מכתב לשדכנים (לאור אשכולות השידוכים למינהם והפולמוסים העצבניים) כולל וידויון וגם בקשה

מצב
הנושא נעול.
ועוד קושי- שלא עלה פה יותר מידי:
יש לי אחיינית מיוחדת ממש בת 21 (מגזר ליטאי) כלילת מעלות. שמחפשת בן תורה אמיתי ומתאים.
הוריה אובדי עיצות - כי השידוכים המוצעים לה יורדים בזה אחר זה עקב ה'תעריפים' ההולכים וגובהים- עוד לא שומעים מה ומי רק מבררים -כמה נותנים?
מה קורה כאן? מישהו יודע להסביר איך ומה? ואולי לתת שמות שדכניות שמתעסקות גם עם אלו שלא יכולים לתת דירה שלימה? (וגם לא חצי אבל סכום יפה ומכובד...)
זה כבר נושא לאשכול אחר.
בגדול, לא צריך להתרגש, לא משדכנים ש"מתים" וגם לא משדכנים שמכריזים בפאתוס שבסכום הזה היא לא תתחתן בחיים...
קצת סבלנות, הרבה אמונה, והשתדלות כלכלית ע"י חסכון הכסף שהיא מרוויחה, לנישואיה.
זה הכל.
הזיווג שלה כבר נקבע מזמן, והוא יגיע.

זה כבר נושא לאשכול אחר.
בגדול, לא צריך להתרגש, לא משדכנים ש"מתים" וגם לא משדכנים שמכריזים בפאתוס שבסכום הזה היא לא תתחתן בחיים...
קצת סבלנות, הרבה אמונה, והשתדלות כלכלית ע"י חסכון הכסף שהיא מרוויחה, לנישואיה.
זה הכל.
שקלתי לפתוח אשכול כזה ואפילו קבלתי רשות מאחד ממנהלי האתר
אך חששתי מהתלהמות וזריקת שמות ישיבות ,האשמות ו'זעזועי מוח' שמקבלים אנשי המגזרים האחרים מלשמוע על הסכומים המוטרפים וההזויים שרצים אצלינו ..
שתי חברות שדכניות שלי הפסיקו את עבודתן בשדכנות למרבה הצער,בשל כאבן ותסכולן מהענין
הלוואי ויבוא גואל.

שדכן הוא לא אלוקים! תפנו אליו, הוא הכי עוזר

אני מניחה שגם פותח האשכול יודע את זה טוב מאוד...
ולמרות זאת הוא פתח את האשכול למטרה מסוימת
ולא כדי לשמוע..

וגם התגובות שכן או לא קיבלתם זה ממנו...

כשמישהו פוגע בך
אבל ממש פגיעה קשה
אתם אומרים
לא נורא..
???

ברור שהכול מאתו
אך על כל אחד מוטל להתייחס באופן מכבד אל זולתו
ובפרט בנושא רגיש כשידוכים

ולמה להשתמש בשורש מ.ו.ת. זה נראה קללה....

כנראה שאף פעם לא חוויתם את הסיטאוציה הנ"ל
(של שדכן\ית שפונים אליהם או יותר גרוע, נוסעים להיפגש אתם פנים מול פנים. כי זה תנאי ראשון להרשמה)
ו.....שקט.
פתאום אין מענה(לא בטלפון, לא במייל)
והאמת, אין תאור יותר מתאים מזה.
(כמובן מטאפורית)

את יודעת כמה שנים היא צריכה לעבוד בשביל דירה :rolleyes:
היא לא צריכה לעבוד בשביל לקנות דירה.
למעשה, תחת החופה, בעלה מתחייב לדאוג לה לקורת גג.
היא צריכה לעבוד בינתיים, כדי לא להשתעמם;), ואם היא מרוויחה, וכמעט אין לה הוצאות, יהיה נבון מצדה לחסוך את הכסף לשימוש עתידי.
כעבור כמה שנים, אם יש לבחור החשוב, שהוא זיווגה משרש נשמתה קצת שכל, הוא יעשה הערכת מצב, ויוריד קצת את האף. יש סיכוי גבוה שהסכום שהיא תחסוך עד אז, יספק אותו לגמרי.

הוא לא יכולה כ"כ הרבה להוריד את האף..
:rolleyes:.
סכום של 400 לוקח יותר מ3 שנים..
אם יש לו שכל, והוא גם יקרא באשכול הזה את תיאוריהם של אלו שמתים כל השדכנים סביבם, הוא יוריד גם יוריד.
במיוחד שבמהלך אותן שנים, הוא יתקל מקרוב בסיפוריהם של כ"כ הרבה חברים שדרשו דירה וקיבלו קדחת.

אם יש לו שכל, והוא גם יקרא באשכול הזה את תיאוריהם של אלו שמתים כל השדכנים סביבם, הוא יוריד גם יוריד.
במיוחד שבמהלך אותן שנים, הוא יתקל מקרוב בסיפוריהם של כ"כ הרבה חברים שדרשו דירה וקיבלו קדחת.
נשמע כאילו יש ''הוא'' אחד בלבד

הלו ! תתעוררו!!
בחורים רבים ביותר מהישיבות הטובות דורשים סכומים הזויים לגמרי
אחותי עדיין בברור אם הם פשוט 'נופלים' על העילויים כי יש לה בת כל כך טובה ב''ה או
שפשוט כולם דורשים הלמדנים והלא.

הדרך אליו עשויה להיות ארוכה, מבלבלת ומתסכלת.
בעיקר צריך לזכור שהדרך
והתקופה היפה הזאת זה מבחן
פשוט באו לבחון אותנו כמה אמונה יש לנו..,
לא לכולם יש את הכלים ולכן לא כולם קיבלו מבחנים קשים
אני ממש לא ממליצה לעשות את זה, אבל גם לא שופטת אף אחד.
זה מצחיק כי אצלנו החסידים מדובר בסכומים של עשירית מהסכומים שלכם וגם את זה לא תמיד נותנים :eek:

נשמה,
זה מלחיץ לתת פרטים לאדם אנונימי שבחיים לא ראיתי ואני לא יודע מה הוא עושה עם זה.
זה לא חיפוש עבודה פה, זה שידוכים!
מעצב עובד מאוד פשוט. הכי גלוי.
הוא פונה לאיקס (נניח מר גלנט), ואומר לו כך:
אינך מכיר אותי.
שמי ישראל ישראלי, גר בעיר ישראליאדה, המייל שלי הוא איקס וואי זד, הטלפון שלי איי בי סי - וכעת ברצוני לדבר איתך שידוך, אנא צור קשר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה