ביקורת ספרות ממלכה במבחן - סדרת ביקורות מלאה - מאיסתרק ועד הרגע שלאחר פדהאל

אהממ. לא, אבל צוין שהמתמתחים (לא זוכרת את שמם) היו צובעים את הפרווה, לא? בכל אופן, נדמה לי שמצאו ברישומים את הקונים של הגלימה. כך שהיא לא הייתה הום-מייד.
את מי גאלן שירת?
את ברכיהו.
מה לבש ברכיהו?
מעיל פרוות טיאלי.
האם אפשר להקיש שפרווה זו נוצרה משועלים?
הייי! לא לזרוק עלי חפצים.
אה דניאל? נייס. לא שזוכרת את הסיטואציה.
כנראה.
אחפש בחודש הקרוב מספר עמוד : )
יוסף דיאלידאן. כל מה שאפשר לתלות ברשע - נתלה :)
תודה שהסכמת איתי.
נרגעתי 😉
זה צפוי משום שהיה לו קשר לקווארים.
והכי חשוב- היה לו גם על מה להתנקם בה.
להסכים עם מה? גם אני חשדתי, אבל אין הוכחות. והעמודים שהבאת לא מציינים משהו מיוחד, רוצה לדייק או שהתכוונת לאמצע עמוד 854, שם מוזכר מסובב הסיבות כולן?
המשפט: "ואין לך שום כעס על הבחור שהניח אותה שם, נכון?"
הפח שטמן לו... "זה לא דומה".
"זה מאוד דומה".
"במה?"
"בכך שאדם בעל שכל נהנה לממש את הכוחות שלו ולהוציא אותם מן הכוח אל הפועל, ולא יושב ומיילל במקום לדהור קדימה אל המקום הראשון".
איזה משפט עוצמתי זה, אה? היה שווה לפתוח את הספר עוד פעם בשבילך.
כל עוד לא הבאת מראה מקומות...
קשוחה, אה? 😊 זה תעריף כפול מהתשובה השניה.

את מי גאלן שירת?
את ברכיהו.
מה לבש ברכיהו?
מעיל פרוות טיאלי.
האם אפשר להקיש שפרווה זו נוצרה משועלים?
הייי! לא לזרוק עלי חפצים.
לא זורקת. רק כמו שציינתי - זכור לי שיש הם שיטה מיוחדת לייבוש הפרווה כך שתיראה תמיד טוב. כך שלא חושבת שגאלן יכול היה לזייף אחת. לגבי הרישומים - אני לא זוכרת אם רק של שלוואן נמצא או גם של ברכיהו.
כנראה.
אחפש בחודש הקרוב מספר עמוד : )

תודה שהסכמת איתי.
נרגעתי 😉
זה צפוי משום שהיה לו קשר לקווארים.
והכי חשוב- היה לו גם על מה להתנקם בה.
כן, רק שזו השערה קלושה. מה זה ייתן לו? אולי יורשים נוספים שהוא יצטרך לחסל? 🤔
המשפט: "ואין לך שום כעס על הבחור שהניח אותה שם, נכון?"
הפח שטמן לו... "זה לא דומה".
"זה מאוד דומה".
"במה?"
"בכך שאדם בעל שכל נהנה לממש את הכוחות שלו ולהוציא אותם מן הכוח אל הפועל, ולא יושב ומיילל במקום לדהור קדימה אל המקום הראשון".
איזה משפט עוצמתי זה, אה? היה שווה לפתוח את הספר עוד פעם בשבילך.
משפט עוצמתי, כמו מרבית המשפטים של מיה. אבל לא הבנתי לאיזו מסקנה הגעת. אני כבר התחלתי לחשוד שיקוואל הצית את השריפה כי לא הצליח לשמור על המקום הראשון...
קשוחה, אה? 😊 זה תעריף כפול מהתשובה השניה.
את התחלת :)

זכור לי שיש הם שיטה מיוחדת לייבוש הפרווה כך שתיראה תמיד טוב. כך שלא חושבת שגאלן יכול היה לזייף אחת. לגבי הרישומים - אני לא זוכרת אם רק של שלוואן נמצא או גם של ברכיהו.
לא הבנתי את העניין של הייבוש. למה שגאלן יזייף?
תסבירי.
איזה רישומים? מתכוונת שיוסף ביקש לבדוק מי לובש את המעיל הזה?
כן, רק שזו השערה קלושה. מה זה ייתן לו?
למה קלושה? התבטל לו את השידוך? זה דורש נקמה!
וזו הנקמה הכי מתוקה וערבה בעולם שיוסף היה יכול להרשות לעצמו בחסות הקווארים.
משפט עוצמתי, כמו מרבית המשפטים של מיה. אבל לא הבנתי לאיזו מסקנה הגעת. אני כבר התחלתי לחשוד שיקוואל הצית את השריפה כי לא הצליח לשמור על המקום הראשון...
אני חשבתי משהו כזה-
יקוואל הוא טיפוס ממורמר, נכון?
הוא מעדיף חיים קלים וכמה שפחות להתאמץ. גם נכון?
אז זהו,
יקוואל לקח בחשבון עוד לפני התחרות שאיסתרק עלול לנצח אותו.
אבל מה? הוא ממש לא הטיפוס שיפרגן לאחיו את ההרגשה המיוחדת הזו, אולי בעיקר בגלל שהוא מאוד מאוד מאוד נוטה לחבב אותו.
אז מה עושים? איך בכל זאת גוברים?
מתאמנים היטב על דילוגים מעל משוכות גבוהות.
במקביל מסכמים עם מישהו (אשר בשמחה יתנדב למשימה) על הצתה קטנה של אש, כך שברגע האמת תהיה אפשרות לנפנף בתרגיל הראווה המתוכנן.
מופרע מידי?
מאוד!
אבל יקוואל הוא האחרון שיחשוב על תוצאות בשעה שראשו עסוק בלהתנצח.

עכשיו תחזרי לעמוד 854 למטה ותחילת 855. תבדקי אם המשפטים שנאמרים שם מסתדרים לך עם הקשקשת שלי: )

@Sparrow Bird לא להיעלם. עד כמה שידוע לי אין היום פעילות בסניף. ומלבד זאת- דיאן עדיין לא הגיעה לגיל.
מה את אומרת על הדיון? בטוח יש לך ביקורת 😉.

Sparrow Bird[/USER] לא להיעלם. עד כמה שידוע לי אין היום פעילות בסניף. ומלבד זאת- דיאן עדיין לא הגיעה לגיל.
מה את אומרת על הדיון?
שקצת איבדתי את הראש אחרי כמה חילופי מראי מקומות שלכן :)

ברעיון הכללי אני קצת מרגישה שאתן מדברות על העולם שמאחורי העלילה, מעין sub-plots נסתרות שמסבירות כל מיני חיבורים. אבל לתחושתי הוא ברובו לא באמת שם, העולם הזה.
נמלטתי...

לא הבנתי את העניין של הייבוש. למה שגאלן יזייף?
תסבירי.
איזה רישומים? מתכוונת שיוסף ביקש לבדוק מי לובש את המעיל הזה?
אני זוכרת שהיה כתוב על הפרווה שהיא מאד מיוחדת ולא ניתנת לחיקוי.
מה שזכור לי - היה את הפיצוץ ברכס ויוסף ניסה לברר מי אשם בו. הגיעו אליו כל מיני שמועות על מישהו בפרוות טיאלי ואז התחילו לחפש ברישומי המוכרים מי הקונים. כשהוא קלט שאחד הקונים הוא שלוואן - החליט להרוג אותו.
למה קלושה? התבטל לו את השידוך? זה דורש נקמה!
וזו הנקמה הכי מתוקה וערבה בעולם שיוסף היה יכול להרשות לעצמו בחסות הקווארים.
לא מסתדר לי. אולי רק לצורך הפחתת יורשים.
אני חשבתי משהו כזה-
יקוואל הוא טיפוס ממורמר, נכון?
הוא מעדיף חיים קלים וכמה שפחות להתאמץ. גם נכון?
אז זהו,
יקוואל לקח בחשבון עוד לפני התחרות שאיסתרק עלול לנצח אותו.
אבל מה? הוא ממש לא הטיפוס שיפרגן לאחיו את ההרגשה המיוחדת הזו, אולי בעיקר בגלל שהוא מאוד מאוד מאוד נוטה לחבב אותו.
אז מה עושים? איך בכל זאת גוברים?
מתאמנים היטב על דילוגים מעל משוכות גבוהות.
במקביל מסכמים עם מישהו (אשר בשמחה יתנדב למשימה) על הצתה קטנה של אש, כך שברגע האמת תהיה אפשרות לנפנף בתרגיל הראווה המתוכנן.
מופרע מידי?
מאוד!
אבל יקוואל הוא האחרון שיחשוב על תוצאות בשעה שראשו עסוק בלהתנצח
עכשיו תחזרי לעמוד 854 למטה ותחילת 855. תבדקי אם המשפטים שנאמרים שם מסתדרים לך עם הקשקשת שלי: )
לא מסכימה.

אפשר שאלה כפרנית ?

למה שהסופרת תחשוב על כל המזימות המבריקות הללו, בזמן שהן לא מקבלות גרם של ביטוי בעלילה עצמה ?
היא מספיק מתוחכמת כדי שהן תישארנה ברקע אבל גם תחשפנה דרך מספיק רמזים.

אפשר שאלה כפרנית ?

למה שהסופרת תחשוב על כל המזימות המבריקות הללו, בזמן שהן לא מקבלות גרם של ביטוי בעלילה עצמה ?
ככותבת, יכולה להגיד שיש הרבה דברים שאני לא כותבת אבל מבחינתי הם רקע. ייתכן וזה יקבל ביטוי בשלב כלשהו ויתכן שלא... והרבה פעמים יוצא שאני מפתיעה את עצמי בבא העת :)

בפועל אם אכן מה שהועלה קרה - תלוי.
גאלן, למשל, לא יכול היה לרצות את השועלים לצורך פרוות המעיל כי הפרווה זוהתה כמקורית של טיאלי.
הקטע עם יקוואל - לדעתי השמצה. לא מדברים סרה על המת! אם הוא היה חי - הייתי מעבירה 😉
החטיפה של רנה - כבר אמרתי שכל מה שניתן לתלות ברשע - נתלה. סיבת הנקמה לטעמי לא הייתה חזקה מספיק, אבל בצירוף מיעוט יורשים - היא יכולה להתקיים. רק אם כן נותרה חידה לא פתורה - הרי קאה הי יכול היה לתת לכל יורשי רעואל למות ואז להביא את הלה כיורשת, אם זה מסתדר חוקית.

ואנחנו טוחנות מים, אני יודעת.

אני זוכרת שהיה כתוב על הפרווה שהיא מאד מיוחדת ולא ניתנת לחיקוי.
מה שזכור לי - היה את הפיצוץ ברכס ויוסף ניסה לברר מי אשם בו. הגיעו אליו כל מיני שמועות על מישהו בפרוות טיאלי ואז התחילו לחפש ברישומי המוכרים מי הקונים. כשהוא קלט שאחד הקונים הוא שלוואן - החליט להרוג אותו.

לא מסתדר לי. אולי רק לצורך הפחתת יורשים.

לא מסכימה.
אני מסכימה לא להסכים איתי, אבל זה עדיין לא גורם לדעתי להשתנות : )
אפשר שאלה כפרנית ?

זה אחד הדברים שהכי נהניתי בסדרה.
הסופרת נותנת רמזים ומשאירה לקורא לנחש אותם.
איזה יופי! זה היופי!
ועדיין אף אחד לא באמת הסביר מה פשר המילים "הפח שטמן לו מיכאל אינו מוצא חן בעיניו" (משהו כזה).
על איזה פח מדובר?
אדרבה, תיישבו את דעתי.
ככותבת, יכולה להגיד שיש הרבה דברים שאני לא כותבת אבל מבחינתי הם רקע. ייתכן וזה יקבל ביטוי בשלב כלשהו ויתכן שלא...
אני אוהבת את הרמזים הנסתרים האלו.
כיף לי להגיע להבנה בכוחות עצמי : )

זה אחד הדברים שהכי נהניתי בסדרה.
הסופרת נותנת רמזים ומשאירה לקורא לנחש אותם.
איזה יופי! זה היופי!
ועדיין אף אחד לא באמת הסביר מה פשר המילים "הפח שטמן לו מיכאל אינו מוצא חן בעיניו" (משהו כזה).
על איזה פח מדובר?
אדרבה, תיישבו את דעתי.
זה מה שהקפיץ אותך?!
פשוט - מהללאל אומר ליקוואל: חבל שהמרוץ לא התקיים בסוף. ואז יקוואל מתלהב - כן, חבל שלא ראית אותי והסוס, מזנקים יותר טוב מאיסתרק וכו' ואז מהללאל מרים לו להנחתה - ועל הבחור שהציב את המהמורות אתה לא כועס, נכון? בעצם גזירה שווה להקב"ה שנותן לנו ניסיונות.
וזה הפח. שהוא בעצם גרם לו להבין את רצונו של אלוקים ממנו מתוך דבריו שלו.

זה מה שהקפיץ אותך?!
פשוט - מהללאל אומר ליקוואל: חבל שהמרוץ לא התקיים בסוף. ואז יקוואל מתלהב - כן, חבל שלא ראית אותי והסוס, מזנקים יותר טוב מאיסתרק וכו' ואז מהללאל מרים לו להנחתה - ועל הבחור שהציב את המהמורות אתה לא כועס, נכון? בעצם גזירה שווה להקב"ה שנותן לנו ניסיונות.
זה גם מה שאני הבנתי מאותו משפט.

בשניים האחרונים - אין בעיה. יש הרבה מקום לפרשנות אישית. בראשון - גאלן - יש נקודות הסותרות את הפרשנות שלך.

זה מה שהקפיץ אותך?!
זה גם מה שאני הבנתי מאותו משפט.
באמת נראה לכן שיקוואל מסוגל להבין את זה?
בשניים האחרונים - אין בעיה. יש הרבה מקום לפרשנות אישית. בראשון - גאלן - יש נקודות הסותרות את הפרשנות שלך.

היי! תורידי לי את האוויר לאט לאט. לא ככה, בבת אחת : )

ומלבד זאת-
מי אמר שפרוות טיאלי אכן עשויה מטיאלי? זה כתוב במפורש?
אולי בכלל מדובר בשם של חברה (יש משהו כזה, ביררתי😊).
במידה וכן, אוכל להמשיך ולטעון כי גאלן לא צד את השועלים לשם הנאת אכילה דווקא : )

ומצאתי לך ביוגרפיה...
עמוד 546 בספר איסתרק:
"קח אותי ליער", ביקש חברו, "נלך לשם ביחד, ונהיה מאושרים".
ובתחתית העמוד אליהו אומר לאנשי המחנך:
"דניאל רצה לצאת ליערות. אני מאמין שזו הגישה הרווחת בין כל חברי הקבוצה שלכם".

באמת נראה לכן שיקוואל מסוגל להבין את זה?
בהחלט. הוא לא טיפש. כן פזיז.

היי! תורידי לי את האוויר לאט לאט. לא ככה, בבת אחת : )

ומלבד זאת-
מי אמר שפרוות טיאלי אכן עשויה מטיאלי? זה כתוב במפורש?
אולי בכלל מדובר בשם של חברה (יש משהו כזה, ביררתי😊).
במידה וכן, אוכל להמשיך ולטעון כי גאלן לא צד את השועלים לשם הנאת אכילה דווקא : )
כשאתקל בקטע אכתוב לך מראה מקומות, ב"נ 😉
ומצאתי לך ביוגרפיה...
עמוד 546 בספר איסתרק:
מעולה!

בעיקרון מיה לא כותבת דמויות טיפשות. ודאי לא מרכזיות.
בהחלט. הוא לא טיפש. כן פזיז.
החשיבה לכשעצמה יפה, אבל אני עדיין מפקפקת ביכולותיו של הנער.
שוקלת האם להמשיך ולהתעמק במעמקיה של ההתעמקות או להחליט לוותר😉.
חחח מה מעולה?

אפשר להתערב אפילו שהאשכול הזה קצת ישן..?;)
דבר ראשון @Sparrow Bird נהניתי מכל רגע!
קוראת את זה מיום ראשון רצוף.. כולל כל התגובות:p
שמרתי את האשכול הזה בצד מהיום שהוא נפתח...

ועכשיו תגובות קצת יותר עדכניות..
מי אחראי על חטיפתה של רנה, ומדוע?
מה שלי עלה מיד זה שהיא נכחה באותו מקום וקאה החליט שיש פה נסיכה קטנה ויפה שממש שווה לאמץ לאישה ואולי אפילו להשתמש בה ככלי נגד כוזר ביום מן הימים..
ומצאתי לך ביוגרפיה...
עמוד 546 בספר איסתרק:
זה היה כי רובן היה ביערות!

וואו. זה היה קשה.
ישבתי, קראתי הכול, למרות העייפות, למרות השעה. לא יכלתי להפסיק.
עבר הרבה זמן מאז שקראתי את סדרת ממלכה במבחן אבל כמה מחשבות.
א.

הטענה בעיקרון הייתה שכל הספר איסתרק בנוי עליה.
ב. לכל סיפור תוכלו למצוא קווי דימיון לסיפורים כלשהם.
ג. מ. קינן, לדעתי, (אפשר לאהוב את זה ואפשר שלא) לא כותבת ספרים. היא כותבת מסרים ואז עוטפת אותם במלא מלא עטיפות כדי שלא נשים לב ונבלע את הגלולה כמו שהיא.
שלא נשים לב לזה שהיא מדריכה אותנו לשנוא את יוסף דיאלידן, על אף שאפשר לומר שמי שמחלק כובעים וחליפות לבחורים לפני כל פסח הוא לא עבריין (וסליחה מג'ינג'י אחר שאולי יפגע מההשוואה)
שלא נשים לב לזה שהיא מדריכ אותנו עד כמה כוזר הישנה היא טובה והשנייה היא רעה מאוד (למרות החסדים שהם עושים)...
אני משער שלא קצת מיושבי הפורום הזה, בכוזר ההיא, היו הולכים עם יוסף דיאלידן.
לכן 1. לא מוזר שהוא הולך ונהיה יותר ויותר משוגע ומושחת (תראו מה קורה למי שלא הולך כמו שאני אומרת)
2. לא מוזר שאיסתרק נברא כדמות שבאה להשמיס לנו, זו המטרה שלה, היא עושה את זה בתחכום, ונראה כאילו היא מתמודדת, אבל- זו המטרה.

ד. את המוות של יקוואל מאוד אהבתי. ככה זה בחיים. רק ה' יודע שהוא היה בסדר, וכל העולם ימשיך לחשוב שהוא עבריין. אין מה לעשות- לא לכל סיפור יש הפי-אנד. (מ. קינן נתנה, מ. קינן לקחה, תהי מ. קינן מבורכת)

ה. פדהאל עצמו היה מאוד מוצלח, הספר- זוועה- לא מתאים למ. קינן.
בעיני ראיתי אותו כ"לא אהבתם את זה שהרגתי את יקוואל? תראו מה אני צריכה לעשות כדי לרצות אותכם"
פתאום עברנו למדע בדיוני, למלא דמויות חדשות ומוזרות. קווי עלילה לא מאוד הגיוניים שכמו אומרים "נכון, אני לא אמור להיות פה, אני צריך ללכת למקום אחר, אבל איך תיגמר העלילה אם אני יעשה את זה"
מדהים!
חזק ושנון!
מאוד אהבתי את האיבחון המדויק למשגיחת הדור הגב' קינן...

@מהללו
אף אחד לא חטף את רנה. היא נפלה בשבי תוך כדי ההתקפה על אחוזת הגבול השלווה, שלא היה סוג מוות אחד שלא נוסה על יושביה (ברררר... טומאצ' אכזריות בנוסח השביעי באוקטובר).
כך שהיא פשוט הייתה שם (כנראה להתאושש מהשידוך שסדק את המושלמות שלה) והייתה אמורה להפוך לסרט צהוב בצמתים, אילולי לא חשבו כולם שהיא נהרגה.
ביבליוגרפיה: איסתרק איפשהו.

נקודה נוספת: יש המון פרוות וציידים בממלכה המרכז אירופאית הזו (היא לא שוכנת באיזור הקווקז, אלא בפירוש ליד בולגריה. וקינן מציינת שאין קשר גיאוגרפי בין הסדרה לאולי מציאות). נראה לי מופרז קצת לקשר בין צייד לא חוקי (שאיכשהו הופך למנהיג מליציה ענקית, במהלך לא אפוי לגמרי), לבין כל פרווה שמסתובבת בכוזר החדשה.

ומי הצית את השרפה?
ובכן, אולי מוכרי המאפים זרקו סיגריה לשיחים,
אולי פילין שהלך "לברר קצת פרטים על המתחרים",
אולי איסתרק שפחד שיקוואל ינצח אותו,
ואולי,
רק אולי,
פשוט פרצה האש מעצמה כמו שקורה לפעמים.
הרי לא כתוב באיזה חודש\עונה זה היה, אם בקיץ או בל"ג בעומר.
הכל יכול להיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה