דרוש מידע מניסיונכם- מה הדרך המומלצת להתמודדות מול יתושים.

• הוסף לסימניות
אפשר גם לישון עם מאוורר (לא יכולה לחשוב על זה...). אבל ככה היתוש לא יכול להתביית עלייך
זה עוזר קלות... לא לבעלי לב חזק או דם מתוק במיוחד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אגב,
למה נקרא שמו של סנו די, סנו די??

-
-
-
פשוט, כי זה ראשי תיבות:
דוחה יתושים!

• הוסף לסימניות
פעם שמעתי שלא כ"כ מומלץ להשתמש בזה בקביעות בגלל שהחומרים שלו מזיקים. אני משתמשת בחומץ או בחומר שנקרא "מוסי גארד"- mosi- guard, שקנינו בבית מרקחת והוא מחומרים טבעיים.
מרססת ידיים, רגליים, וליד האוזניים... קצת ריח, אבל עדיף מעקיצות.

• הוסף לסימניות
@אנוכי את גרה ברמות?
וואיי, איזה התקפה יש לי בבית,
כל פעם רק מתחיל החום לעלות והיתושים ממלאים את הבית, כמה שאנחנו הורגים מגיעים עוד.
ואין! מה לעשות איתם.
רק להתמרח בסנו די ולהחנק מהריח, או להשאיר מאוורר דלוק שגם זה לא הכי נעים...

• הוסף לסימניות
בלילות שבת שאי אפשר להסתער מולם נשארת רק קופת העיר... הבטחנו לתרום כמה שקלים שהיתושים יעזבונו במנוחה וזה עבד! נהיה שקט.
(פעם אחת העלינו עוד ת'תרומה עד שקרה הנס... כנראה זה היה יתושים יותר מיוחסים)

• הוסף לסימניות
בלילות שבת שאי אפשר להסתער מולם נשארת רק קופת העיר... הבטחנו לתרום כמה שקלים שהיתושים יעזבונו במנוחה וזה עבד! נהיה שקט.
בדיוק עמדתי להוסיף מילת חוסר אונים משלי אודות לילות שבת :(
מה עוד מותר בגדר ההלכה לעשות על מנת להרתיע אותם?
חוץ מלתכנן מקודש לחול תרומה לקופת העיר...
עקיצה בשבת תענוג, אצל היתושים. וטועמיה(הדם שלי) חיים זכו(כי אסור להרוג אותם בשבת)

• הוסף לסימניות
אלה בכלל יתושות
היתוש הזכר הוא יצור תמים ובלתי מזיק, שבדומה לפרפרים ניזון בכלל מצוף של פרחים. הנקבות הן אלו שמוצצות את הדם, שכן הן זקוקות לחלבונים הנמצאים בדם כדי לייצר מהם כמה שיותר ביצים.

יש להם חיישני גז מדויקים
נקבת היתוש מצוידת בחוש מיוחד שמאפשר לה לאתר את הקורבנות שלה: היא מצליחה לחוש את ריכוז הגז פחמן דו-חמצני (CO2) שפולטים כל בעלי החיים בעת הנשימה. כמו כלב גישוש המתחקה אחרי ריח, היתושה מחפשת את המקום שבו ריכוז הגז הכי גבוה, כי שם נמצאים הקורבנות הפוטנציאליים שלה. לאחר שהיא מגיעה לקרבת הקורבנות, היתושה מפעילה חושים אחרים: היא מרגישה את החום הנפלט מהגוף (בצורה של קרינה תת-אדומה), ומריחה כימיקלים שנפלטים מהגוף בזמן הנשימה ובזיעה.

בסרטון הבא חיברו אלקטרודה לעצבים שבאנטנות החישה של היתוש, כדי לראות (ולשמוע) את הפעילות בעצבים כשנושפים עליה – בזמן שהיתושה חשה את הפחמן הדו-חמצני, או כשמקרבים אליה כימיקלים אחרים שנפלטים מגוף האדם

מחקר משנת 2004 מצא שהיריון מושך את היתושים כמעט כפליים. כנראה זה קורה מפני שאישה הרה פולטת לסביבה יותר פחמן דו-חמצני, וגם טמפרטורת הגוף שלה גבוהה יותר.

הם מבקרי מסעדות אנינים
ליתושות יש העדפות קולינריות – למשל הן מעדיפות את הריח של החומצה הלקטית שנמצא בזיעה של חלק מהאנשים על פני ריח של חומצה בוטירית. במחקר משנת 2004 לקחו עשרות מתנדבים עם סוגי דם שונים, ושמו אותם בחדר עם יתושים. נמצא כי היתושות מעדיפות בבירור אנשים עם סוג דם O.

סוג הדם משפיע גם על חומרים הנמצאים ברוק שלנו או על העור, שהיתושות מסוגלות לחוש אותם. מחקרים מצאו שגם הריכוז של תוצרי הפירוק של כולסטרול, שתיית אלכוהול, המטען הגנטי והרכב החיידקים על העור משפיעים על מידת המשיכה של יתושים לאנשים שונים.

• הוסף לסימניות
בקשר למים...
בלי מים אין יתושים
מהביצים שהיתושה מטילה במים מתפתחים זחלים שניזונים מחומרים אורגניים (כמו עלים רקובים) הנמצאים במים. גם הגלמים של היתושים חיים במים, ומהגלמים מתפתחים יתושים בוגרים חדשים. בלי מים עומדים להטלת ביצים היתושים אינם יכולים להתרבות.

שום יתוש לא יצבור נקודות "הנוסע המתמיד"
יתושים לא מרחיקים טוס – הם יכולים לעוף עד למרחק של קילומטר, אבל בפועל הם נשארים במרחק של כמה עשרות מטרים ממקום הולדתם, או לכל היותר כמה מאות מטרים. לכן אם יש באזור שלכם יתושים, סימן שיש מקור מים קרוב לביתכם. מקור מים אינו חייב להיות בִּיצה – היתושים לא בררנים ויסתפקו אפילו בצלוחית מים מתחת לעציץ. מומלץ לזהות מים עומדים כאלה ולסלק אותם אם אינכם רוצים להיעקץ.

הם חיים מעקיצה לעקיצה
לאחר העקיצה היתושה נחה יומיים-שלושה בזמן שהיא מעכלת את הדם ויוצרת ביצים מפותחות, לאחר מכן היא מאתרת מקור מים עומדים להטיל בו את ביציה (גם לזה יש לה חיישנים). אחרי ההטלה הנקבה תחזור לחפש קורבן חדש לעקיצה, כך שוב ושוב במשך כל מהלך חייה, שיכולים להימשך כחודש! כלומר כל יתושה יכולה לעקוץ כעשר פעמים בחייה.

• הוסף לסימניות
השאלה היא מה מרגיע את הגרוד ...???
אחרי מלחמה כושלת בהם

• הוסף לסימניות
נסי להספיג צמר גפן באלכוהול, ולשים בעדינות מעל העקיצה.
זו היתה תרופת הסבתא שלי מהילדות.

אפשר גם למרוח פניסטיל.

• הוסף לסימניות
@אנוכי את גרה ברמות?
וואיי, איזה התקפה יש לי בבית,
כל פעם רק מתחיל החום לעלות והיתושים ממלאים את הבית, כמה שאנחנו הורגים מגיעים עוד.
ואין! מה לעשות איתם.
רק להתמרח בסנו די ולהחנק מהריח, או להשאיר מאוורר דלוק שגם זה לא הכי נעים...
אמנם לא גרה ברמות, אבל מתקופת מגורי שם זוכרת תמיד בתחילת הקיץ לילות לבנים, כי גם עם סנו די- הזמזומים שלהם....
וזה תמיד כך הבנתי בשל הסמיכות לבית חנינא שם יש באזור מקוי מים שלא מטופלים, ועד שלא מתקנים בכל תחילת קיץ (בעיקר בעוטף רמות א) את הקוטלי יתושים- כל שנה הסבל חוזר על עצמו.

• הוסף לסימניות
השאלה היא מה מרגיע את הגרוד ...???
אחרי מלחמה כושלת בהם
ג'ל אלוורה
אני כבר כמה ימים על זה
בתוך הבית ב"ה לא נעקצתי, רק כשעמדתי במרפסת לתלות כביסה נעקצתי בכמויות ברגליים דרך הגרביים :(

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל התגובות
אבל בדיוק אתמול הייתי בחנות טבע והמליצו לי מאוד על שמן אתרי בשם:

ציטרונלה
כמה טיפות על הסדין, או בכוס

• הוסף לסימניות
אני קניתי בבית מרקחת תכשיר בשם "עוף-טוש", גלגלת במקום סנו די, זה עוזר גם למניעה וגם הרגעה לאחר העקיצה (לי זה עזר יותר מפנסטיל).

• הוסף לסימניות
אגב, קטילת יתושים - יש פטנט - לרסס אותם בתרסיס כמו סנו קליר למשל ואז הם מקבלים 'הלם' ומשתתקים לכמה שניות ואפשר לקטול....

• הוסף לסימניות
אין כמו להרוג אותם עם הנעלי בית...כמובן בעצימת עניים ואוזניים איכס....:eek:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....