- הוסף לסימניות
זאת טעותככה החתול טוען.
אם אכן זה כך
דמי ניהול משתנים זה כאב ראש למנהלים
וביטוח חמוד וקטן למשקיעים.
זאת טעותככה החתול טוען.
גם עם תשואות האג"ח פחות מהריבית, עדיין מהנל הקרן יקבל ד"נ משתנים, כי נכס הבסיס הוא NTR לאחר ניכוי מס, והחוזה הוא על מדד TR, בלי ניכוי מס.כלומר המשקיעים לוקחים רק את הסיכון
והמנהלים רק את הרווח
בשורה התחתונה: בקרן ישראלית, המשקיע לוקח את מלוא הסיכון לתשואת חסר, בעוד מנהל הקרן נהנה ממלוא הפוטנציאל לתשואת יתר. זה רחוק מלהיות המודל האופטימלי של אנוסקו.
ולכן משתמשים בנכס יחוס של NTR.זאת טעות
אם אכן זה כך
מצטט לך את דבריו.זאת טעות
אם אכן זה כך
לאיזה טווח האג''ח?גם עם תשואות האג"ח פחות מהריבית, עדיין מהנל הקרן יקבל ד"נ משתנים, כי נכס הבסיס הוא NTR לאחר ניכוי מס, והחוזה הוא על מדד TR, בלי ניכוי מס.
ועדיין, בממוצע הקרנות מצליחים לכסות א) הריבית, ב) עמלת החלף (מתומחר תוך הריבית של הרגל השני) ג) ד"נ משתנים.
האם יש "סיכון" שלפעמים התשואה יהא פחות מהעליות? בהכרח.
אבל סיכון כזה בטווח הארוך הוא בדיחה, זה כמעט כמו לפחד מהנסדק כי אולי יום אחד זה ירד בכמה אחוזים.
תכלית, הממוצע הוא חיובי.
מסקנתי (מבחינת התשואה)
מי שמחפש עקיבה מדוייקת, שיקח אנוסקו.
מי שמחפש כסף, עדיף הישראליות.
אפשר לראות ברשימות שלפעמים זה שליליזאת טעות
יש כל הסוגיםלאיזה טווח האג''ח?
מה יקרה אם הריבית תעלה?יש כל הסוגים
תלוי איזה אג"ח. אם זה ריבית משתנה, זה לא ירד בחדות.מה יקרה אם הריבית תעלה?
גם האג''ח יכול לרדת בחדות וגם הריבית שהם משלמים לבנק מן הסתם צמודה למשהו.
זה יכול לאכול תשואה עודפת כזו של עשרות שנים. ומה הסיכוי שזה לא יקרה בשלשים שנה הקרובות?
מה קרה להם ב22? ואם לא קרה להם כלום, איך אתה מסביר את הנס?
אז אם היא קבועה ןהאג''ח משתנה יש סיכון במקרה של ירידת ריבית, מה שלכאורה חקרה בשנה הקרובה.תלוי איזה אג"ח. אם זה ריבית משתנה, זה לא ירד בחדות.
אגב- הריבית של ההחלף נראה קבועה, אבל לא בטוח.
לא בדקתי האגחים אחד אחד, אבל אני מאמין שמנהל התיק גם מודע לזה.אז אם היא קבועה ןהאג''ח משתנה יש סיכון במקרה של ירידת ריבית, מה שלכאורה חקרה בשנה הקרובה.
נראה לי שכל מנהל קרן מרוויח מהקרן תפעולית (כמו ביטחונות ומעטפת לכלים אחרים שהוא מנהל)וכן, אין שום היגיון בעולם להשקיע בעוד מוצר סולידי ככל שיהיה יחד עם המדד כשהמטרה היא להשקיע במדד. (אם הייתי רוצה אג''ח הייתי עושה תיק משולב, ואם היה אפשרות לקחת הלוואה בריבית נמוכה מאג''ח בדירוג טוב לא היו אג''ח בעולם כי הם היו מלווים מהבנק...)
אני משער שזה ממש לא חוקי להשתמש בבטחונות של משקיע אחד למשקיע אחרנראה לי שכל מנהל קרן מרוויח מהקרן תפעולית (כמו ביטחונות ומעטפת לכלים אחרים שהוא מנהל)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים