מידע שימושי מנשא לתינוק

• הוסף לסימניות
מה דעתכן על שימוש במנשא לתינוק - לשימוש בתוך הבית.

אלו סוגים יש בזה, איפה קונים, כמה עולה, :confused:

בתודה מראש :)

• הוסף לסימניות
יש מלא סוגים..
תראי שאת קונה אחד עם תו תקן כמובן
ומאד מאד חשוב תמיכה לגב.........!!!!!!
המנשאים עם רצועת X הרבה פחות מומלצים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפולה;1452187:
מה דעתכן על שימוש במנשא לתינוק - לשימוש בתוך הבית.

אלו סוגים יש בזה, איפה קונים, כמה עולה, :confused:

בתודה מראש :)

כל הפסיכולוגים ממליצים לאמהות לשאת את התינוקות בצמוד אליהם עד גיל חצי שנה, שעד אז התינוק זקוק לחום האימהי תרתי משמע,
התינוק גדל בעל ביטחון עצמי וילד רגוע יותר-מוכח מנסיון אצלי.

למרות שהלכתי עם מנשא גרוע, אני ממליצה על הענין (אפילו רחצתי כלים איתם...)

• הוסף לסימניות
המנשא של בייבי ביורן - מעולה, במיוחד למי שסובלת מכאבי גב,
וגם עשוי מבד נושם - שזה סעיף קריטי גם לאמא וגם לתינוק.
מחיר מפולפל,
בדיוק לכן מחפשים ביד2. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1452242:
המנשא של בייבי ביורן - מעולה, במיוחד למי שסובלת מכאבי גב,
וגם עשוי מבד נושם - שזה סעיף קריטי גם לאמא וגם לתינוק.
מחיר מפולפל,
בדיוק לכן מחפשים ביד2. :)
תודה. מה זה מחיר מפולפל :eek:

• הוסף לסימניות
נדמה לי באזור ה-700...

• הוסף לסימניות
מרפאה בעיסוק שהרצתה במחלקת יולדות של "לניאדו" אמרה שכל המנשאים שבנויים כמו תרמיל- קשיחים וכבדים לא כ"כ מומלצים לתינוקות קטנטנים בגלל התנוחה של רגל לימין רגל לשמאל והתינוק כאילו "תולה"..
היא מאד המליצה על המנשאים מבדים רכים שנקשרים בכל מיני צורות, בעצם חיקוי למה שהאתיופיות הולכות רק קצת יותר משוכלל ומתקדם ומבדים איכותיים וחזקים.

באופן כללי היא המליצה להשתמש במנשא כמה שיותר, כי הצורך השני של תינוק אחרי אוכל זה מגע וכך הוא רגוע, ובמקום לאמץ את הידיים ולסבול מכאבי שרירים, קושרים את הבייבי במנשא והידיים פנויות.

• הוסף לסימניות
אני ממליצה לתפור בקלות:
1. לרכוש בחנות בדים - 2מטר של בד טריקו לייקרה בצבע האהוב עלייך. (מחיר 15-50 ש"ח למטר.)
2. לגזור את הבד ל3 רצועות ארוכות.
3. לתפור בתפר כפול ומחוזק את הרצועות לרצועה אחת ארוכה. (ס"ה 2 חיבורים)
4. ללמוד את צורת הקשירה הנכונה, להתאמן בה בביטחון מול המראה.
תוצאה:
מנשא איכותי ויפה במחיר של עד 30-100 ש"ח.
*הכי נח לאמא * הכי נח לתינוק *מתכבס יחד עם כל הכביסה.
*הכי זול שיש *קומפקטי לאחסון, (גם בסל של העגלה)
*אפשר לבחור צבע נח. (לדוג' צבע כהה ועדין ופחות בולט)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1452292:
אני ממליצה לתפור בקלות:
1. לרכוש בחנות בדים - 2מטר של בד טריקו לייקרה בצבע האהוב עלייך. (מחיר 15-50 ש"ח למטר.)
2. לגזור את הבד ל3 רצועות ארוכות.
3. לתפור בתפר כפול ומחוזק את הרצועות לרצועה אחת ארוכה. (ס"ה 2 חיבורים)
4. ללמוד את צורת הקשירה הנכונה, להתאמן בה בביטחון מול המראה.
תוצאה:
מנשא איכותי ויפה במחיר של עד 30-100 ש"ח.
*הכי נח לאמא * הכי נח לתינוק *מתכבס יחד עם כל הכביסה.
*הכי זול שיש *קומפקטי לאחסון, (גם בסל של העגלה)
*אפשר לבחור צבע נח. (לדוג' צבע כהה ועדין ופחות בולט)

חבל על ההשקעה של התפירה וכו'
אני קניתי ביד 2 ממש חדשששששש ב80 שקל מנשא מבד של חברת tinokis
ממש מעולה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותיי;1452332:
חבל על ההשקעה של התפירה וכו'
אני קניתי ביד 2 ממש חדשששששש ב80 שקל מנשא מבד של חברת tinokis
ממש מעולה!!!

לי עלה 30 ש"ח :)
וגם בחרתי צבע בד מאד פרקטי, ולא בולט. (רב המנשאים הקנויים הם מאד צבעוניים)

ודרך אגב,
אפשר להשיג לפעמים יד שניה בחינם - דרך אתר אגורה.

• הוסף לסימניות
ממליצה ג"כ על מנשא, היה לי גם צורת X וממש לא כאב הגב. מה שכן חכי ותראי, יש תינוקות שלא נותנים לאמא לשבת כשהם במנשא- הילדון שלי היה פוצח ביללה אם העזתי להתיישב. אז שושיה, נשאר לי רק להדיח כלים איתו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1452248:
נדמה לי באזור ה-700...

לי יש מנשא של בייבי ביורן - אכן מעולה!
אשמח למכור אותו למי שמעונין- תנו לי הצעת מחיר
היה בשימוש חודשים ספורים
משלוח לארץ- חינם

• הוסף לסימניות
יש לי 2 מנשאים
רגיל שקל להכניס ולהוציא ממנו את התינוק
ושל תינוכיס שקניתי יד שניה ממשהי כאן בפרוג (בד טריקו ארוך עם המון אופציות קשירה)
תכל'ס כמעט ולא השתמשתי בשתיהם כי זה לא הכי נח (יותר נח להחזיק את הילד)
ממילא כמעט ולא מצליחים לעשות כלום כשהתינוק קשור אליך
(לדעתי)
ממליצה לך להשאיל מנשא ממישהו (אני מוכנה להשאיל לך לכמה זמן שאת רוצה. <אני מבני ברק> כבר השאלתי אותו למלא אנשים)
תבדקי טוב טוב אם זה אכן מה שאת מחפשת
חבל לשלם יקר ובסוף לא להשתמש

• הוסף לסימניות
סליחה מראש על המגילה החפרנית -
כל מה שרצית לדעת על מנשאים.........

מבחינה אורטופדית לא מומלץ לשאת תינוק שעדיין לא יושב במנשא "תרמיל" שבו הרגליים תלויות. עמוד השדרה הגיל הזה מאוד רך ולא חזק מספיק לתמוך בגוף, והלחץ שנוצר מהתנוחה הזו לא טוב לגב שלהם (גיליתי את זה רק אחרי שאת בני הבכור נשאתי במנשא כזה)

גם כשהוא כבר כן יושב - אלה לא מנשאים מומלצים במיוחד, מלבד הסוגים בהם הרגליים מונחות לצדדים וכיס הישיבה עמוק כדי לאפשר תמיכה טובה לגב (מנשאים מסוג יאמו ו-ארגו)

לגבי נשיאת תינוק רך -
יש כמה אופציות.
אחת זה מנשא בד ארוך, אבל יש בו המון בד, ולדעתי לא נוח ללבוש אותו, בקיץ מאוד מחמם, ובעיקר -אם התינוק נרדם ואת רוצה להניח אותו עם המנשא - כמעט בלתי אפשרי להוריד את זה בלי שהקטן יתעורר.
יתרון - זול, וקל להכין לבד.

עוד אופציה זה מנשא כריכות (מסוג לופי למשל) - שזו הגרסה הקלילה למנשא הארוך - מורכב מ-3 טבעות בד שיוצרות אותו אפקט כמו הבד-ארוך (2 מתלבשות בצורת X ולתוכן מכניסים את תינוקי, ועוד אחת יושבת על המותן ותומכת בכל העסק מלמטה) - היתרון - קל ללבוש, אין זנב שנשרך לך מאחור, וללא הקשר העבה מקדימה שיכול להציק.

עוד אופציה מעולה זה מנשא צד -
כשמו כן הוא, מעין תיק צד וגם לובשים אותו מאוד בקלות, ממש כמו תיק. אין קשירות, קל להוריד אותו עם תינוק ישן בפנים ולהניח אותו בעדינות בעריסה. הוא גם עשוי מבד כותנה דק ונושם כך שהתינוק לא מזיע כל כך, וגם את... בקיץ זה קריטי.
החסרון - מאחר והוא נלבש על כתף אחת באלכסון - הוא קצת מגביל בתנועה, וחלוקת המשקל לא אופטימלית.

והאופציה האחרונה שאני מכירה -
מנשא סיני.
זה בעצם ריבוע בד עם 4 רצועות עבות וחזקות שיוצאות מהפינות שלו.
יש קשירות אבל לא מסובכות. ויש גם גרסה מודרנית יותר - עם קליפסים במקום חלק מהקשירות (מצ"ב תמונה, לא ניסיתי אותו אישית אבל נראה מאוד טוב).
היתרון - מתאים מגיל לידה ועד גילאים גדולים ויש בו חלוקת משקל טובה כך שהגב שלך לא מרגיש את העומס.

מקווה שעזרתי ;)

קבצים מצורפים

• YANKUT.jpg
    KB 51.7 · צפיות: 89
  • הוסף לסימניות
דבר אחרון... יש תינוקות שאוהבים מאוד מנשאים וזה מרגיע אותם בצורה מדהימה.
ויש תינוקות ששונאים מנשאים (אחד הבנים שלי היה ככה, והיה מתסכל לגלות את זה...)
אז לפני שקונים -
להשאיל מחברה ולבדוק אם הבחורצ'יק מוכן בכלל לשכון שם.
(וצריך לשים לב שלתינוק נוח בפנים, כשהמנשא לא נלבש בצורה מדוייקת יכול להיות שיהיה לו לא נוח, וכנראה גם לגב שלך יהיה לא נוח...)

• הוסף לסימניות
אנחנו מחפשים בדחיפות להשאיל מנשא לתינוק, משהו כמו קנגרו כזה, לכמה ימים. באיזור בני ברק.
יש למישהו???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה