אהבת הבריות
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
קרדיט המענייניםלצערנו זה הפך לתרבות ישראלית... עד כדי שיש מלונות בחו"ל שלא מקבלים ישראלים
קרדיט המענייניםלצערנו זה הפך לתרבות ישראלית... עד כדי שיש מלונות בחו"ל שלא מקבלים ישראלים
ולכן המכתב הנ"ל צריך היה להיכתב בלי קשר למקום מגוריהם של הכותבים או הנמענים.אין פה ענין של השוואה בינינו לבינהם. כתבו את זה פה כבר באשכול .
אנחנו צריכים להתנהג בדרך ארץ בלי קשר לחילונים . כי אנחנו העם הנבחר ואנחנו בניו של הקב"ה
וניתנה לנו תורה ודרך ארץ!!!!
בערך כמו שאתם מרגישים בבני ברק.
כי מדברים באוטובוס על "מנחה-מעריב".
כאילו הייתה פה תחרות "לכלוך הסטאר של המגזר"
לי אישית ההתנסחויות הללו צרמובסופו של יום, כשאתם תחזרו לבני ברק
לנופשים היקרים!
איך אנחנו מרגישים את בין הזמנים.
פתאום העיר שלנו שמלאה תמיד בכלבלבים, מתמלאת ברגליים הקטנות והמתוקות של ילדים.
פתאום הרדיו באוטובוס מונמך כי מדברים באוטובוס על "מנחה-מעריב".
פתאום אנחנו מרגישים "בבית", בערך כמו שאתם מרגישים בבני ברק.
אבל מה,
פתאום, לפעמים, אנחנו נדחפים באוטובוסים הפנימיים שלנו, אלו שמביאים אותנו לסבא וסבתא או לעבודה, כמו שנדחפים בחזור מהכותל.
פתאום הפארקים מתמלאים בעטיפות, שיירי אוכל, טיטולים (!), כאילו הייתה פה תחרות "לכלוך הסטאר של המגזר"
והכי כואב, שפתאום שומעים את השכן נושף מתחת לשפם: "מתי יעופו מפה החרדים".
ולמה זה כואב? כי הוא לא טיפוס "לפידרמן", ממש לא. הוא אוהב אותנו כל השנה, הוא צובט בלחי של תינוק חמוד ברחוב ומשתתף איתנו גם בשמחות היהודיות.
אבל יש מי שגורם לו לשנוא אותנו. פשוט לשנוא.
יכול להיות שזה מיעוט. יכול להיות שזה לא יפה לומר ככה. אחרי האשכול הנוסף בנושא שנפתח היום- הרשיתי לעצמי לפתוח את האשכול הזה.
בסופו של יום, כשאתם תחזרו לבני ברק, תהיו עמוק ב"זמן" ותשכחו שעשיתם זיץ בשלוש בלילה עם חברים, ככה ברחוב, אנחנו עוד נהיה פה,
ננסה לגשר בין מגזרים בלי הרבה מילים- בהתנהגות ראויה ומכבדת.
סתם ככה, זה מאוד טבעי התגובה שלו, ללא כל קשר לחרדי, גם אם היו באים לשכונה שלנו שהיא סופר חרדית, קבוצה גדולה של אנשים כדי לבלות את זמנם בפופקורן ועוגה, בסופו של יום כן הייתי מחכה לרגע שהם יתעופפו ובנ"א קצת פחות מנומס יאמר זאת בפרצוף..והכי כואב, שפתאום שומעים את השכן נושף מתחת לשפם: "מתי יעופו מפה החרדים".
אני הבנתי שאת הקטע עם המנחה מעריב הוא כתב דווקא למעליותא, כחלק מהדברים הטובים שקורים כשמגיעים חרדים מבני ברק אז במקום לשמוע את הרדיו החילוני שומעים דיבורים על מנחה מעריב.@דדד כדי שהביקורת שלך (הצודקת אולי) תשמע טוב יותר הייתי מציע לך להשמיט מההודעה הפותחת של הנושא את הציטוטים הבאים:
לי אישית זההתנסחויות הללו צרמו
אם אפשר לומר אל תצעקו באוטובוס, למה לומר מנחה מעריב?
יכלת גם לומר תשמרו בבקשה על הניקיון ,למה להאשים בתחרות לכלוך?
וכן על זה הדרך...
מקווה שאתה מוכן לקבל ביקורת....
פתאום אנחנו מרגישים "בבית", בערך כמו שאתם מרגישים בבני ברק.
פתאום, לפעמים, אנחנו נדחפים באוטובוסים הפנימיים שלנו, אלו שמביאים אותנו לסבא וסבתא או לעבודה, כמו שנדחפים בחזור מהכותל.
כתוב לענין, אבל לא סותר את מה שטען פותח האשכול. וצרם לי משפט הסיום "ואנחנו נמשיך להשתדל להיות יהודים הכי טובים" מה הכוונה 'נמשיך להשתדל' הרי כתבו כאן על נקודה הטעונה שיפור, זה נשמע התעלמות מביקורת צודקת ועניינית, כאילו אנחנו בסדר ונמשיך כפי שהתנהגנו עד היום, אם באמת עד היום התנהגנו כמו שצריך אז מצוין, אך אם לא, ועם היד על הלב יש צדק בטענה שהעלו כאן (ואם יותר נח לכם להגיד מעט צדק, אז תאמרו כך, זה לא משנה), כדאי לתקן את מעשינו וכך באמת נשתדל להיות יהודים הכי טובים, ואולי אם יותר נשגיח על עצמנו אז ההוא יפזם פחות את הפזמונים שלו.סתם ככה, זה מאוד טבעי התגובה שלו, ללא כל קשר לחרדי, גם אם היו באים לשכונה שלנו שהיא סופר חרדית, קבוצה גדולה של אנשים כדי לבלות את זמנם בפופקורן ועוגה, בסופו של יום כן הייתי מחכה לרגע שהם יתעופפו ובנ"א קצת פחות מנומס יאמר זאת בפרצוף..
יש משהו בזה שאנחנו כחרדים מתרגשים מידי מכל צקצוק של חילוני על הציבור שלנו.
זה לא איזה ערוץ תקשורת שיש לו השפעה, בסה"כ אדם כמונו בדיוק רק בתינוק שנשבה.
אני בטוחה שאם נבוא לאיזה אמריקאי שמסתובב בירושלים או בבית שמש ונאמר לו, 'תשמע, אתם האמריקאים רק זולות מביאים לנו לישראל, עופו מפה כבר', הבנ"א אפילו לא יתרגש מהמשפט. כי זה באמת ככה? לא, ודאי שלא! וכל בר דעת מבין זאת.
אותו הדבר פה, באמת כל החרדים מתנהגים ככה? באמת אנחנו כאלה ברברים? באמת כל חרדי משליך טיטול ברחוב שמסתובב?
אז זהו, לא קרה שום דבר,
שההוא ימשיך לפזם את הפזמונים שלו
ואנחנו נמשיך להשתדל להיות יהודים הכי טובים![]()
זה נקרא צביעות שלא נוהגים דבר כאילו בשם היהדות וההלכה ומצד שני נוהגים בו בעיר אחרת......מה צביעות מותר להם להנות אבל ה לעשות שיש חוקים יבשים בציבור החרדי מה הבעיה לרכב על קורקינט ???אופניים מילא לא כ''כ זורם.,ודווקא אני בעד ללכת למסלול לאופניים ולהנות עם קורקינט חשמלי, פשוט בעיר חרדית לא נהוג וזהו.
אם ברור לנו שיש דברים שאנחנו לא עושים כי ככה מקובל, לא נחשוב שאי מי צבוע אם הוא עושה אחרת במקום שבו מקובל אחרת.זה נקרא צביעות שלא נוהגים דבר כאילו בשם היהדות וההלכה ומצד שני נוהגים בו בעיר אחרת......
להיצמד למילים בני ברק זה להיתפס לקטנות, אכן בכל מקום יש כאלו שמלכלכים, ההודעה לא כוונה לתושבי עיר מסוימת, אלא לתופעה שבימות החופש מגיעים הרבה חרדים לערים מעורבות, וזה לא סוד שחרדים מגיעים יותר לנפוש בערים מעורבות, והכותב העלה עניין שהוא רואה מנקודת מבטו כתושב אותה העיר והוא רואה מה קורה שם כל השנה ומה קורה בתקופת החופש. ולא נראה לי שמישהו מתכחש לדברים הללו, וגם לא נראה לי שהכותב הגיע להכליל/להשמיץ/לקטרג, הרי מדובר בחרדי משלנו ולא במישהו עוין, הוא רוצה להסב את תשומת לבנו לנקודה חשובה. ניקח זאת אכן לתשומת לבנו.מעולם לא גרתי בבני ברק, לא מתכוננת גם לגור שם.
אבל הניסוח הזה מכליל, ולא נעים.
ברברים יש בכל מקום, מלכלכים יש בכל מקום.
החלוקה אמורה להיות בין ציבור נקי ומחונך, ובין אלו שעדיין לא כאלו,
ולא בין 'תושבי הפריפריה' מול 'תושבי הריכוזים החרדיים'.
על החתום
ירושלמית
שעשרות אלפי אורחים מבקרים בעירה בכל חג ואירוע. חלקם מטנף את העיר. (בפסח ובשבועות השנה ראינו את ההבדל האדיר. הרחובות היו נוצצים, יחסית למה שהולך פה כל שנה).
ולא חושבת שזה קשור למקום המגורים. אלא נטו לשאלה - האם אמא שלך חינכה אותך להיות בן אדם אחראי, אכפתי ומתחשב, או לא.
אגב הם כללו בתוך "בני ברק" את כל הערים או השכונות החרדיות למהדרין.מעולם לא גרתי בבני ברק, לא מתכוננת גם לגור שם.
אבל הניסוח הזה מכליל, ולא נעים.
ברברים יש בכל מקום, מלכלכים יש בכל מקום.
החלוקה אמורה להיות בין ציבור נקי ומחונך, ובין אלו שעדיין לא כאלו,
ולא בין 'תושבי הפריפריה' מול 'תושבי הריכוזים החרדיים'.
על החתום
ירושלמית
שעשרות אלפי אורחים מבקרים בעירה בכל חג ואירוע. חלקם מטנף את העיר. (בפסח ובשבועות השנה ראינו את ההבדל האדיר. הרחובות היו נוצצים, יחסית למה שהולך פה כל שנה).
ולא חושבת שזה קשור למקום המגורים. אלא נטו לשאלה - האם אמא שלך חינכה אותך להיות בן אדם אחראי, אכפתי ומתחשב, או לא.
אפשר למצוא מעלות יותר גדולות בנופשים שבאים....בדיוק. קראו שוב את ההודעה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים