מנת פתיחה לארוע

• הוסף לסימניות
לאחר חיפוש ארוך בפרוג, ובמיוחד באשכול המתכונים, לא מצאתי משהו שעונה להגדרה!
אני מחפשת מנת פתיחה אלגנטית לארוע.
לא חלבי, ומשהו שלא דורש עבודה רבה מידי כי מדובר בכ-100 מנות.

אודה לכם מראש...

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם ראית היה פה משהו חמוד.
מקלות בייגל ארוכים עבים (לא זוכרת איך קוראים לזה)
יוצרים כמו איקס עיגול (2 לאורך, 2 לרוחב)
ב- 4 הפינות ירקות חתוכים. ובאמצע כוסית עם מטבל.

• הוסף לסימניות
דברים שעשינו לאחרונה

בתמונה השלישית- הסלסלה מולאה אחכ ברוטב עם כבד, פטריות ותפוא

קבצים מצורפים

• מנת פתיחה1.png
    KB 583.8 · צפיות: 781
  • מנת פתיחה2.png
    KB 584.5 · צפיות: 732
  • מנת פתיחה3.png
    KB 623.1 · צפיות: 678
  • הוסף לסימניות
אנחנו עשינו פעם מנת פתיחה לשבע ברכות של כ50 משתתפים:
לחם קלוי ועליו פרח מפלפל אדום ובתוכו הנחנו "שושנה" של סלט חצילים בטעם כבד (ע"י צנטר של קצפת) בצד הנחנו עלי חסה וביבי זה היה קלי קלות ועם זה מראה נחמד. (ניתן לחתוך את הלחם לריבוע או עיגול ואת השאריות לשמור לפירורי לחם ביתיים...)

מצורפת תמונה (לפני העלים, רצינו שהם יהיו טריים הוספנו אותם אח"כ):

קבצים מצורפים

• IMG_0002.png
    KB 753.2 · צפיות: 716
  • הוסף לסימניות
כל מנת פתיחה דורשת עבודה, במיוחד בכמות גדולה
יש מנות שצריכות הכנה מראש + זמן להניח אותן בצלחות
ויש מנות פתיחה שצריכים רק להניח בצלחות, כמו שעשינו אנחנו לשבע ברכות
מקלות קריספי
כרוב סגול קצוץ+גרעיני חמנייה
חסה חתוכה
נבטים+עגבנית שרי
כוסית מטבל

• הוסף לסימניות
הנה משהו שאני עשיתי
רולדה ממולאת בסלמון מעושן (מחית שמכינים ב-2 דקות)
קל להכנה ומרשים במראה.

קבצים מצורפים

• מנה ראשונה.png
    KB 728.4 · צפיות: 702
  • מנה ראשונה1.png
    KB 812.9 · צפיות: 561
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוניט;1365373:
הנה משהו שאני עשיתי
קל להכנה ומרשים במראה.

אפשר מתכון....?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוניט;1365373:
הנה משהו שאני עשיתי
קל להכנה ומרשים במראה.

באמת מיוחד.
אבל אני מחפשת מנת פתיחה שאחריה יש מנה ראשונה - סלמון. לכן זה לא מתאים לי כרגע...

• הוסף לסימניות
אנחנו עשינו את זה יוצא מדהים!!!

קבצים מצורפים

• דואט סלומון 001.jpg
    3.1 MB · צפיות: 760
  • הוסף לסימניות
אפשר מתכון....?
אחר הצהריים אכתוב בעז''ה
אבל אני מחפשת מנת פתיחה שאחריה יש מנה ראשונה - סלמון. לכן זה לא מתאים לי כרגע...
לא נראה לי שזה אמור להפריע לך, הסלט הוא מסלמון מעושן, והטעם שונה לגמרי. וגם המראה אחר כמובן.

• הוסף לסימניות
אני עשיתי פעם את אותו רעיון של הרולדה, רק ממולא בסלט קישואים בטעם כבד. אין לי מרשם- רולדה עשיתי לפי מרשם רגיל בספר של קרייזמן, רק שהורדתי את הסוכר והוספתי מלח. סלט קישואים- משחימים המון בצל, אופים פרוסות קישואים בתנור עם שמן עד להשחמה, מתבלים ומרסקים.
המעלה ברולדה- שיוצא לך מכל פס איזה 10+ מנות, כך שזה חוסך זמן. וזה יוצא מרשים ומאד טעיםם

• הוסף לסימניות
אם יש לכם מנה ראשונה דגים, למה שלא תלכי על מנת פתיחה של פרי?
אנחנו עשינו פעם כוסות גבוהים על רגל עם נקטר אפרסקים, עם שושנת קצפת למעלה, מוגש עם קש שחור.
מרשים, קל, יפה, טעים ומרענן.

חני

• הוסף לסימניות
נקטר ורוד משובח עם פרח חמוציות לקישוט.
טעים, קליל, ולא נשאר בכוסות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוניט;1365373:
הנה משהו שאני עשיתי
קל להכנה ומרשים במראה.[/QUOTE

גם אני השמח לקבל מתכון

• הוסף לסימניות
פירות

בשבע ברכות לשישים איש הכנו שיפודי פירות כלומר קוביות אבטיח מלון וענבים מושחלים על שיפוד ובצד זלפנו שושנת קצף יצא מרשים ביותר וקל להכנה.
בעבר הכנו בצלחת ירקות בתפזורת חסה נבטים מקלות גזר ורצועות פסטרמה כמובן בצד כוסית מטבל מעל פזרנו קשיו מטגן היה מקסים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר המעלות;1366215:
בשבע ברכות לשישים איש הכנו שיפודי פירות כלומר קוביות אבטיח מלון וענבים מושחלים על שיפוד ובצד זלפנו שושנת קצף יצא מרשים ביותר וקל להכנה.
בעבר הכנו בצלחת ירקות בתפזורת חסה נבטים מקלות גזר ורצועות פסטרמה כמובן בצד כוסית מטבל מעל פזרנו קשיו מטגן היה מקסים

בד"כ מביאים פירות בסוף?לא??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסנת לוי;1366664:
בד"כ מביאים פירות בסוף?לא??

לא תמיד, גם אצלינו באחת השמחות היתה מנת פתיחה פירות וזה לא שאנחנו הכנו לבד זה היה קייטרינג יוקרתי ולדעתי זה מאד מאד יפה.

• הוסף לסימניות
אצלינו הכינו למנת פתיחה 4-5 סוגי סלטים עמידים ע"י צנתר כמו:אבוקדו.חומוס.חציל בטעם כבד וכ'ו
המראה מרהיב וממש טעים ואלגנטי.

• הוסף לסימניות
מנת פתיחה יפה:
לוקחים מכשיר וופל בלגי הכי פשוט שיש (נראה כמו מכשיר של טוסטים)
מכינים בלילה של בלינצ'ס, ושופכים במכשיר.
דקה וחצי מוכנים- 2 חתיכות.

בצלחת: עלה חסה, עליו ה"רשת" בליצע'ס ומעל שושנת חציל בטעם כבד עם שרי, גמבה וכדו'.

אפציה 2: להכין פחזניות (אפשר להכין מראש ולהקפיא), ולאפות גם "צווארים" כמו של ברווזים.
לאחר מילוי הפחזנייה (חציל בטעם כבד, סלט פטריות ועוד כיד הדמיון הטובה) תוקעים את בצוואר במילוי וכך הוא לא נופל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה