ממליצות ללמד הוראה?

• הוסף לסימניות
מה שלי יש לאמר לך שכדי להכנס להוראה את צריכה עצבי ברזל או פרוטקציה מאוד חזקה. וזה בכלל לא קשור ליכולות והכשרונות שלך. אם יש לך נישה טובה שדרכה את יכולה להיכנס לבתי ספר כמו- מאמנת הופעות לדוג' וכן הלאה אולי עוד יש איזשהו סיכוי, סתם מורות טובות יש המון. צפויות לך שנים של מילויי מקום, גם כשנכנסים המשכורת עלובה מאוד יחסית לעמל ולשעות הרבות. למשכורת נורמלית תצטרכי לעבוד 20 שנה בערך כדי להגיע אליה. עד אז- קשה מאוד מאוד.
בנוסף- האידיאל שבהוראה נשחק מהר מאוד מול קשיי המשמעת והעבודה בשטח. אלא אם כן תלמדי במגמות/ מדרשיות וכד' שם יש רצון אמיתי לשמוע. בבתי"ס רגילים מאוד קשה.
לכן- ראם יש לך מקצוע אחר שאת טובה בו ואוהבת אותו ברמה סבירה- עדיף לך ללכת עליו. תמיד תוכלי להגיע להוראה אחרי שתתבססי או להיכנס להוראת הגרפיקה. כמתחילה- תצטרכי לקחת בחשבון שהשנים הראשונות של ההוראה זה רעב.

• הוסף לסימניות
צייינת באשכול אחר שאת גרה במודיעין עילית.
כאן רבים על כל עשירית תקן...
חסר טעם להשקיע בהוראה בכזו עיר.
אם את הולכת לגור בפריפריה - זה שונה לחלוטין. שם יש על מה לדבר.

• הוסף לסימניות
צייינת באשכול אחר שאת גרה במודיעין עילית.
כאן רבים על כל עשירית תקן...
חסר טעם להשקיע בהוראה בכזו עיר.
אם את הולכת לגור בפריפריה - זה שונה לחלוטין. שם יש על מה לדבר.
כמה פשוט ככה נכון

• הוסף לסימניות
pr,
כל מילה.

3 שנים חגגתי על שניהם,
אח"כ לא היה שייך יותר.

בגרפיקה ניתן להתקדם, בהוראה לא.

• הוסף לסימניות
pr,
כל מילה.

3 שנים חגגתי על שניהם,
אח"כ לא היה שייך יותר.

בגרפיקה ניתן להתקדם, בהוראה לא.

• הוסף לסימניות
במידה ואת אוהבת את ההוראה

וחיה אותה, את חושבת שאת מספיק סמכותית כדי לתפוס כתה. לדעתי- קחי את זה. כמורה, אמא, ומפיקה בפועל ההוראה היא מקצוע אידיאלי לאמהות, יש לך חופשים וזמני עבודה שמותאמים אליהם ואת מספיקה להיות אמא.
מה שיתנו לך זה משמים. את לא יכולה לדעת מאיפה זה יבוא לך, אם את טובה באמת- יקחו אותך. כי יש לך שליחות באיזשהו מקום.

ובגרפיקה , את תמיד יכולה לעשות את זה כעוד עבודה.

מאחלת הצלחה בכל לב-
מורה בפועל (בלי ויטמין Pׂ) , עורכת, צלמת וידאו. וחובבת גרפיקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hafakot;877036:
וחיה אותה, את חושבת שאת מספיק סמכותית כדי לתפוס כתה. לדעתי- קחי את זה. כמורה, אמא, ומפיקה בפועל ההוראה היא מקצוע אידיאלי לאמהות, יש לך חופשים וזמני עבודה שמותאמים אליהם ואת מספיקה להיות אמא.
מה שיתנו לך זה משמים. את לא יכולה לדעת מאיפה זה יבוא לך, אם את טובה באמת- יקחו אותך. כי יש לך שליחות באיזשהו מקום.

מאחלת הצלחה בכל לב-

יש אנשים שהם רב תחומים, אבל רוב האנשים לא כאלה.
כל תחום תוכלי להמשיך ללמוד בהמשך.

• הוסף לסימניות
זהו, בהוראה חייבים למצוא הכנסה נוספת כי יתכן מאוד שיהיה מצב של כמה חודשים ללא הוראה וזה דבר שקורה גם אחרי חמש ועשר שנים של הוראה.

• הוסף לסימניות
לא כל כך מדוייק לטעון שהמוצלחות נחטפות.

הרבה שנים ישבתי בבית או פניתי לאפיקים אחרים, למרות שאהבתי והצלחתי להורות. באיזשהו שלב החלטתי לנוח מהמרדף אחר משרה במקום קצת יותר נורמלי, שמכבד את התנאים הבסיסיים המגיעים לעובדותיו.

מאחלת לך הצלחה בכל אשר תפני. ואם זה אפיק של הוראה - ניתן ללמוד בשנה בבתי מורה שונים, ולאו דווקא מיד עכשיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hafakot;877036:

מאחלת הצלחה בכל לב-

לא מדויק, בהוראה קשה מאוד לשים את הגבולות ולעבוד במקצוע אחר בנוסף למרות שזה ממש הכרחי. זה קשה ביותר.

• הוסף לסימניות
אם את אוהבת הוראה ומרגישה שזה שליחות וייעוד עבורך. ואת גם מאוד כשרונית וכריזמתית ומוכנה להשקיע המון אז אחרי כמה מילויי מקום קצרים ואת בתוך המערכת עמוק. לא יוותרו עלייך יבקשו בשבילך תקן ו... תשכחי מההתלבטות הראשונית. יחפשו איך לקדם אותך- אחרים יעשו לך את העבודה

אני מכירה כמה כאלו במודיעין עילית שממילוי מקום קצרים לקחו אותן רחוק לפיסגה- כי הן היו שוות את זה.

וגרפיקה -כמו כל דבר שנתון בידי ה' ופרנסה בכלל זה. אפשר לגור בבנין אחדד עם 4 גרפיקאיות וכל אחת מרוויה את לחמה ביושר.

• הוסף לסימניות
אז ככה
עבדתי הרבה שנים בהוראה אח"כ עשיתי הפסקה של כמה שנים לטובת בניית אתרים והשנה חזרתי להוראה אחרי הרבה התלבטיות.תוכ"ד ניסיון לשלב את בניית האתרים
מה שבטוח כשאת טובה ומומחית חוטפים אותך גם בלי ויטמין p
כדאי לך ללכת רק לכיוון אחד להתמקצע בו , להשתלם בו כמה שיותר ולהתקדם איתו.זו השתדלותך.
בכל אחד מהתחומים יש מעלות וחסרונות. שחיקה בהוראה מול "פריצת דיסק" בישיבה של גרפיקאית מול מחשב , שעות שינה מועטות שמשבשות את כל המשפחה, בהוראה נכון את שחוקה מהמשמעת, אבל אט אט רוכשת כלים להתמודד איתה, ולהיות מסופקת ממנה, להיות יעילה יותר לבזבז פחות אנרגיות ולחפוש יחד עם הילדים שזה כשלעצמו מטרה
בגרפיקה אין משכורת קבועה שדופקת, צריך לרוץ אחרי לקוחות, אין שעות עבודה מסודרות,
לא עובדים עם בנ"א , עובדים מול מחשב.
ה' יברך את החלטתך

• הוסף לסימניות
צר לי להשחיל נימה פסימית משהו: ממה שאני רואה אצל בנות כתתי ומחזורי, הטובות, המוכשרות והמוצלחות בתחומי ההוראה עוסקות כיום ב: טיפול בתינוקות זרים, מזכירות, פקידות, עיצוב אירועים.

ברובן הן החלו בתחום ההוראה, ולא ממש נחטפו (האמת שחלשה דעתי כשקראתי שהטובות נחטפות (-: אבל מיד נזכרתי בכל חברותי המוצלחות ובקריירותיהן המזהירות מעבר לקתדרה).

רק אחת מחברותי מורה. חמותה מנהלת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;877115:
צר לי להשחיל נימה פסימית משהו: ממה שאני רואה אצל בנות כתתי ומחזורי, הטובות, המוכשרות והמוצלחות בתחומי ההוראה עוסקות כיום ב: טיפול בתינוקות זרים, מזכירות, פקידות, עיצוב אירועים.

ברובן הן החלו בתחום ההוראה, ולא ממש נחטפו (האמת שחלשה דעתי כשקראתי שהטובות נחטפות (-: אבל מיד נזכרתי בכל חברותי המוצלחות ובקריירותיהן המזהירות מעבר לקתדרה).

רק אחת מחברותי מורה. חמותה מנהלת.
שימי לב - לא אמרתי שה"טובות-נחטפות" זה רחוק מלהיות כך (במיוחד אם את שייכת לעדה.... את יכולה להיות יותר מוצלחת מכולן ולהשאר בבית)אמרתי שכשאת מתמקצעת ומתמחה בתחום מסוים (ולא משנה במה במתמטיקה, באנגלית, בהוראה לגיל הרך, בעיצוב אתרים בכל תחום שהוא) כשאת מתמחית בו ומשתלמת בו וצוברת ניסיון עוד ועוד את הופכת לטובה ואז "חוטפים" אותך.
ברור שסמינריסטית מתחילה לא יכולה להיות על ההתחלה "טובה" במובן הזה.

• הוסף לסימניות
עמדתי בפני אותה התלבטות ממש לפני כשנה, משך כל החודשיים של החופשה התנדנדתי בין שתי האופציות, כמוני כמוך מסרתי שיעורים וניהלתי כיתה, ועם זאת למדתי את הגרפיקה, אחרי אינספור ספקות וחפירות הימרתי על הגרפיקה וגנזתי בארון העליון את המערכים המושקעים.
אמנם אני עובדת בשטח שנה, אבל ב"ה נהנית מכל רגע, עובדת פרטי מהבית במשכורת שפויה ודווקא קבועה, ואחרי כל מפגש עם חברות אני חוזרת הביתה ומודה לה' על שהוביל אותי להחלטה הנכונה (בעבורי, כל אחד והמסלול שלו...) משום שמסביבי אני שומעת רק על חברה אחת עם מילוי מקום שלשה פעמים בשבוע לחשבון, ואמא שלה מורה, ועוד אחת מוצלחת באמת כזו מהסוג שמדברים עליה כאן בכל התגובות, שחוטפים אותה מיד, שאחרי שנה וחצי של עשיית כלום וחצי קיבלה מילוי מקום באחד מסניפי שובו במרחק נסיעה של חצי שעה מהעיר, ויש לה פרוטקציה, אוהו...
אמת שיש דעות לכאן ולכאן, ואם הקב"ה החליט בשבילך שתהיי מורה ותשפיעי מתוכך לאחרים, הוא יסובב אותך להחלטה הזו אם תרצי ואם לא.
(ומה שתחליטי, העיקר שתהיי שלמה עם עצמך ולא תחשבי כל הזמן, אוי, מה הפסדתי שאיני על הקתדרה, או מה החמצתי כששחררתי את העכבר...)

• הוסף לסימניות
תקווה את נראית לי חדשה בתחום.
ממש לא נכון שהטובות נכנסות אחרי כמה מילויי מקום קצרים. לא נכון לחלוטין!
גם אני בשנה השלישית והרביעית והחמישית הרגשתי שאני בפנים והיו לי שעות קבועות ועבדתי המון וב"ה היו מאד מרוצים. והשנה אני נאלצת לחפש שעות בבתי ספר אחרים....
אם פותחת האשכול היתה שואלת לפני שנה / שנתיים ודאי הייתי מגיבה כמוך. אבל היום למדתי על בשרי את המשנה: "שאין מקרבין לו לאדם אלא בשעת הנאתן ולא עומדים לו בשעת דוחקו".
זה שיש שנה אחת עבודה לא מבטיח כלום לגבי שנה הבאה. מאוכלי המן, פשוטו כמשמעו. צריך הרבה אמונה!

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבות , אני מבינה לאן הולכת הרוח , והלואי שד' יתן לי את הכח להחליט את ההחלטה הנכונה, ועוד הפעם תודה רבה לכולכן עזרתן לי מאד!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;877167:
תקווה את נראית לי חדשה בתחום.
ממש לא נכון שהטובות נכנסות אחרי כמה מילויי מקום קצרים. לא נכון לחלוטין!
גם אני בשנה השלישית והרביעית והחמישית הרגשתי שאני בפנים והיו לי שעות קבועות ועבדתי המון וב"ה היו מאד מרוצים. והשנה אני נאלצת לחפש שעות בבתי ספר אחרים....
אם פותחת האשכול היתה שואלת לפני שנה / שנתיים ודאי הייתי מגיבה כמוך. אבל היום למדתי על בשרי את המשנה: "שאין מקרבין לו לאדם אלא בשעת הנאתן ולא עומדים לו בשעת דוחקו".
זה שיש שנה אחת עבודה לא מבטיח כלום לגבי שנה הבאה. מאוכלי המן, פשוטו כמשמעו. צריך הרבה אמונה!

חדשה? באיזה תחום?:p
שנה אחרי סיום הלימודים ואחרי כמה מילויי מקום כבר קיבלתי חינוך+תקן. ונהנתי מכל רגע של מסירה ומכל דקת הכנה. ככה 5 שנים של איכות ושל העצמה אישית ובנייה ו.. כל המילים הגבוהות שאכן הגביהוני אל על. אח.. חבל שזה נגמר.

אבל עזבתי כל זאת ועברתי לתחום הגרפיקה ופה ראיתי גם ברכה מרובה בעמלי ומתפללת להמשך מצליח אף הוא.

הייתי עצמאית וכעת אני שכירה. ותמיד אני מרגישה את ידו הרחבה של ה' מלווה אותי בכל צעד.

• הוסף לסימניות
מי שממש רוצה לנסות את המסלול של מילוי מקום עד לייאוש ומעבר למשהו אחר. יש תקוה.
סביר להניח שאלו שהתחילו את המסלול לפניך פינו את מקומן.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שעל זה נאמר- "אלף נכנסים לבית מדרש אחד יוצא להוראה..." :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה