מלצ מול פריים

האם יש צפי מה יהיה השינוי הקרוב בעוגן מל"צ במזרחי?

אם מותר לי לשאול מה קורה בריבית משתנה לא צמודה כשזה מגיעה לתחנת יציאה, מה משתנה ומה נשאר קבוע, העוגן כפי שקוראים לזה או הריבית ?
וכן איפה אפשר לעקוב אחרי העוגן של המשתנה לא צמודה ?
וכן איך זה מובן שכותבים פה שאפשר לקבל מל"צ ב- 4.7 אם קל"צ נדיר היום למצוא בפחות מ-5% ?

העוגן משתנה זה לפי תשואות האגח בבורסה
אפשר לראות באתרי הבנקים
מי שלא מוצא קלצ בפחות ב5 לא ימצא מלצ פחות מ5
זה די קרוב

העוגן משתנה זה לפי תשואות האגח בבורסה
אפשר לראות באתרי הבנקים
מי שלא מוצא קלצ בפחות ב5 לא ימצא מלצ פחות מ5
זה די קרוב
אפשרי למצוא היום קל"צ בפחות מ5% ?
והאם מזרחי בתקופה האחרונה ירדו מאוד במרווח ?

אני הבנתי שהמקסימום זה 4.5 - וללקוחות חשובים/מקושרים במיוחד....

אפשר להביא דברים יפים גם לחסידי הפריים
למשל שליש קלצ 4.72 ו2/3 פריים מינוס 0.8
בבנקים אחרים
בקיצור השוק מעניין מאוד היום

ואתה חושב שאפשר גם ב4.3
איך אתה מסביר את זה?
איפה מרווח הרווח שלהם?
כשיש להם אינטרס שיועץ יהיה מרוצה ....
ה0 הוא הגבול....
יועץ שמגיע עם כח קנייה יכול להשיג 'במכה ראשונה' מה שלקוח לא יכול להשיג במשא ומתן של חודש עם כל הבנקים
זו נקודה שהרבה מפספסים

שלום לכל המומחים, משכנתא של 500,000 לשיפוץ כשכבר 50% מהדירה ממושכנת, [ועם השיפוץ מגיעה ל70%],
מה הסדר גודל של ריביות שאני יוכל לקבל [לקוח סטנדרט, ואני יודע שאני אמור לקבל תשובה שכל תיק לגופו, אבל עדיין חשוב לי לדעת מה נחשב ריביות טובות, ומה הטווח שקיים בשוק].
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

בנק ישראל יצא במהלך לרגל מלחמת עם כלביא: כל מי שמתקשה לשלם את המשכנתא יכול לדחות עד 6 תשלומים – בלי ריבית ובלי הצמדה. על הנייר זה נשמע מעולה, אבל יש כמה דברים שחשוב לדעת.

התשלומים שנדחו נפרסים לעד 48 חודשים. לדוגמה – מי שמשלם 6,000 ש"ח בחודש ודוחה 6 חודשים, יצבור חוב של 36,000 ש"ח. כשהוא יפרוס את זה, התשלום החודשי יעלה בערך ב־750 ש"ח. המשמעות: ההחזר החודשי יקפוץ מ־6,000 ל־6,750 ש"ח. זה שינוי שמרגישים.

מה שראינו בעבר זה שהרבה אנשים שבחרו באופציה הזאת מצאו את עצמם אחר כך רצים למחזר משכנתא – כדי להוריד שוב את ההחזר החודשי. הבעיה? מיחזור כזה לרוב מאריך את תקופת ההלוואה, ומקפיץ את העלות הכוללת של ההלוואה לפעמים ביותר מ־100,000 ש"ח.

אז מה כדאי?
לפני שמקבלים החלטה, מומלץ מאוד להתייעץ עם יועץ משכנתאות ולבחון חלופות נוספות שיכולות להתאים למצב שלכם.

נ.ב. נכון לעכשיו, רק בנק מזרחי מציע פריסה של החוב לכל התקופה בלי ריבית והצמדה. שאר הבנקים עובדים לפי המתווה של בנק ישראל – וזה כבר פחות משתלם.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה