דרוש מידע ממתי ניתן להגיש דוח 1301 לשנת 2024

• הוסף לסימניות
ואז בעצם קיבלתי חוב מאוד גדול לשלם.
תשימי לב לשלם את החוב לביטוח לאומי לפני הלידה כי אם לא משלמים להם הם לא ישלמו לך ככה הם עובדים.

נכון אבל לפי מה משלמים מקדמות??
לפי שומה קודמת לא??
שם הרווחתי הרבה פחות....
מקדמות ביטוח לאומי אפשר לשנות פעם ב3 חודשים לפי הרווח הצפוי שלך ולפי זה משלמים ביטוח לאומי וכשנקלטת השומה אז ביטוח לאומי עושה חישוב ואומר אם שילמת פחות מידי ואז שולח דרישת תשלום או ששילמת יותר מידי ואז משלם לך את ההפרשים.

לגבי דמי לידה לעצמאים כמדומני שזה עובד או לפי שומה של שנה שעברה או לפי שומה של שנת הלידה לפי הגבוה מבינייהם, לכן גם אם שנה שעברה היה פחות הכנסות מהשנה אז הם אמורים לקחת לפי השומה של השנה, צריך לעקוב שהם באמת עושים את החישוב אולי צריך כשמגישים שומה להזכיר להם לעשות חישוב חדש.

• הוסף לסימניות
תשימי לב לשלם את החוב לביטוח לאומי לפני הלידה כי אם לא משלמים להם הם לא ישלמו לך ככה הם עובדים.

מקדמות ביטוח לאומי אפשר לשנות פעם ב3 חודשים לפי הרווח הצפוי שלך ולפי זה משלמים ביטוח לאומי וכשנקלטת השומה אז ביטוח לאומי עושה חישוב ואומר אם שילמת פחות מידי ואז שולח דרישת תשלום או ששילמת יותר מידי ואז משלם לך את ההפרשים.

לגבי דמי לידה לעצמאים כמדומני שזה עובד או לפי שומה של שנה שעברה או לפי שומה של שנת הלידה לפי הגבוה מבינייהם, לכן גם אם שנה שעברה היה פחות הכנסות מהשנה אז הם אמורים לקחת לפי השומה של השנה, צריך לעקוב שהם באמת עושים את החישוב אולי צריך כשמגישים שומה להזכיר להם לעשות חישוב חדש.
תודה רבה על ההסבר

זא ביטוח לאומי עושים חישוב לפי השומה על ההכנסות שם? או על הרווח??

• הוסף לסימניות
לא נכון
ביטוח לאומי זה ענין אישי מאוד
יש אנשים שמקבלים כל מיני קצבאות וזה לא עניינו של רואה החשבון בכלל.
לא נכון
רו"ח לא אמור להסתכל על קצבאות ביטוח לאומי ואין לו גישה לזה, זה בכלל פטור ממס ולא קשור לעניין
הוא חייב להסביר לך ולשנות לך מקדמות כעצמאי, מה השאלה בכלל?
שים לב, כרגע לפי דבריך יש לך חוב לביטוח לאומי - אם לא תשלם את החוב לפני הלידה (אפילו בתשלומים) לא יהיו לך דמי לידה בכלל בכלל בכלל!!!!
יכול לעיין פה באשכולות פרוג הרבים על הנושא
ואם אני רוצה לתקן את שורת הרווח.
זא להוריד הוצאה שנכנסתי לדוח.
זה משהו שאפשר לעשות??
אפשרי, כמו שעניתי בנושא השני, לא ממולץ, במיוחד שבסיפור שלך זה גם לא נכון חוקית. אם זו היתה הוצאה של עסק צריך להכניס אותה, גם אם הגיע להפסד.
חבל מאד שלא אמרו לכם את ההשלכות קודם לכן

• הוסף לסימניות
לא נכון
רו"ח לא אמור להסתכל על קצבאות ביטוח לאומי ואין לו גישה לזה, זה בכלל פטור ממס ולא קשור לעניין
הוא חייב להסביר לך ולשנות לך מקדמות כעצמאי, מה השאלה בכלל?
שים לב, כרגע לפי דבריך יש לך חוב לביטוח לאומי - אם לא תשלם את החוב לפני הלידה (אפילו בתשלומים) לא יהיו לך דמי לידה בכלל בכלל בכלל!!!!
יכול לעיין פה באשכולות פרוג הרבים על הנושא

אפשרי, כמו שעניתי בנושא השני, לא ממולץ, במיוחד שבסיפור שלך זה גם לא נכון חוקית. אם זו היתה הוצאה של עסק צריך להכניס אותה, גם אם הגיע להפסד.
חבל מאד שלא אמרו לכם את ההשלכות קודם לכן
אולי בגלל שאני עוסק פטור
אז ביקשתי התעסקות מאוד מסוימת
אז הוראת חשבון התנתה איתי לפני שזה לא יכלול התעסקות בבל
היא כן מכוונת ומסבירה
לא מבצעת בפועל.

לעצם ההוצאה - אכן הרוח הסבירה לי שחייבים להכניס אם זה היה לצורך העסק.
אבל חשבתי שאם לא הייתי מביאה לה היא גם לא היתה יודעת.
זו הרי הוצאה לא חייבת לא?

• הוסף לסימניות
אולי בגלל שאני עוסק פטור
אז ביקשתי התעסקות מאוד מסוימת
אז הוראת חשבון התנתה איתי לפני שזה לא יכלול התעסקות בבל
היא כן מכוונת ומסבירה
לא מבצעת בפועל.

לעצם ההוצאה - אכן הרוח הסבירה לי שחייבים להכניס אם זה היה לצורך העסק.
אבל חשבתי שאם לא הייתי מביאה לה היא גם לא היתה יודעת.
זו הרי הוצאה לא חייבת לא?
היית יכולה לא להכניס את ההוצאה. לא היה קורה לך כלום במיוחד שאת פטורה אין להם דרך לעלות על זה

• הוסף לסימניות
ואם אני רוצה לתקן את שורת הרווח.
זא להוריד הוצאה שנכנסתי לדוח.
זה משהו שאפשר לעשות??
מאיזה דוח? זה שניסת להגיש ולא הצלחת? אף אחד לא ראה את זה. ובכל אופן כשתשלחי בחודש מאי דוח על 2024 תתייעצי עם מומחים מה שווה לרשום בדוח [לא תמיד שווה לכלול הוצאות]

• הוסף לסימניות
לא מכירה רואי חשבון שלא מתעסקים בביטוח לאומי, זה חצי שירות

• הוסף לסימניות
ניתן להגיש דרך פניות הציבור של רשות המיסים, וכך הם בדר"כ מתיחסים לזה יותר מהר
אבל אפשר להגיש את הדוח?
כי בצורה מקוונת אי אפשר

זה בעצם רק להוריד טופס 1301 למלא ולהגיש
השאלה אם זה נקרא הגשה מקוונת

• הוסף לסימניות
אבל אפשר להגיש את הדוח?
כי בצורה מקוונת אי אפשר

זה בעצם רק להוריד טופס 1301 למלא ולהגיש
השאלה אם זה נקרא הגשה מקוונת
זה למי שלא חייב במקוונת דווקא (לדעתי), כי זה כמו הגשה ידנית דרך המייל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה