חלבי מנה עיקרית מכובדת חלבית

• הוסף לסימניות
אני מכינה שבע ברכות חלבי ולאחר התלבטויות הורדנו את הדג. זה קצת מסובך לכאלה שלא אוכלים יחד.
אז חוץ מלזניה או פסטה מוקרמת ותפו"א מוקרמים וירקות אנטיפסטי ופשטידה במאפינס אישי.
מחפשת משהו עיקרי כמו טורטיה מכובדת משהו בהגשה אישית או במגש מרכזי.
לא בלינצס.
אשמח לשמוע רעיונות עדיף כאלו שאפשר להתארגן אליהם מראש..

• הוסף לסימניות
אנחנו עשינו פחזניה במילוי

תפוח אדמה
בטטה
פטריות
בצל

מטגנים את הבצל קצוץ דק
מאדים הרבה זמן על אש נמוכה(אפילו שעה וחצי)
אחרי איזה שעה מוסיפים את הפטריות קצוץ דק ונותנים עוד איזה רבע שעה עשרים דקות
את התפוחי אדמה והבטטה חותכים לקוביות של ס"מ על ס"מ ומבשלים כמעט עד הסוף
מסננים מהמים ומוסיפים את זה לסיר של הבצל
מוסיפים שמנת,מלח ופלפל עם יש קצת אגוז מוסקט
מערבבים יחד וממלאים פחזניות

מנה מהממת לשבע ברכות וטעימה מאד!
מגישים עם רוטב פטריות או כל רוטב חלבי אחר

• הוסף לסימניות
אז חוץ מלזניה או פסטה מוקרמת ותפו"א מוקרמים וירקות אנטיפסטי ופשטידה במאפינס אישי.

דווקא לדעתי מרשים מאד כמנה עיקרית

אני עשיתי ליומולדת לזניה
כתוספת מקלות שום, בטטה מוקרמת גבינות וסלטים

• הוסף לסימניות
היום הייתי בסעודה חלבית וואאוווווו
פסטות מוקרמות, רביולי בטטה מוקרם, תפו"א מוקרמים, תפו"א בצ'ילי מתוק עם שומשום (יש לזה שם אבל לא מצליחה להיזכר בו עכשיו), פשטידות, קרואסון חמאה ממולא, טורטיות ממולאות, המון סלטים מיוחדים עם תוספות מיוחדות: חסה, כרוב, ירקות. הקינוחים בכלל היו מהאגדות!!
מרוב שהיה שפע אני כבר לא זוכרת הכל!
יותר טוב מבשרי (כנראה רק לדעת נשים ;))

• הוסף לסימניות
ממליצה לך לחשוב שוב לגבי הדג.
גם לנו היתה דילמה כזו, בגלל עניין הדג וחלב, לבסוף החלטנו לעשות מנת פתיחה עם סלט אישי ונתחי סלמון מצופים פרורי לחם.
הוגש בכוס מרטיני עם כלי לרוטב בצד.
יצא מהמם, מכובד ולא יקר (כי זו לא מנה שלמה של סלמון).
כמובן שהיו על השולחן סלטים ומטבלים נוספים ולאחמ"כ הוגשו הקישים/פסטות/תפו"א וכו'.
כל מנה, מכובדת ככל שתהיה, תכיל שוב פחמימות מסויימות ומקסימום מעט ירקות.
וכך את גם דואגת לצד הגברי שבחבורה, שמחפש את החלבון.. ;)

• הוסף לסימניות
אני גם לא כ"כ בטוחה שלהוריד את הדג זה רעיון טוב
אולי תשקלו שוב? הרי אחרי הכל זה שבע ברכות ולא בת מצווה
אפשר להגיש את הדג בהתחלה עם לחמיות וסלטים טעימים ורק אח"כ להגיש את החלבי (אם בעניין אפשר להגיש בין לבין מרק ואז זה ממש סעודה מלאה)

• הוסף לסימניות
אני הייתי בשבע ברכות שהגישו חלבי כמו מרק, סלטים חלביים, קינוח חלבי וכו'
מלבד לצד המנה של הדג שהגישו תוספות פרווה- תפו"א ושעועית

• הוסף לסימניות
אני הייתי בשבע ברכות שהגישו חלבי כמו מרק, סלטים חלביים, קינוח חלבי וכו'
מלבד לצד המנה של הדג שהגישו תוספות פרווה- תפו"א ושעועית
אני לא אוהבת את זה
כל אחד וטעמו.....
זה מאבד את כל האפקט של הארוכה החלבית....
@~נעמי~ לא חייב גד
אם זה מה שמתאים לכם יש פטרונות וקיבלת פה כמה....
אם את מעוניינת יש לי מתכון לקלוני מאוד טעים

• הוסף לסימניות
שלמותת!!

קבצים מצורפים

• Screenshot_20200525-001636.jpg
    Screenshot_20200525-001636.jpg
    KB 755.7 · צפיות: 202
  • הוסף לסימניות
את יכולה לעשות כמנה עיקרית רביולי ערמונים ברוטב שמנת בטטה וערמונים.

מתי השבע ברכות?

• הוסף לסימניות
''סעודה מכובדת'' בהגדרה של חז"ל חייבת להכיל בשר או לפחות דג, וגם מרק. סעודת מצוה צריכה להיות מכובדת. לשיקולכם. (אכן, הרבה מעדיפים ארוחה חלבית, אבל צריך לשקול בכובד ראש אם לוותר על דג מהסיבה הנ"ל.)

• הוסף לסימניות
אני גם בעד לשמור על הדג...
כבר כמה פעמים עשינו מנה ראשונה פוקאצ'ות, סלטים חלביים שווים, מוקרמים וכד' (כמובן לא בהגזמה.. כי יש עוד אוכל) ואז מנה עיקרית דג עם תוספות פרווה. מנה אחרונה חלבית מושקעת. כך אני גם עושה בליל שבועות.

• הוסף לסימניות
אפשר לשים את הדג בהבלעה ממש, כמו גבינות מתובלות, אבוקדו, סלט בייצים וטונה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה