כללי מניעת פגיעת חשמל

• הוסף לסימניות
מה יש לטכנולוגיה כיום להציע מול פגיעת חשמל.

יש לי כונן גיבוי שהיה מחובר למחשב כשנפל הפיוז בבית ו2 תיקיות עמוסות קבצים הסתתרו כל כך חזק שרק טכנאי מומחה הצליח לשחזרן.

איך מגינים את המחשב וכונני הגיבוי ממקרה כזה?

• הוסף לסימניות
יש לך 2 אופציות, מגן ברקים ואל-פסק.

מגן הברקים, שעולה בערך 50 ש"ח, מפריד בין תקע המחשב לשקע הקיר ונועד לספוג את מכת החשמל במקרה של הפסקת חשמל, כך שהמחשב לא יספוג את המכה וייפגע. (הרבה פעמים ההארדיסק נפגע, כמו שקרה לך).

אל-פסק זהו פתרון יקר יותר, שמעבר לספיגת מכת החשמל - הוא גם נותן לך כמה דקות של חשמל למחשב, בהן תוכל לסגור ולשמור את קבציך ולכבות את המחשב בבטחה.

בכל אופן - האופציה הבטוחה ביותר לשמירה על קבציך היא פשוט לגבות, לגבות, ושוב לגבות.

• הוסף לסימניות
מגן ברקים יש לי.

אל פסק - כמה הוא עוזר אם אני לא נמצאת בשטח?

אשמח לשמוע עצות - איך מגבים? מתי? לאן מגבים?

ועוד- האם מישהו יודע על כונן גיבוי חיצוני המגיע אם גיבוי פנימי. האם הוא יכול לעזור במקרה כזה?

• הוסף לסימניות
אל פסק לא צריך שתהיה שם. ברגע שהחשמל נופל הוא נכנס לפעולה. מצפצף, ומספק חשמל למחשב. עובד למשך כ-שנתיים ואז צריך להחליף בטריה. לרוב זה מגיע עם תוכנה ששומרת על כל המסמכים הפתוחים ברגע שהוא מזהה נפילת מתח. אני לא משתמש בזה, כי אם אני לא ליד המחשב, אין לי קבצים פתוחים שלא שמרתי אותם... מומלץ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;n5052160:
מגן ברקים יש לי.

אל פסק - כמה הוא עוזר אם אני לא נמצאת בשטח?

אשמח לשמוע עצות - איך מגבים? מתי? לאן מגבים?

ועוד- האם מישהו יודע על כונן גיבוי חיצוני המגיע אם גיבוי פנימי. האם הוא יכול לעזור במקרה כזה?

אם את לא נמצאת בשטח - עם אל פסק תשיגי כמעט אותה התוצאה שתקבלי עם מגן ברקים, למרות שאני לא רואה סיבה להשאיר את המחשב דולק למשך זמן רב ללא ששמרת את הקבצים.

גיבוי ניתן לעשות בעזרת חיבור כונן חיצוני למחשב והעברת על הקבצים הרלוונטיים אליו בסוף כל יום / לאחר סיום ושמירת עבודה חשובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיים בניסטי;n5052411:
אם את לא נמצאת בשטח - עם אל פסק תשיגי כמעט אותה התוצאה שתקבלי עם מגן ברקים, למרות שאני לא רואה סיבה להשאיר את המחשב דולק למשך זמן רב ללא ששמרת את הקבצים.

הקבצים שנמחקו היו שמורים בכונן החיצוני בתיקיה. וכל התיקיה הזו והתיקיות שלידה נמחקו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;n5052851:
הקבצים שנמחקו היו שמורים בכונן החיצוני בתיקיה. וכל התיקיה הזו והתיקיות שלידה נמחקו

אם כונן חיצוני מחובר למחשב בזמן שנופל החשמל, הוא פגיע בדיוק כמו כונן פנימי.
כל הרעיון בכונן חיצוני הוא לנתק אותו מהמחשב לאחר סיום השימוש בו.

• הוסף לסימניות
ואין פיתרון להגנה?

החורף מתקרב, ואיתו באים הרבה הפסקות חשמל. מה עושים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;n5053013:
ואין פיתרון להגנה?

החורף מתקרב, ואיתו באים הרבה הפסקות חשמל. מה עושים?

1. מגן ברקים איכותי
2. אל פסק איכותי
3. גיבוי פעם ביום בכונן חיצוני וניתוקו מיד לאחר סיום הגיבוי.

• הוסף לסימניות
תודה!

• הוסף לסימניות
לי האל-פסק שרף את הספק. לא בזמן הפסקת חשמל, סתם כך ללא התראה.

• הוסף לסימניות
תעשו גיבוי בענן
כמו דרייב דרופבוקס ןכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה