מידע שימושי מכתב גלוי מתושבי הערים המעורבות לעם בציון

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני מסכימה לגמרי, וחושבת שאם חילונים חושבים בטעות שחרדים אמורים להיות מלאכים, לא צריך להתרגש מזה. למשל מ:

ילד הוא ילד, ואם יש לו כיפה על הראש הוא נשאר ילד, ואפשר גם לענות את זה בשלווה. תתפלאו, יש אפילו ילדים יש להם כיפה על הראש וגם הפרעת קשב וריכוז!!!! וואלה. ונראה לי שמותר לחילונים להבין את זה.
חרדים אמורים להיות בני אדם, ולהתנהג בדרך ארץ. זה כן.
את מבינה לבד שאנשים עם שכל קטן יש בכל המגזרים! אני רק כתבתי מה שהיא אמרה, ויכול להיות שבעיניה הוא ממש השתולל, בכל מקרה, מהציבור שלנו דורשים יותר!

• הוסף לסימניות
אני מסכימה לגמרי, וחושבת שאם חילונים חושבים בטעות שחרדים אמורים להיות מלאכים, לא צריך להתרגש מזה. למשל מ:

ילד הוא ילד, ואם יש לו כיפה על הראש הוא נשאר ילד, ואפשר גם לענות את זה בשלווה. תתפלאו, יש אפילו ילדים יש להם כיפה על הראש וגם הפרעת קשב וריכוז!!!! וואלה. ונראה לי שמותר לחילונים להבין את זה.
חרדים אמורים להיות בני אדם, ולהתנהג בדרך ארץ. זה כן.
לא מצפים מחרדים להיות מלאכים! אלא יותר מתורבתים.

• הוסף לסימניות
את מבינה לבד שאנשים עם שכל קטן יש בכל המגזרים! אני רק כתבתי מה שהיא אמרה, ויכול להיות שבעיניה הוא ממש השתולל, בכל מקרה, מהציבור שלנו דורשים יותר!
אני מבינה לבד שיש אנשים עם שכל קטן, ומותר לענות להם בכבוד ובשלווה, שילד עם כיפה נשאר ילד.

• הוסף לסימניות
ביקורת בכיף
פה יותר נשמע ההתנשאות של האנחנו לא בני ברקים הדוסים המלכלכים/ הנדחפים באוטובוסים וכו' וכו'
אותה אחת שבגינה בעיר שלה בחיים לא תשאיר טיטול, פתאום מתחת לבית לא שלה, חופשי...

• הוסף לסימניות
אני מבינה לבד שיש אנשים עם שכל קט
שוב, אם זה היה שזעיר פה זעיר שם, ניחא.
גם זו תופעה.
אם תינוק או ילד חרדי יצרח ברחוב - יהיה מי שיסתכל עליו במבט מתנשא של: טוב, האמא הזו עם העשיריה, בטח שיצרחו הילדים שלה. מסכנים.

• הוסף לסימניות
ומבוגר עם כיפה?...
מבוגר עם כיפה אמור להתנהג כמו מבוגר.
אין לי בעיה לקבל ביקורת כשהיא צודקת ויש לה על מה לחול.
ביחד עם זה אני חושבת שאם חילונים חושבים בטעות שחרדים צריכים להיות מלאכים (ולכן ילד עם כיפה לא משתולל), אפשר להסביר להם בשלווה שילד עם כיפה נשאר ילד.
ילד עם דרך ארץ.

• הוסף לסימניות
אני כתושב עיר מעורבת,רואה גם דברים שונים,לדוג' השתוללות בני נוער אתמול באוטובוס עירוני עד כדע שהנהג עצר את האוטובוס,[חילונים אגב]. שאגות של בני נוער עד 3 בלילה [חילונים אגב]. אז במגזר החילוני זה נגמר במשטרה ומידי פעם באלימות,ואצלינו השתוללות בני נוער נגמרת בעטיפת במבה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מצטרפת מכל הלב.
הגעתם לעיר אחרת בברשה תכבדו את אנשי המקום.
אמנם אתם נופשים- אבל זה לא מתיר לכם להסתובב ברחבי העיר בבגד ים. אין סיבה שאני ילך עם הבן שלי לקניות (באיזור שהוא מרחק נסיעה מהים) והבן שלי ישאל אותי "אמא למה הבחורים ערומים"?
התרגלתם לתחבורת מהדרין- זה לא אומר שבעיר הנופש התחבורה היא גם מהדרין, עליתם על האוטובוס תבחרו אם לשבת או לעמוד, החילול ה' שנובע מהדרישת מהדרין שלכם הוא עצום.
אתם רעבים? בבקשה תלכו לדירת הנופש/ לחוף הים/ לפארק ותדליקו מנגל- בבקשה לא באמצע הרחוב, יש כאן אנשים שגרים ורוצים במקרה לעבור במדרכה ולא לרדת לכביש כי המנגל שלכם דולק באמצע המדרכה.
נהגי האוטובוס הם לא לרעתכם- יש ערים שהתח"צ מצויינת ואין טעם להתנפל על האוטובוס עוד לפני שהוא עצר.
יש תחנות אוטובוס שהן גם להעלאה וגם להורדה- אם נהג האוטובוס אמר שהוא מוריד ולא מעלה כעת- הצעקות וההתנפלויות לא יעזרו.

• הוסף לסימניות
שוב, אם זה היה שזעיר פה זעיר שם, ניחא.
גם זו תופעה.
אם תינוק או ילד חרדי יצרח ברחוב - יהיה מי שיסתכל עליו במבט מתנשא של: טוב, האמא הזו עם העשיריה, בטח שיצרחו הילדים שלה. מסכנים.
ולכן אמא חרדית אמורה ללכת ברחוב בחשש שאוי ווי הילד אולי הילד שלה יבכה עכשיו?

לדעתי לא.

היא צריכה להתנהג נורמלי, לכבד את עצמה ואת סובביה, ולא להתרגש יותר מדי אם יש מי שמבקר גם התנהגות מכובדת.

• הוסף לסימניות
גם אנו , תושבי השכונות המעורבות, מצטרפים לדבריו של פותח האשכול.
גם אני בתור בניברקית מצטרפת לדבריו
גם בבני ברק לא רוצים טיטול זרוק בגינה
גם בבני ברק לא רוצים שעטות ילדים באוטובוס
גם בבני ברק לא רוצים דיבורים בקולי קולות ברחובות בשעות הלילה וגם לא בשעות היום

• הוסף לסימניות
אמנם אתם נופשים- אבל זה לא מתיר לכם להסתובב ברחבי העיר בבגד ים. אין סיבה שאני ילך עם הבן שלי לקניות (באיזור שהוא מרחק נסיעה מהים) והבן שלי ישאל אותי "אמא למה הבחורים ערומים"?
התרגלתם לתחבורת מהדרין- זה לא אומר שבעיר הנופש התחבורה היא גם מהדרין, עליתם על האוטובוס תבחרו אם לשבת או לעמוד, החילול ה' שנובע מהדרישת מהדרין שלכם הוא עצום.
והשילוב בין השניים בכלל זוועה.

• הוסף לסימניות
מי שגדל בעיר מעורבת בשכונה מעורבת, מכיר ומבין את הנושא של קידוש השם ונזהר מאד בחילול השם.
יש אנשים שלצערנו פחות מודעים לנושא, פחות מורגלים לנושא.
היינו סמל ודוגמא כילדים, ידענו שמסתכלים עלינו. שנים רבות אח"כ למרות שלא עשינו כל פעילות, ילדים של שכנים מהבנין חזרו בתשובה, לדבריהם: כיון שהיתה להם דוגמא מיוחדת יומיומית.
פותחת האשכול דברה על בעיה כאובה מאד, כמובן לא משקפת חלק גדול מהציבור.
אבל פוגעת מאד בציבור החרדי, ובציבור החילוני.
בציבור החרדי בכך שהיא יוצרת עליו תדמית מזעזעת
ובציבור החילוני בכך שהיא מרחיקה אותו מאד מהרצון להתקרב.
אותם מעטים גורמים נזק שלא יתואר. אמנם אפשר לתלות חלק מהדברים בצפיפות, קושי להתארגן וכדומה
אולם כשחושבים אפילו על אותם פקחים ועובדי ניקיון שבאים לאסוף את הפח מהחוף שלנו ומחוף אחר,
אפשר להבין לאילו מסקנות עלולים להגיע. חילול השם אצל יהודי אחד - זה עולם ומלואו.
ובכן:
זה תלוי הרבה בהורים. רק בהורים!
בהתעקשות שלהם להגיע עד הפח הרחוק כדי לזרוק פח.
בעמידה שלהם במתינות בתורות. בסגנון הדיבור. באחריות שהם מרגישים בדוגמא שהם נותנים. ועוד

• הוסף לסימניות
אויש נו, מסיפור של משפחה אחת נותנים ביקורת לציבור שלם?
גם אנחנו גרים בעיר מעורבת. ונכון האוטובוסים מלאים, הפארקים והגינות מפוצצות. מעצבן ומאד לא נוח.
אבל על מה יש להתלונן? על כך שהחרדים מביאים הרבה ילדים??
משפחה אחת לא היתה נוהגת כך אם זה לא היה לגיטימי.
אתמול היתי בגינה עם הילדים, באו חמולה שסופסוף התרחקו מהבית עם סקטים אופניים וכו. בחורות, ממש חמודות, אבל שלגמרי לא יודעות לנסוע בסקטים, כל רגע נפלו על תינוקות וצעקו לאמהות-תזיזו אותם... למה?!
חותמת לך שבגינה "שלהן" הן סופר אציליות... העידה על כך משפחה נוספת שהגיע ופתאום הן נהיו משהו אחר לידם...

• הוסף לסימניות
קיבלתי פעם התקפה מאשה חילוניה על התנהגות בני הנוער שלנו,אחרי שהוציאה את כל הקיא שאלתי אותה,בינינו תלכי ב3 בלילה ברחוב חשוך את מי תעדיפי לפגוש בני נוער חילונים או חרדים[כן, האלה עם הטיטולים],היא נשברה והודתה שברור חרדים.הוא אשר דיברנו אצלנו זה מסתיים כך,ואצלם בקצת יותר לא נעים,אפשר להעביר ביקורת אך לזכור שכתם רואים על מפה נקיה ,על מפה מלוכלכת לא רואים כבר את הכתמים.

• הוסף לסימניות
קיבלתי פעם התקפה מאשה חילוניה על התנהגות בני הנוער שלנו,אחרי שהוציאה את כל הקיא שאלתי אותה,בינינו תלכי ב3 בלילה ברחוב חשוך את מי תעדיפי לפגוש בני נוער חילונים או חרדים[כן, האלה עם הטיטולים],היא נשברה והודתה שברור חרדים.הוא אשר דיברנו אצלנו זה מסתיים כך,ואצלם בקצת יותר לא נעים,אפשר להעביר ביקורת אך לזכור שכתם רואים על מפה נקיה ,על מפה מלוכלכת לא רואים כבר את הכתמים.
לא אמור לעניין אותנו איך מתנהגים אנשים שלא שומרים תורה ומצוות. אנחנו לא בהשוואה איתם.
ברור מאליו שהנוער שלנו הוא נוער מיוחד בהתנהגותו. דווקא לכן, חשובה ועולה הביקורת היא על אותה קבוצה שמחוסר הבנה ותשומת לב, הורסת את הקידוש השם שעושה הרוב המכריע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה