• הוסף לסימניות
עדכוני חדשות מארה"ב ממשל טראמפ ופוליטיקה פנימית בארה"ב.

שימו לב!
יש ידיעות חדשותיות רבות שעשויות להתאים למספר אשכולות.
ע"מ לשמור על פורום ידידותי למשתמש נבקש להקפיד על סדר והתאמה מרבית לאשכול.
באשכול זה מתאימות הודעות שקשורות לפוליטיקה הפנימית בארה’’ב בלבד.

הודעה רלוונטיות וחשובות - דרגו בדירוג חיובי ✅

נתקלתם בדיווח מיותר, פטפטת, חסר משמעות, לא רלוונטי או שגוי אל תהססו ודרגו בדירוג שלילי ❌

שימו לב ❤️ הדירוג משמש גם ככלי סינון למשתמשי הפורום.

אסף רוזנצוייג: משרד החוץ של ארה"ב מאשר: עוזבים את ארגון אונסק"ו

ארה"ב: דובר לשכת הנשיא לשעבר אובמה פרסם הלילה תגובה להאשמה של טראמפ את אובמה ב"בגידה": "הטענות כלפי הנשיא אובמה מופרכות. אין במסמך שפורסם כל מידע הסותר את המסקנה המקובלת, לפיה רוסיה ניסתה להשפיע על הבחירות לנשיאות ב-2016 – אך לא הצליחה לשבש את ההצבעה בפועל. ממצאים אלה אושרו גם על ידי ועדת המודיעין של הסנאט בדו"ח מ-2020 בראשות מרקו רוביו".

טראמפ הכריז על עסקאות סחר חדשות עם הפיליפינים ועם אינדונזיה

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ חתם אתמול על עסקת סחר עם נשיא הפיליפינים פרדיננד מרקוס.

לפי ההסכם הפיליפינים ישלמו מכסים בסך 19% בעוד ארה״ב לא תשלם כלל.

במסיבת העיתונאים שהתקיימה בעקבות הפגישה, טראמפ הודיע כי גם אינדונזיה תשלם מכסי מגן בסך 19%.

מיכאל שמש: השגריר האמריקני האקבי בביקור אצל המנהיג החרדי - ליטאי הגר״ד לנדו

טראמפ כותב: "כולם אומרים שאני אהרוס את החברות של אילון מאסק על ידי ביטול הסובסידיות הגדולות שהוא מקבל מממשלת ארה"ב. זה לא נכון! אני רוצה שאילון, וכל העסקים במדינה שלנו, ישגשגו כמו שלא היו מעולם! ככל שהם יצליחו יותר, כך ארה"ב תצליח יותר, וזה טוב לכולנו".

ממשל טראמפ הקצה 1.26 מיליארד דולר לבניית מה שיהפוך למרכז מעצר ההגירה הגדול בארצות הברית, האתר שנבחר הוא פורט בליס, טקסס.

מעודד!
ל פי סקר חדש של הוול סטריט ג'ורנל, תדמיתה של המפלגה הדמוקרטית הגיעה לשפל של יותר משלושה עשורים. מהסקר עולה כי המצביעים רואים במפלגה הרפובליקנית טובה יותר בטיפול ברוב הנושאים המכריעים את הבחירות.

עוד מגלה הסקר כי 63% מהמצביעים מחזיקים בדעה שלילית על המפלגה הדמוקרטית, הנתון הגבוה ביותר בסקרי הג'ורנל מאז 1990. זאת לעומת 33% בלבד המחזיקים בדעה חיובית. הערכה זו חלשה משמעותית מזו שמקבלים הנשיא טראמפ והמפלגה הרפובליקנית.

הניו יורק פוסט, הנשיא טראמפ טוען כי הנשיא לשעבר ברק אובמה "חייב לי הרבה" בעקבות פסיקת בית המשפט העליון המעניקה חסינות למעשים נשיאותיים.

טראמפ אמר כי פסיקת החסינות "כנראה עוזרת לו [לאובמה] מאוד", אך לא לאנשים שסביבו. הוא הוסיף כי אובמה "ביצע מעשים פליליים, אין ספק בכך, אבל יש לו חסינות", וחזר על כך ש"אובמה חייב לי הרבה".

הישג גדול לנשיא טראמפ ומדיניות המיסוי שלו: מכריז על הסכם סחר עם האיחוד האירופאי

ע"פ ההסכם, סחורות מהאיחוד האירופאי שייכנסו לארה"ב ימוסו ב 15%.
סחורות אמריקאיות ייהנו מאפס מס באיחוד האירופאי.

בנוסף:

מדינות האיחוד ירכשו ציוד צבאי אמריקאי במאות מיליארדי דולרים.

האיחוד האירופאי ישקיע 600 מיליארד דולר בארה"ב.

האיחוד האירופאי ירכוש אנרגיה מארה"ב בסך של 750 מיליארד דולר.

לא התחברו: לאחר שטראמפ חתם עם אירופה על הסכם סחר, ראש ממשלת צרפת אומר כי זו כניעה אירופית. ראש ממשלת איטליה מלוני אומרת כי ההשלכות יהיו הרסניות.

הנשיא טראמפ על נגיד הבנק המרכזי של ארה"ב, ג'רום פאוול שמסרב להוריד את הריבית בארה"ב למרות לחץ גדול מצד טראמפ: הוא יעזוב בקרוב מאוד. אני אתגעגע אליו.
הגזרה

בן יניב: פחות מחצי שעה לפתיחת שבוע המסחר בוול סטריט- טראמפ מודיע על פתיחת סבב נוסף של שיחות סחר בין ארה״ב לסין שמתחיל כעת בשטוקהולם.

במסיבת העיתונאים עם קיר סטארמר נשאל טראמפ אם הוא מתכנן לבקר בלונדון במהלך ביקורו הממלכתי בבריטניה בהמשך השנה. הוא ענה: "אני לא אוהד של ראש העיר שלכם סאדיק חאן. אני חושב שהוא עשה עבודה נוראית, ראש עיריית לונדון... אדם מגעיל."

רוביו מגיב לשמועות על ריצה לנשיאות ב-2028 שעלולה להעמיד אותו מול סגן הנשיא ואנס. "אין לי ענין להתמודד, אני חושב שג'יי.די. ואנס יהיה מועמד נהדר אם הוא יחליט שהוא רוצה לעשות את זה", אמר רוביו בראיון לפוקס ניוז.

כך נשמעת דמוקרטיה אמיתית? פאם בונדי, התובעת הכללית של ארה"ב, הודיעה: "הנחיתי את משרד המשפטים להגיש תלונה רשמית נגד נשיא בית המשפט הפדרלי, ג'יימס בואסברג, בשל התבטאויות פומביות בלתי הולמות כלפי הנשיא טראמפ וממשלו. אמירות מסוג זה מערערות את אמון הציבור במערכת המשפט ולא נוכל לעבור על כך לסדר היום". זו המשמעות של אחריות שיפוטית בדמוקרטיה הגדולה בעולם.
כל רגע

ארה”ב נגד צרפת: ממשל טראמפ יוצא להגנת X של אילון מאסק אחרי סיווגה כ”ארגון פשיעה”: “כחלק מחקירה פלילית, תובע צרפתי בעל אג’נדה פוליטית דורש מידע על האלגוריתם הקנייני של X וסיווג את החברה כ’ארגון פשיעה מאורגן’. ממשלות דמוקרטיות צריכות לאפשר לכל הקולות להישמע – לא להשתיק דעות שהן לא אוהבות. ארצות הברית תגן על חופש הביטוי של כל אזרחיה מפני פעולות של צנזורה זרה.”

טראמפ הגיב לאירוע הירי במנהטן שבו נרצחו 3 אזרחים ושוטר: "קיבלתי תדריך על האירוע הטרגי במנהטן, מקום שאני מכיר ואוהב. אני סומך על רשויות אכיפת החוק שלנו. ליבי עם המשפחות שנהרגו".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה