ביקורת ספרות ממלכה במבחן - סדרת ביקורות מלאה - מאיסתרק ועד הרגע שלאחר פדהאל

ומי הצית את השרפה?
ובכן, אולי מוכרי המאפים זרקו סיגריה לשיחים,
אולי פילין שהלך "לברר קצת פרטים על המתחרים",
אולי איסתרק שפחד שיקוואל ינצח אותו,
ואולי,
רק אולי,
פשוט פרצה האש מעצמה כמו שקורה לפעמים.
הרי לא כתוב באיזה חודש\עונה זה היה, אם בקיץ או בל"ג בעומר.
הכל יכול להיות.
לדעתי זה פרץ סתם, כי אם זה היה מתוכנן - מיה לא הייתה גורמת לנו לפספס את זה..
לא חושבת שפילין, מהללאל לא ידע מה לעשות בעליה למרכבה המלכותית, הוא לא היה גורם לזה..

כחולת ממלכה במבחן,
שלקתי בבת אחת את כל הביקורות.
מרתקות בפני עצמן
ואמרת בדיוק מה שאני חושבת...
(אולי במילים קצת פחות מובנות)
תודה!

(38 פעמים איסתרק.
30 פעמים מהללאל.
12 פעמים יוזבד.
פעמיים בלבד פדהאל... לא אהבתי אותו.)

אגב אלימות,
בפדהאל קיבלתי רושם כאילו כל אחד נתון לבגידה,
אין אמון באיש,
לכל אחד יש סכין ואת היכולת ואת הקרדיט להשתמש בו,
וכולם מסתירים את האמת אחד מהשני ורבים על השקר עד זוב דם.
היה את זה גם בספרים הקודמים -
אבל שם הכל היה עטוף בכוונות טובות, או לפחות לבוש מלכותי.

זה היה כי רובן היה ביערות!
רובן?
עד כמה נראה לך אביי הושפע ממנו?
מה שלי עלה מיד זה שהיא נכחה באותו מקום וקאה החליט שיש פה נסיכה קטנה ויפה שממש שווה לאמץ לאישה ואולי אפילו להשתמש בה ככלי נגד כוזר ביום מן הימים..
אף אחד לא חטף את רנה. היא נפלה בשבי תוך כדי ההתקפה על אחוזת הגבול השלווה, שלא היה סוג מוות אחד שלא נוסה על יושביה (ברררר... טומאצ' אכזריות בנוסח השביעי באוקטובר).
כך שהיא פשוט הייתה שם (כנראה להתאושש מהשידוך שסדק את המושלמות שלה) והייתה אמורה להפוך לסרט צהוב בצמתים, אילולי לא חשבו כולם שהיא נהרגה.
אני לא סותרת את המחשבות שלכם. אני ניסיתי לחשוב מה עמד מאחורי כל פעולה.
אולי אכן היא נפלה בשבי מסיבה אלוקית כלשהי, ואולי דווקא מתוך כוונה אנושית?
לא חסרו כוונות כאלו...
אי אפשר לדעת : )

ולגבי סרט צהוב,
נראה לי צבע כחול היה הולם יותר.
נקודה נוספת: יש המון פרוות וציידים בממלכה המרכז אירופאית הזו (היא לא שוכנת באיזור הקווקז, אלא בפירוש ליד בולגריה. וקינן מציינת שאין קשר גיאוגרפי בין הסדרה לאולי מציאות). נראה לי מופרז קצת לקשר בין צייד לא חוקי (שאיכשהו הופך למנהיג מליציה ענקית, במהלך לא אפוי לגמרי), לבין כל פרווה שמסתובבת בכוזר החדשה.
אולי.
ומי הצית את השרפה?
ובכן, אולי מוכרי המאפים זרקו סיגריה לשיחים,
אולי פילין שהלך "לברר קצת פרטים על המתחרים",
אולי.
אולי איסתרק שפחד שיקוואל ינצח אותו,
האם אתה מאמין בדברים אותם אתה משמיע?
איסתרק פחד מיקוואל?
חזור שנית!
: )
לדעתי זה פרץ סתם, כי אם זה היה מתוכנן - מיה לא הייתה גורמת לנו לפספס את זה..
אולי.
ואולי היא ניסתה מתוך כוונה להשחיל רמזים דקים בתוך קטעים שנראים לנו לכאורה תמימים?

רובן?
עד כמה נראה לך אביי הושפע ממנו?
רק אמרתי שלכן המשפט הזה נאמר, אבל זה לא קשור להשראה של אביי ללכת ליער... : )
ולגבי סרט צהוב,
נראה לי צבע כחול היה הולם יותר.
גם דגל ישראל כחול...
ואפילו השיער של רנה צהוב, זה בול!!
כן, אני יודעת שהעיניים שלה כחולות.. :rolleyes:
אולי.
ואולי היא ניסתה מתוך כוונה להשחיל רמזים דקים בתוך קטעים שנראים לנו לכאורה תמימים?
ואף אחד לא חשב על זה??
נשמע לי הזוי!!
אבל אולי נשלח למיה את השאלות בקוראים פלוס? מעניין מה היא תגיב..

יש איך לשלוח לה שאלות? והיא מגיבה?
מה זה קוראים פלוס?
לי היא ענתה כמה פעמים אבל גם כמה פעמים היא לא הגיבה לי.
כששאלתי אותה למה היא לא מגיבה (היו מיילים שממש השקעתי בהם..) אז היא כתבה שלא תמיד יש לה זמן או משהו כזה אבל היא תמיד קוראת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה