

• הוסף לסימניות
גם למאיר ברעם (הרב וולך) יש ספר על גירוש ספרד אאל"ט
אני לא זוכרת אם זה האוצר הספרדי, הפרנס מקולוניה, או ספר אחר

• הוסף לסימניות
הנסיך מן האנוסים, של גולד- סו"ס הבנתי מה באמת היה שם!
מומלץ!!!
ולפי התיאור שלך- זה הספר המדובר
(ולדעתי קשה להשגה. זה ספר ישן נושן.
אני לקחתי בזמנו בהשאלה מהספריה בקרית ספר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מימי זו;1326301:
גם למאיר ברעם (הרב וולך) יש ספר על גירוש ספרד אאל"ט
אני לא זוכרת אם זה האוצר הספרדי, הפרנס מקולוניה, או ספר אחר

האוצר הספרדי

• הוסף לסימניות
החטופים מן האיים
יש לנו גם קומיקס כלשהו, לא זוכרת את שמו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל ברג;1326243:
הנסיך מן האנוסים

או! אותו חיפשתי!

אני צריכה סריקה של הכריכה שלו... אין ברשת בכלל..

רגע, יש אותו בכלל בחנויות עדיין? הוא ישן מאוד למיטב ידיעתי.

• הוסף לסימניות
אני אסביר למה כל זה:

יש לי בכיתה פינות ידע, ואחד המדורים המתחלפים הוא מדור הספר המומלץ. במשך השנה הפינות מתחלפות 4-5 פעמים, ניתן לקרא קטעים מרתקים מן הספר ואז הקוראת מופנה להמלצה +תמונת הכריכה.

אז על איזה ספר מתאים להמליץ שיהיה עדיין בחנויות, בנושא גרוש ספרד?

במהלך השנה אני גם מפעילה ספריה פרטית כיתתית לתלמידות הכיתה בלבד, ושם הכנסתי ספרים נדירים יותר שאין כמעט להשגה (בארמון הברונית, זוכרים? עירה בצד הדרך, קול בדממה נשמע...)

אז מי שיש לו את "הנסיך מן האנוסים" לא בשימוש- אשמח אם ישאיל לי לשנת הלימודים הבאה.

הקריאה היא בתחומי הכיתה בלבד-כשמסיימים מבחן וכדו', כך שהספרים שמורים מאוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה