כללי ממבינים בטיפוגרפיה

• הוסף לסימניות
אני צריכה לסגור רשימת פונטים מפונטביט עד שבוע הבא
אשמח לשמוע מאנשים ותיקים בתחום
על פונטים שימושיים מומלצים במיוחד.
תודה לכל המגיבים:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שבי שיינפלד;820309:
אני צריכה לסגור רשימת פונטים מפונטביט עד שבוע הבא
אשמח לשמוע מאנשים ותיקים בתחום
על פונטים שימושיים מומלצים במיוחד.
תודה לכל המגיבים:)

לאיזה תחום עבודה?
(עיצוב, עימוד, חסידי, וכ')

• הוסף לסימניות
תחום העבודה העיקרי הוא עיצוב וגם קצת עימוד.
בחרתי הרבה לפי מה שראיתי
בכל אופן, הייתי שמחה לקבל שמות של פונטים מומלצים.
כאלה שלא הייתם מסתדרים בלעדיהם...

• הוסף לסימניות
על איזה חבילה סגרת איתם?
של כמה פונטים?

אם זה מעט .. יהיה יותר קשה להמליץ .
אני משתמשת בהמון מהפונטים שלהם ומרוצה מכולם.

• הוסף לסימניות
פונטים שלא היית מסתדרת בלעדיהם והם בסיס חובה
(לפי מה שהמליצו לי בזמנו ואני לא מתחרטת)

ספייסר
ספויילר
טיפוגרף
אדמה (כיום יש את גפן שמאוד דומה)
קוליה

זה מה שזכור לי

מומלצים נוספים שאני משתמשת הרבה
פורמולה
רפורמה צר
שלאגר שפיץ (כותרות סייל וכו')
מרים החדש
קומפלט
2 פונטים כתב יד - כמו אגוטריפ ואמפטיקה

ההמלצות שאני קבלתי ממעצבת רצינית וב"ה אין לי כמעט פונטים שאני מעונינת להחליף בחבילה שלי ואני לא חשה חסר חמור בפונטים על אף שעברו כמעט 4 שנים

1. לקנות יותר משקלים מאשר סוגי פונטים
2. לקנות פונטיםעם עיצוב קל ולא משוגעים. המאופינים מאוד למינהם (כמו: פשפש, צינור, דיגיטל) משמשים לפעמים בודדות וחבל על הכסף
3. לבחור פונטים למגוון סגנונות לדוג: 3 כתבי יד על משקליהם, כמה כתבי קודש קלאסיים על משקליהם, כמה פונטים מרובעים יותר על משקליהם, מעוגלים, נשיים יותר, חדים, טקסט רץ, לפונט כותרת, פונטים לילדות, רכים (עננים וכו')
לא לבחור בסגנון סטייליסטי לבד או עימוד קודש
4. לא לבחור את כל החבילה מיד -( אך לאחוז ראש מה בחרו קודם) כדי שתראי מה שימושי לך בסגנון העיצוב שאת אוהבת.

הרבה הרבה הצלחה
שווה להשקיע זמן בבחירה. ולהתייעץ.

• הוסף לסימניות
המלצות מעולות.
הכי חשובה בעיני היא זו(גם אם לך אישית אולי היא לא כ"כ רלוונטית):
נכתב ע"י YB nekuda;821738:
4. לא לבחור את כל החבילה מיד -( אך לאחוז ראש מה בחרו קודם) כדי שתראי מה שימושי לך בסגנון העיצוב שאת אוהבת....
שווה להשקיע זמן בבחירה. ולהתייעץ.

• הוסף לסימניות
מה שכתבו למעל ההם המומלצים ביותר.
נוספים:
נעמה- פונט דק וקצת אלגנטי
רפורמה- פונט בסיסי לדעתי
החלוצים
ג'וקר
אקסטזה
בכתב יד:
אמפטיקה
אספקלריה
מלטף

כדאי מאד גם פונט באנגלית (ספוילר למשל)

• הוסף לסימניות
לדעתי אם את מתעסקת בעימוד, קחי ממש את כל אותיות הספר. עם כל משקל הגיוני, כלומר ,קל רגיל כבד לפחות.

ועל הדרך אזכיר שלעיתים ברכישת משקל מנוקד מקבלים גירסה ישנה שאינה בקטלוג, ולכן יש לבקש שגם שאר המשקלים שאינם מנוקדים, באו תו פונט, יהיו מאותה גירסה. לשם האחידות.

• הוסף לסימניות
אלפא, חלוצים, יגואר, ספרדי, תוצרת הארץ, פיילוט, פלפל, פטריה (אם את מתעסקת בעיצוב מודעות)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה