חדשות בעולם מלחמת רוסיה & אוקראינה

• הוסף לסימניות
שימו לב!
האשכול לעדכונים בלבד על הנעשה במלחמת רוסיה & אוקראינה
  • פרשנויות, בדיחות, רץ ברשת, ופטפוטים - יימחקו לאלתר!
  • ניתן להעלות תיעוד (תמונות וסרטונים) מהמלחמה, בתנאי שהם נקיים, ולא לבעלי לב חלש. ומתאימים לרוח פרוג.
  • בדקו לפני שאתם מעלים עדכון חדש, שלא כתבו זאת לפניכם.
    אין עניין לפרסם חמש פעמים את אותו הדיווח.
  • לא כל מידע המוזכר בו 'רוסיה' או 'פוטין' צריך להיכנס כאן.
    כתבות נושא, ופרשנויות כתבים אינן נחשבות כעדכוני חירום.
  • כתבה ארוכה או מספר תמונות - מומלץ להכניס לספוילר.
  • אין להעלות בשום פנים ואופן קישורים לדרייב.
  • משתמש שיכתוב תגובה שאינה דיווח ייחסם.

פגישתם של הרוסי והסיני ארכה כארבע וחצי שעות (!) שבסיומה ליווה פוטין את שי עד לרכב
בתוך כך אנו מדווחים כי האוקראינים תוקפים במל"טים עמוק בתוך קרים בשדה תעופה בעיר בשם ג'נקוי - מעניין מה הם מצאו שם.
החזית בבחמוט נעה מעט לטובת האוקראינים אבל עדיין לא מדובר בשינוי משמעותי - שני הצדדים מתחפרים בתעלות ובבונקרים וכותשים זה את זה - היום פרסמו האוקראינים סרטון ובו נראה לוחם אוקראיני מחסל צוות של 12 טנקיסטים רוסים מתוך השוחה.
@יענקל בעל עגלה אני מבין שאתה ואני מצטטים מאותו אתר - אני אשתדל להשלים אותך - בתקווה שאין אתה מקפיד עליי....

@יעקב אסטרייכר @יענקל בעל עגלה
אני הייתי מביא משם ומעוד מקומות הרבה מידע
כמה הערות
1. לא כל מה שאנשים מעלים שם לפורום, נכון. קחו את זה בערבון מוגבל
2. יש שם המון פרשנויות כאן זה אסור.
3. הסינון על תמונות ומידע כאן יותר מוקפד
4. אל תתרגמו בגוגל טרנסלייט, זה יוצא זוועה ומעוות

@יעקב אסטרייכר @יענקל בעל עגלה
אני הייתי מביא משם ומעוד מקומות הרבה מידע
כמה הערות
1. לא כל מה שאנשים מעלים שם לפורום, נכון. קחו את זה בערבון מוגבל
2. יש שם המון פרשנויות כאן זה אסור.
3. הסינון על תמונות ומידע כאן יותר מוקפד
4. אל תתרגמו בגוגל טרנסלייט, זה יוצא זוועה ומעוות
איך אפשר לקרוא את האתר הנורא הזה בכלל?

עיצוב עיצוב העיקר התוכן.
חשוב להבדיל בין עובדות לפרשנות - וזה לא כזה מורכב.
אם שלוש אנשים אומרים שיש פיצוצים בקרים - אז אוקראינה תוקפת שם.
על כל פיפס בבחמוט יש עדכון במפות המלחמה - אולי בהמשך אני אעלה קישור.
מי שיושב קצת על גוגל מפס ורואה איך הדברים מתנהלים מבין יפה.
הנה לדוגמה כעת האזור היחיד שנותר בשליטה אוקראינית בבחמוט הוא לכיוון צ'אסוב יאר שעדיין בשליטה אוקראינית ושם כנראה בסיס הבית של הכוחות שנלחמים בבחמוט.אגב, העיר הזו כבר פונתה - מה שמראה שהאוקראינים נערכים ללחימה גם שם.
הכביש המחבר בין צ'אסוב יאר לבחמוט הוא הכביש הראשי TO504
אם הרוסים כובשים את הכביש הזה - האוקראינים מכותרים במידה רבה ואין להם דרך להעביר נשק ותחמושת לאזור שבשליטתם

Screenshot_20230321-005655.jpeg

הקו האדום מסמן בערך את הגבול בין הרוסים לאוקראינים - בצד התחתון הרוסים יותר צמודים לכביש
איפה שהאיקס השחור האוקראינים הדפו את הרוסים היום - כנראה במטרה לשחרר את הכביש יותר לתנועה - הם מעבירים שם כלי תקיפה רבים בימים האחרונים - אולי לקראת תקיפה אפשרית בבחמוט.
איפה שהאיקס הצהוב היה התנגשות שלשום או קצת קודם בין אוקראינים לוונגריסטים מה שמראה שמנסים לכתר אותם גם משם - הכביש ההוא נקרא O5060 והוא כביש צדדי יותר אבל כמו שרואים גם הוא בסוף מתחבר לצ'אסוב יאר וכנראה האוקראינים חייבים לשמור על שני הכבישים האלו כדי שלא יכתרו אותם
כל הנ"ל מוקף בקילומטרים של שוחות כמו במלחמות העולם.

מתקפה אוקראינית חסרת תקדים:

פיצוץ בעיר דז'נקוי בצפון קרים השמיד את טילי השיוט הרוסים Kalibr NK במהלך הובלתם ברכבת אמש בשעות הלילה!

"Kalibr NK" הם טילים המיועדים לשיגור מספינות שטח של צי הים השחור הרוסי. טווח הנזק של נשק כזה הוא יותר מ-2,500 אלף קילומטרים מול מטרות יבשתיות ו-375 קילומטרים מול מטרות ימיות.

רוסיה פתחה בחקירה נגד שופטי בית הדין הבינלאומי בהאג, שלושה ימים אחרי צו המעצר שהוציא בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג, והתגובה הרוסית מגיעה: מוסקבה הודיעה כי גוף התביעה הרוסי פתח בחקירה פלילית נגד שופטי בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג ונגד התובע בבית הדין, קארים חאן.

בין ההאשמות: פתיחת תיק נגד מי שידוע מראש כי הוא חף מפשע;)

יפן תעביר לאוקראינה 470 $ כך הודיע ראש ממשלת יפן פומיו קישידה אמש במהלך מסיבת עיתונאים עם וולודימיר זלנסקי, הכסף ישמש בעיקר עבור שיקום וחיזוק תשתיות האנרגיה, אך גם לנשק מתקדם.
כזכור, אמש הגיע ראש ממשלת יפן בהפתעה לאוקראינה.

יפן תעביר לאוקראינה 470 $ כך הודיע ראש ממשלת יפן פומיו קישידה אמש במהלך מסיבת עיתונאים עם וולודימיר זלנסקי, הכסף ישמש בעיקר עבור שיקום וחיזוק תשתיות האנרגיה, אך גם לנשק מתקדם.
כזכור, אמש הגיע ראש ממשלת יפן בהפתעה לאוקראינה.
תמונה מאתמול?

המלחמה של פוטין באוקראינה מגיעה לרוסיה​

יותר משנה לאחר שהנשיא ולדימיר פוטין החל את פלישתו, מלחמת רוסיה באוקראינה מתנהלת גם על אדמת רוסיה, ומוסקבה מתאמצת להגן על גבולותיה. המלחמה שפוטין ציפה לנצח במהירות, חודרת כעת מדי יום לחייהם של אזרחי רוסיה, עם דיווחים תכופים על שריפות, התקפות מל"טים והפגזות​

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה