התייעצות מניית BYD, מידע

• הוסף לסימניות
מה אומרים על מניית BYD?
מה שאני יודע,
מכפיל נמוך,
שווי שוק ורווחים יותר גדולים מטסלה,
משקיעים המון בפיתוח עתידי,
מחיר המנייה קרס לאחרונה כך שאולי מדובר בהזדמנות..

אם למישהו יש מידע נוסף שיכול לשפוך אור על החברה, אשמח לתגובות.

נ.ב. לא מעודד בשום אופן השקעה אקטיבית, זה תחביב אישי שלי להשקיע פעם בשנה במנייה בודדת ללא קשר לתיק ההשקעות.

• הוסף לסימניות
זה תחביב אישי שלי להשקיע פעם בשנה במנייה בודדת ללא קשר לתיק ההשקעות
אז השנה עוד לא השקעתה?

אם למישהו יש מידע נוסף שיכול לשפוך אור על החברה
צ׳ארלי מאנגר החשיב אותה יותר מטסלה והשקיע בה.
אבל הוא השקיעה גם באליבאבא כידוע

• הוסף לסימניות
מה אומרים על מניית BYD?
מה שאני יודע,
מכפיל נמוך,
שווי שוק ורווחים יותר גדולים מטסלה,
משקיעים המון בפיתוח עתידי,
מחיר המנייה קרס לאחרונה כך שאולי מדובר בהזדמנות..

אם למישהו יש מידע נוסף שיכול לשפוך אור על החברה, אשמח לתגובות.

נ.ב. לא מעודד בשום אופן השקעה אקטיבית, זה תחביב אישי שלי להשקיע פעם בשנה במנייה בודדת ללא קשר לתיק ההשקעות.
מניות סיניות זה איכס לא פעם מעוותים או משחקים בחשבונאות לא מתקרב לסינים בחיים
ובקשר לשווי שוק טעית בענק טסלה היא פי 10 מbyd מבחינת שווי שוק

• הוסף לסימניות
הוא התכוון לשווי שוק לא מבחינת שווי לפי מניה,
אלא לפי מכירות בפועל ההכנסות וההרוחים, שבזה היא אכן יותר גדולה מטסלה

• הוסף לסימניות
מה זה אומר איכס בעצם?
אני לא מסתכל על סיני או אמריקאי, אלא על חברה רווחית שמייצרת רכבים חשמליים טובים ופופלריים, באיכות שלא נופלת מטסלה.
במקרה היא גם החברה הכי גדולה בעולם לייצור רכבים חשמליים.
לכסף אין ריח, אם חברה מייצרת משהו טוב היא תצליח גם אם תוקם בטהרן - זאת דעתי לפחות
סליחה טעיתי בניסוח,
byd מוכרת יותר ורווחית יותר מטסלה,
ולמרות זאת טסלה עם שווי שוק גדול פי 10 משום מה..

• הוסף לסימניות
מה זה אומר איכס בעצם?
אני לא מסתכל על סיני או אמריקאי, אלא על חברה רווחית שמייצרת רכבים חשמליים טובים ופופלריים, באיכות שלא נופלת מטסלה.
במקרה היא גם החברה הכי גדולה בעולם לייצור רכבים חשמליים.
לכסף אין ריח, אם חברה מייצרת משהו טוב היא תצליח גם אם תוקם בטהרן - זאת דעתי לפחות
איכס זה כפשוטו.הסינים יודעים להריץ או לעוות גם מניות גדולות בהסתכלות על מניות בודאי שיש משמעות של סיני או אמריקאי
אתה באמת חושב שאם מייקרוסופט היתה סינית היא היתה שווה כמו שהיא שווה בשוק האמריקאי?
עיין ערך ביידו אליבבא טנסנט ועוד.השוק לא אוהב מניות סיניות וזה עובדה
בקשר להשוואה לטסלה אין מה להשוות כי בעיני רוב משקיעי טסלה טסלה היא לא חברת רכבים אלא חברת טכנולוגיה (אופטימוס FSD) בשונה מכל מניות הרכב הסיניות שהם נטו חברות רכבים (למעט שיואמי שהיא גם מייצרת רכבים)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש מניות סיניות שהרוויחו טוב xpng עשתה מעל 50 אחוז בשנה וזה גם רכב סיני שווה בדיקה
תמיד יש יוצא מן הכלל
השוק הסיני כבר שנים שלא מתפקד ולא רק בשוק הרכבים
כל מי שמשקיע בו בשנים האחרונות אוכל מרורות...
מצורף גרף חמש שנים

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-08-11 ב-21.15.32.png
    צילום מסך 2025-08-11 ב-21.15.32.png
    KB 227.7 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
אתה באמת חושב שאם מייקרוסופט היתה סינית היא היתה שווה כמו שהיא שווה בשוק האמריקאי?
גם אם יש משקל לרגולטור הסיני המושחת, עדיין יש ערך רב לחברה עצמה,
לדעתי יכול מאוד להיות שBYD מתומחרת נמוך, גם כשמשקללים את הבעייתיות של השוק הסיני.
ולגבי טנסנט ואליבבא, הם גם יכולים להפתיע, בסוף מה שגורם למנייה לעלות זה ניהול טוב ומוצר טוב (לפחות זה מה שלימדו אותי), ולטנסנט לדוגמה יש את we chat שזה לדעת רבים האפליקציה הכי טובה בעולם היום (יש בה בנק, ווצאפ, ווייז, קופת חולים ועוד דברים כמעט בכל תחום והיא נוחה וקלה לשימוש).
יכול להיות שהשוק הסיני מתומחר נמוך מאז המפלה בקורונה והוא לפני עליות.
שוב זו רק הערכה שלי
בקשר להשוואה לטסלה אין מה להשוות כי בעיני רוב משקיעי טסלה טסלה היא לא חברת רכבים אלא חברת טכנולוגיה (אופטימוס FSD) בשונה מכל מניות הרכב הסיניות שהם נטו חברות רכבים (למעט שיואמי שהיא גם מייצרת רכבים)
מסכים לגמרי, אבל 'כרגע' היא בעיקר חברת רכבים והפער במכפילים נראה מוגזם מדי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גם אם יש משקל לרגולטור הסיני המושחת, עדיין יש ערך רב לחברה עצמה,
לדעתי יכול מאוד להיות שBYD מתומחרת נמוך, גם כשמשקללים את הבעייתיות של השוק הסיני.
ולגבי טנסנט ואליבבא, הם גם יכולים להפתיע, בסוף מה שגורם למנייה לעלות זה ניהול טוב ומוצר טוב (לפחות זה מה שלימדו אותי), ולטנסנט לדוגמה יש את we chat שזה לדעת רבים האפליקציה הכי טובה בעולם היום (יש בה בנק, ווצאפ, ווייז, קופת חולים ועוד דברים כמעט בכל תחום והיא נוחה וקלה לשימוש).
יכול להיות שהשוק הסיני מתומחר נמוך מאז המפלה בקורונה והוא לפני עליות.
שוב זו רק הערכה שלי

מסכים לגמרי, אבל 'כרגע' היא בעיקר חברת רכבים והפער במכפילים נראה מוגזם מדי.
אשרי המאמין.אני חושב שלא סתם ״כל השוק״ הסיני מתומחר נמוך כי השוק הפסיק להאמין בהם ברור שהכל יכול להיות ואם אתה חושב שהסנטימנט ישתנה אדרבהשיהיה בהצלחה אתה פשוט מהמר נגד המגמה

כרגע אין בוול סטריט כל המניות טכנולוגיה המובילות אולי למעט גוגל נסחרות במכפילים גבוהים ולא סתם כי מתמחרים את העתיד וכ״ש במניות כמו טסלה פלנטיר ועוד שהמכפילים ״מוגזמים״ כי השוק הוא צופה פני עתיד

• הוסף לסימניות
במניה סינית יתכן חשש ריבית? או שאר איסורים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה