מנות עיקריות לפסח

• הוסף לסימניות
במשך שבוע אני כבר שוברת את הראש מה להכין לפסח כדי שלא נברח מהשולחן למראה העוף המכובס 11 סעודות ברצף....
אני מאמינה שאצל הרבה אנשים לא משתמשים בתבלינים פרט למלח, אז אלו מנות עיקריות אתם מכינים כל יום?
יש לי כבר כמה רעיונות אבל אני מחפשת נוספים.

• הוסף לסימניות
אפשר שום? דבש? יין? רסק עגבניות? פטרוזיליה?
(תכתבי באילו מרכיבים אתם כן משתמשים כדי שיוכלו להעלות מתכונים)

• הוסף לסימניות
האמת היא- בכלום. רק ביין כמובן, שותים ארבע כוסות...
קניתי רשת צליה לצלות על הגז חזה מתובל במעט שמן ומלח, בנוסף אני אופה חתיכות חזה+ כבדים בתנור, דווקא יוצא מוצלח. בעיקר אני מחפשת צורות לבישול העוף עצמו, לא תיבול.

• הוסף לסימניות
למה מכובס?
1. צלי פשוט- שום כתוש, וקצת שמן (פפריקה מותר? אם לא, לא נורא...) מורחים על העוף.
מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את העוף כמה דקות מכל הצדדים.
מוסיפים מים, פרוסות תפו"א (ואפשר גם בטטה) ומלח.
מבשלים כשעה וחצי - שעתים.

2. מטגנים קוביות בצל, מוסיפים קוביות סלרי (ראש) ופרוסות גזר, מניחים את חלקי העוף, מוסיפים מעט מים, קצת מלח, (פפריקה) ומבשלים כשעה וחצי - שעתים.
(לא בפסח - התוספת האולטימטיבית לעוף הזה - זו פסטה)

3. פרוסות בצל, שום, עגבניות, פלפל ירוק / אדום וקישוא, מעט שמן זית, להניח מעל את חלקי העוף, טיפה מים, לסגור את הסיר על אש נמוכה שעתים וחצי...

אלו מתכוני העוף שעולים לי כרגע, אולי עוד מעט ניזכר בעוד כמה...

מה עם בשר? עוף טחון? פשטידות?
רק תגידי מה את רוצה...

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחת אחת 11;1567833:
האמת היא- בכלום. רק ביין כמובן, שותים ארבע כוסות...
קניתי רשת צליה לצלות על הגז חזה מתובל במעט שמן ומלח, בנוסף אני אופה חתיכות חזה+ כבדים בתנור, דווקא יוצא מוצלח. בעיקר אני מחפשת צורות לבישול העוף עצמו, לא תיבול.

שניצלים באים בחשבון?
תבלי חזה בביצה, ואח"כ בתפו"א שנקצצו במגרדת דקה.
בבסיס המתכון מגיע עם ציפס שריסקו אותו לפירורים, אך מאחר ואיננו משתמשים בציפס פסח, אנו גוררים תפו"א במגרדת דקה, מתבלים לפי האפשרויות, ומטגנים

• הוסף לסימניות
אנחנו עושים שניצל בציפוי של תפו"א מגוררים. יוצא בטעם של צ'יפס... ממש טעים ובמיוחד לילדים

• הוסף לסימניות
זה דווקא רעיון, אני מכירה רק שניצלים עם אגוזים טחונים וזה לא הכי מלהיב...

• הוסף לסימניות
אצלינו במקום פרורי לחם לציפוי השניצל משתמשים בשקדים/אגוזים טחונים
מכינים רגיל ביצה אח"כ הציפוי ומטגנים תנסי יוצא מעדן!

• הוסף לסימניות
בצל חתוך לקוביות ומטוגן
קוביות חזה עוף - להוסיף לסיר, עד שנהיה כמעט מוכן
להוסיף: קוביות בטטה
רצועות כרוב
שזיפים מיובשים (אם לא משתמשים - אז בלי)
מעט יין לבן
סילאן (אם משתמשים)

• הוסף לסימניות
למה מכובס?
1. צלי פשוט- שום כתוש, וקצת שמן (פפריקה מותר? אם לא, לא נורא...) מורחים על העוף.
מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את העוף כמה דקות מכל הצדדים.
מוסיפים מים, פרוסות תפו"א (ואפשר גם בטטה) ומלח.
מבשלים כשעה וחצי - שעתים.

2. מטגנים קוביות בצל, מוסיפים קוביות סלרי (ראש) ופרוסות גזר, מניחים את חלקי העוף, מוסיפים מעט מים, קצת מלח, (פפריקה) ומבשלים כשעה וחצי - שעתים.
(לא בפסח - התוספת האולטימטיבית לעוף הזה - זו פסטה)

3. פרוסות בצל, שום, עגבניות, פלפל ירוק / אדום וקישוא, מעט שמן זית, להניח מעל את חלקי העוף, טיפה מים, לסגור את הסיר על אש נמוכה שעתים וחצי...

אלו מתכוני העוף שעולים לי כרגע, אולי עוד מעט ניזכר בעוד כמה...

מה עם בשר? עוף טחון? פשטידות?
רק תגידי מה את רוצה...

חני
במתכון השלישי יש איזה טיבול?
מלח\פלפל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה