דרוש מידע ממה יכול להגרם הפסקת חשמל

• הוסף לסימניות
כבר 3 פעמים בזמנים שונים בשבועיים האחרונים קפץ החשמל בדירה בזמן שרק המקרר והמקפיא עבדו,
הרמתי את הפקק והכל חזר לעבוד כרגיל
מה יכולה להיות הסיבה זה כבר פעם שלישית שזה קורה
אם היה בעיה במכשירי החשמל למה הכל חוזר לעבוד כרגיל?
נשמח לעיצה

• הוסף לסימניות
כבר 3 פעמים בזמנים שונים בשבועיים האחרונים קפץ החשמל בדירה בזמן שרק המקרר והמקפיא עבדו,
הרמתי את הפקק והכל חזר לעבוד כרגיל
מה יכולה להיות הסיבה זה כבר פעם שלישית שזה קורה
אם היה בעיה במכשירי החשמל למה הכל חוזר לעבוד כרגיל?
נשמח לעיצה
דבר ראשון קוראים לזה ''קצר'' ולא הפסקת חשמל
ואם באמת זה בטוח רק המקפיא והמקרר אז כנראה יש שלב מסויים בפעולה שלהם שנגרם קצר, או בגלל שמשהו מתחמם או בגלל שנוצרת רטיבות פנימית, ועוד אפשרויות.
הייתי ממליץ דבר ראשון לנתק אחד מהם לכמה ימים כדי לדעת מה המכשיר שמקצר, ואז לחשוב מה לעשות אם שווה להזמין טכנאי או לזרוק.

• הוסף לסימניות
קורה לפעמים שיש בעיה במגעים הפנימיים במקרר או במקפיא ומידי פעם הם מקצרים אבל הם ממשיכים לעבוד כרגיל,
אם המכשירים ישנים אז כנראה זו הבעיה

• הוסף לסימניות
זה מסוכן?
או שאפשר להשתמש עד שנקנה חדש?
המקרר בן 20 שנה

• הוסף לסימניות
רק קצת רקע
יש בלוח חשמל 2 פיוזים שיכולים להפיל את כל החשמל
אחד נראה כמו פקק רגיל (ובדירות חדשות כמו 3 פיוזים מחוברים) רק המספר שיש עליו יותר גבוה (לרוב 25 או 40) שאם זה נופל זה מראה על צריכת יתר ואז אין סכנה
השני נראה כמו מלבן גדול שיש עליו רק פיוז אחד (בעברית-ממסר פחת) אם הוא נופל זה מראה שיש קצר ואכן כדאי מאוד להיזהר

• הוסף לסימניות
כמעט בוודאות
בלאי של פקק בלוח החשמל
להחליף למספר a20 נגיד במקום 16a

• הוסף לסימניות
לי זה גם קרה
נפל לי החשמל לסירוגין בזמנים לא קבועים ולא היה ברור ממזה
עד שהתברר שהקצר נבע מרטיבות בחיבור של המכשיר של המים חמים
כדאי לבדוק אם יש חיבורי חשמל שחשופים לרטיבות

• הוסף לסימניות
כמעט בוודאות
בלאי של פקק בלוח החשמל
להחליף למספר a20 נגיד במקום 16a
מה הקשר
אם יש בלאי אפשר להחליף לאותו פיוז (16 במקום 16) ואם יש עודף צריכה אפשר להגדיל את הפיוז כאמור
אבל איך אתה יכול לומר כמעט בוודאות אם לא ראית מה נפל ולמה

• הוסף לסימניות
היא מציינת שזה קרה בזמן שרק המקרר והמקפיא עבדו,
ומקרר ומקפיא ביחד לא צורכים יותר מ-5 אמפר בהגזמה
לכן רשמתי לשדרג לפיוז 20a זה קורה מהעומס על הפקק ומפני שזה נופל ונופל אז הקפיץ נחלש ויש להחליפה.

• הוסף לסימניות
קודם תבדקו רטיבות לפני שאתם מחליפים פקקים

• הוסף לסימניות
כלומר נקרא לטכנאי שיבדוק את זה
כי אני ממש לא מבינה איך בודקים דברים כאלה

• הוסף לסימניות
כלומר נקרא לטכנאי שיבדוק את זה
כי אני ממש לא מבינה איך בודקים דברים כאלה
כנראה זו האופציה היחידה
לתכנאים גם יש מכשיר שבודק מכשירים מקצרים (זה יהיה קצת מורכב כי המכשיר מזהה את הקצר רק כשהוא קורה בפועל)

• הוסף לסימניות
זה נראה לי הפחת
לוח גדול יותר שיש על זה פקק אחד כתוב על זה 40A

• הוסף לסימניות
לכן רשמתי לשדרג לפיוז 20a זה קורה מהעומס על הפקק ומפני שזה נופל ונופל אז הקפיץ נחלש ויש להחליפה.
למה לשדרג רק ל20? אפשר לשדרג ל-40 וככה לא יקפוץ בכלל מעומס.
כמובן לא לשכוח לרכוש ביטוח נגד שריפות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה