הגיון פשוט ואפילו מעט דמיון- לא הרבה - והתשובה ברורה!!בביתר הרבנים הורו לא לשלוח בחורים ובחורות לבד ללא הורים או השגחה בגלל הבעיות הרוחניות שבדבר.
הייתי יושבת איתושכחתי לציין שמבחינה רוחנית זה מסודר עם אברך שלקח קבוצת בחורים תחת חסותו מהקהילה כך שזה בסדר גמור.
השאלה שלי זה יותר גשמי.
מצד אחד הוא משועמם על סף מדוכא.....
ובמיוחד כששמע על כמה חברים שעושים חיים במלונית הוא בכלל רואה בבידוד הביתי רק צרה......והוא רוצה מלונית!!!
מצד שני אני מפחדת שמחר מחרתיים יעבור לו ההתלהבות ואולי יהא שם קשיים..אולי לא יהא שם נוצץ....
...ואז יתחיל להתגעגע ויבכה לי שרוצה הביתה ואז לפני שני בדיקות שליליות אין יציאה משם.
ויש עוד צד שלא ידבק הלאה.....
נכון מדובר על המלון הזה.במלון פרימה פארק בירושלים יש (נראה לי) רק בחורי ישיבות- הרבה מבית מתתיהו.
אני יודעת שארגנו קבוצה ממודיעין עילית לכלל בחורים בגילאי ישיבה קטנה
עם איש צוות מאחת הישיבות שיסע איתם.
הוא בן17....ואמא שלו בת.....ומקרינה מרגשי ליבה המיותרים על הבן....הוא בן 17, הוא אמור להיות או בש''ג ישי"ק שזה אומר עולה לישי''ג או בישי''ג כבר, הוא אמור לדעת להסתדר עם ריחוק מהבית ודאגה לעצמו, דווקא כדאי להתרגל לזה, אבל כמובן שצריך התכוננות
אז אמא שלו שהיא בת, צריכה להבין גם את זה שהוא בן, והוא בן 17, והוא כבר מסוגל להתנתק טיפה מהסינר המחמם והאוהב שלה, ולא זו בלבד הוא גם יותר ויותר מגיע לגיל שהוא צריך את זה, ובין אם האמא שלו תרצה ובין אם לא, הוא יצטרך ללכת לישיבה ביום מן הימים ולעזוב את הבית, וזה לא ירע לו, זה יעשה לו טוב, ולכן האמא היקרה צריכה להשלים עם זה, לעניות דעתי.הוא בן17....ואמא שלו בת.....ומקרינה מרגשי ליבה המיותרים על הבן....
כל שנה שהם נוסעים לקעמפ אני דואגתתתתת.
וכל טיול מהילדים בכלל רק הפתק שמביאים גורם לי לסיחרור.....
והמחנה של הבנות בסמינר על אחת כמה וכמה
בכלל אני בסתר ליבי כל פעם מתפללת שיתבטל....שששששש.
אז נו עכשיו עם הקורונה אהי רגועה לשלוח בן יקירל לבד???????
צודקתתתאז אמא שלו שהיא בת, צריכה להבין גם את זה שהוא בן, והוא בן 17, והוא כבר מסוגל להתנתק טיפה מהסינר המחמם והאוהב שלה, ולא זו בלבד הוא גם יותר ויותר מגיע לגיל שהוא צריך את זה, ובין אם האמא שלו תרצה ובין אם לא, הוא יצטרך ללכת לישיבה ביום מן הימים ולעזוב את הבית, וזה לא ירע לו, זה יעשה לו טוב, ולכן האמא היקרה צריכה להשלים עם זה, לעניות דעתי.
ולפי איך שהבנתי, הוא עדיין נוסע לקעמפים, והבנות עדיין למחנה, וכלום עדיין לטיול, זה אומר שלא כל כך נורא להם להתנתק טיפה, ולא, לא להיפגע, זה בריא, כך צריך להיות, אם זה לא היה כך זה היה מדאיג, ולכן תודי לה' שיש לך ילד נורמאלי, שמעדיף חברה ובחורים במלונית, מאשר אמא בבית, ותשלחי אותו.
זוהי דעתי
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים