דרוש מידע מלח בכמוית

• הוסף לסימניות
מה יכול לגרום לכך שבן אדם מוסיף לכל אוכל מלח. (אפילו ששאר הסועדים בכלל לא מרגישים צורך בכך)
אשמח לשמוע מבעלי נסיון.

• הוסף לסימניות
יתכן שיש לו בעיית תחושה בפה, הוא צריך אוכל מתובל היטב בשביל להרגיש.

• הוסף לסימניות
איך אומרים? על טעם...אין להתווכח.
ולמעשה - לכל אחד יש בלוטות טעם שונות, אחד מתחבר למתוק, שני אנין בשביל חריפות וכו'.
יש אנשים שבלוטות הטעם שלהם - זקוקות/מעדיפות -יותר תיבול, בדרך כלל הדבר מראה על טעם גס (לא אדם, טעם) ועסיסי, אנשים עם טעם עדין שמבחין בדקויות - מספיק להם מעט תיבול (יינן לדוגמא - לא יכול לטעום שוקולד (!) ) בשביל המזון, כמו שככל שאדם שומע פחות - הוא צריך שידברו אליו בקול יותר, כך ככל שהאדם פחות מרגיש בטעם - הוא צריך יותר תוספת טעם המתבטאת בתיבול.

• הוסף לסימניות
גם אני אוהבת טעם חזק ומוסיפה מלח יותר מלכולם, וזה עניין של עבודה.
דיאטנית המליצה לי בכל פעם להפחית מעט מאד מלח ברמה כזו שלא ארגיש הבדל,
ואחרי זמן להפחית עוד קצת וכך עד שמאזנים את הכמויות.
אם זה משהו ממש חריג אולי משהו שקשור לבלוטת התריס?

• הוסף לסימניות
אני מבינה מה שאתם עונים לי אבל אני שואלת ספציפית על משהו שקרה בזמן האחרון ולא משהו שהיה תמיד.

• הוסף לסימניות
תבדקי מה עם חוש הריח,
בד"כ זה הולך ביחד.
כשמאבדים מעט מחוש הריח ,הטעם גם נפגם ויש צורך בתיבול חזק

• הוסף לסימניות
מלח זה פשוט עניין של הרגל, כמה שהתרגלת להוסיף, זה מה שנטעם לך מתובל טוב.

• הוסף לסימניות
זה יכול להיות גם עניין של בלוטת התריס, ובכלל גם צינון לאורך זמן הוא לא דבר נחמד.
כדאי ללכת לרופא ולבקש בדיקות.

• הוסף לסימניות
צינון הרבה פעמים מונע תחושת טעם בפה
אולי זה בגלל זה?

• הוסף לסימניות
כנראה לא קשור לסיפור הזה,

אבל חשוב לדעת שיש הורים שמדאגה מופרזת לבריאות המשפחה לא שמים מספיק מלח באוכל, אבל התוצאה היא הרת אסון כי אז יש תמיד מי שחסר לו וכשמוסיפים לצלחת פרטית זה יוצא יותר ממה שנחוץ וכך מתרגלים ליותר מלוחץ

אני מכיר מישהו באופן אישי שמסיפור כזה לפני כל ארוחה הוא שופך את תכולת המלחיה על השולחן וכל ביס הוא טובל בערימת המלח.

• הוסף לסימניות
כנראה לא קשור לסיפור הזה,

אבל חשוב לדעת שיש הורים שמדאגה מופרזת לבריאות המשפחה לא שמים מספיק מלח באוכל, אבל התוצאה היא הרת אסון כי אז יש תמיד מי שחסר לו וכשמוסיפים לצלחת פרטית זה יוצא יותר ממה שנחוץ וכך מתרגלים ליותר מלוחץ

אני מכיר מישהו באופן אישי שמסיפור כזה לפני כל ארוחה הוא שופך את תכולת המלחיה על השולחן וכל ביס הוא טובל בערימת המלח.
ה' ישמור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה