התייעצות מניעת בחילות לפני ההריון

• הוסף לסימניות
הזופרן מציל נפשות לחלק גדול מהנשים!!
הציל לי את החיים, הרגשתי שהבונג'סטה כמעט הרגה אותי...

• הוסף לסימניות
אז חיבית לשתף הריון קודם היה לי היפרמאזיס קשה או יותר מקשה הקאות עד הסוף בחילות לא יכולתי לאכול וכו
הפעם אמרתי הריון הבאה חייבת למנוע את זה אכשהו התחלתי על ההתחלה (אולי שבוע 4 )בונגסטה פעמיים ביום עיפות נכון אבל שווה אחרי שראיתי שהתחיל בחילות ומיצי קיבה הוספתי אומרדקס 20 מג על הבוקר ונפלאות
הרופאה אמרה לי שהיה אמור להיות לי הריון כמו הקודם(סטטיסטי בכל אופן)יש לי בחילות אני לא יכולה לאכול כמעט כלום(עזבו שוקלד קפה וכו לא מתוק נוזלי לא נוזלים עם אוכל לא הרבה )אבל אני רואה שיפור, פעם קודמת בקושי הייתי בעצמי הפעם אני בנא יכולה לנשום לחשוב בלי להקיא יש שבוע שאני לא מקיאה (רק כמעט)
שהייתי במיון (סתם לקבל נוזלים פעם קודמת בשלב הזה כבר הייתי 3 פעמים עכשיו ב״ה פעם ראשונה ואחרונה עד ללידה בעזה )
היא שואלת אותי התחלת מוקדם בונזסטה אמרתי לה שכן היא אמרה שמחקרים מוכחים שלקיחת בונזסטה כמעט עם הבטא חיובי משפרת הרגשה
ואני ראיתי את זה במוחש
שלא תחשבו שלא מקיאים אין בחילות - יש אבל הראש פנוי
לא אוכלת כל דבר שומרת על בריאות (ירדתי כמה קילוים נכבדים)
בודקת מה טוב לי ומה לא
חשוב לא לשתות ולאכול הרבה זה מערבב בבטן הכול
לשמור על נוזלים בגוף כן אם את הקאת יותר מידי היום חבל על ההרגשה תגשי למיון או למוקד (אני מעדיפה מיון )
תקבלי נוזלים + תרופה נגד בחילות הם כבר יציעו לך משהו
ותחזרי הביתה בהרגשה יותר טובה לימים הבאים
אם עולה ויורד האוכל תשקלי לקחת אומפרדקס זה מקל בהרבה
נכון קשה להגמל אחרי הלידה אבל זה שווה לדעתי את החודשים של העליות והירידות (כל אחת תעשה לשיקולה )

סליחה על המילים הארוכות יכולתי לחסוך אבל אם יעזור למשהי הלוואי
בהצלחה בהכול תזכרו בשבי למה זה (מאהבה לא מתוכחה אני בצד שלכם ))

• הוסף לסימניות
@שרה 2020
תודה על השיתוף החשוב!
תוכלי לכתוב לי תפריט לניקוי רעלים שעשית מדויק? ממה עשויים המיצים? מתי וכמה לשתות ולאכול?
תודה ענקית!

• הוסף לסימניות
אני ראיתי שיפור מדהים אצל נשים שבאו לטיפול (תודעתי-ת. ממדים) כבר אחרי הלידה (כמובן גם בהריון)
יש שיפור מדהים אצל רובן

• הוסף לסימניות
@רותי קפלר, כתבה על העניין הזה
שיש לה תובנות חזקות מאוד על קשר הדוק בין טיפול רגשי לפני ההריון ומניעת היפאראמאזיס

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
אני הייתי בהריון אחרי תקופה של כחצי שנה ללא מוצרי חלב וראיתי שיפור גדול מאד
בנוסף, עשיתי את ההוראות של אם הדרך
לא יודעת מה בסוף עזר
אבל היה טוב יותר
עדיין התופעות לוואי של הבונג'סטה היו קשות
חולשההההההה ועייפותתתתת לא שפויים שלא החזקתי את עצמי
אבל בחילות - היו משהו הגיוני יותר, שלרוב, הטיפים הרגילים עזרו /הקלו
אבל בתכלס, עדיין קבלתי קצת עירויים,
בקיצור, היה קשה אבל בלי השוואה
וגם הוצאתי שמירה לכל ההריון וזה ממש ממש הקל

• הוסף לסימניות
כותבת סיכום מהדף הזה: הריונית

מה גורם לבחילות?
הורמונים: בעיקר HCG ואסטרוגן.
קיבה רגישה מראש.
מצבים נוספים: סטרס, תשישות, ירידת סוכר (היפוגליקמיה).

מתי מתחילות ונגמרות?
לרוב סביב שבוע 5–6.
שיא הבחילות עד שבוע 12–14.
אצל חלק מהנשים הבחילות ממשיכות גם בהמשך.

מי בסיכון גבוה יותר?
נשים בהריון ראשון או עם תאומים/שלישייה.
נשים שסובלות ממגרנות, השמנת יתר או מתח נפשי.

דרכי התמודדות:
אכילה מיד עם הקימה – פחמימה יבשה.
ארוחות קטנות ותכופות – להפחית עומס על הקיבה.
הימנעות ממטוגנים ואוכל שומני/מתובל.
חלבונים ופחמימות מורכבות – ביצים, ירקות, דגנים.
תוסף B6 – יכול להקל על הבחילות.
שתייה מרובה – עדיף תה קמומיל/זנגביל, שתייה ממותקת קלה.
טיפול תרופתי – באישור רופא (כגון דקלקטין, זופרן).

מתי לפנות לרופא?
הקאות מרובות או מתמשכות.
חוסר תפקוד, חולשה קיצונית או התייבשות.
תסמינים חמורים: דם בהקאה, חום, כאבי בטן עזים, דופק מהיר.

באופן כללי כדאי גם להגמיש את הגוף בזמן ההירון ולחזק את החוסן לדוגמא פעילות ספורטיבית קלה מאוד כגון זה:
כאבים בהריון? כך תתמודדי עם שינויים בגוף בעזרת תנועה נכונה

• הוסף לסימניות
כל הנ"ל מתאים לבחילות בוקר ולא להיפראמזיס, מדברי פותחת האשכול נשמע (לא כתוב בברור) שהיא סובלת מעבר לבחילות בוקר....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה