כללי מסטרפונט: בנפול אוייבך אל תשמח...

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
העתק הדבק מרוטר
ולא אני לא שמח בשמחתם

חברת מסטרפונט ובעליו - צביקה ופיקי רוזנברג, ישלמו לחנה טל,
בתו של מעצב פונט "הדסה" סכום פיצוי של 810,000 ש"ח בגין שימוש
שלא כדין בפונט "הדסה" שעוצב בידי אביה של התובעת, היוצר המנוח
הנרי פרידלנדר ז"ל.

השופט רפאל יעקבי מבית המשפט המחוזי בירושלים ייחס חומרה ייתרה
להפרת זכויות היוצרים של הפונט "הדסה" לאחר שחברת מסטרפונט
ובעליה מרבים בתביעות כנגד מעצבים המשתמשים בגופנים שנטען
שהם שייכים לרוזנברג ו/או לחברת מסטרפונט.

http://rotter.net/User_files/forum/55b60f7d0906991f.pdf

• הוסף לסימניות
אני לא יודע למה המונח "אוייבך" נדבק דוקא למסטרפונט,
אבל אם זו שיטת העבודה שלהם, כנראה שהם קיבלו את 'התואר' ביושר...

• הוסף לסימניות
צדק פואטי קוראים לזה. מיליון שקל. (200 בשביל שכ"ט. ועוד הוצאות בתוספת ריבית כמובן).

שאשקר? כאשר עשית יעשה לך.

סעיפים נבחרים מפסק הדין:
27.נקודת המוצא לצורך פסק דין זה היא שהרווח של הנתבעים מהשימוש המסחרי שעשו במסגרת ההפרות גבוה בהרבה מהסכום הנמוך שאליו הגיע המומחה (כנ"ל, בסעיף 9). לעניין זה אני מקבל את טענת התובעת כי הנתבעים שהיו מעוניינים להציג תמונה של הכנסות נמוכות, לא מסרו למומחה את מלוא החומר והמידע בדבר הכנסותיהם האמיתיות שנגזרו מן ההפרות. מסקנה זו מבוססת על מספר אדנים:
ראשית – המומחה מציין בחוות דעתו כי קיבל מהנתבעים חומר חלקי ונתונים שאינם מלאים (וראו למשל סעיף 7, בע' 10 של חוות דעתו ופרק הסיכום, בע' 22 שלה).
שנית – הנתבעים הותירו רושם בלתי מהימן. כך בעצם התנהלותם ובשינוי טעמם לפי האינטרסים שלהם בשלבים שונים וכך גם בעדויות שהובאו. דברים ברוח זו נאמרו בסעיף 30 של ההחלטה מ-19.9.11 בדרך מתונה ובלשון המעטה. יש בהם לפעול לחובת הנתבעים גם לגבי מה שעל הפרק עתה.
שלישית – הנתבעים עוסקים במסחר בתחום הגופנים (יצירתם, שיווקם ומכירתם) במשך שנים רבות ומכירים היטב את הדינים הנוגעים בזכויות יוצרים. במצב דברים זה, לא סביר כי יסתכנו בהפרה של זכויות התובעת במשך שנים כה רבות ובהיקף כה רחב (כפי שנקבע בהחלטה הנ"ל) ויפיקו מהפרה זו סכומים נמוכים כל כך, כפי שנקבע בחוות דעתו של המומחה, על יסוד מה שעמד לפניו.

49.הנתבעים פועלים בתחום הגופנים במשך שנים רבות והעידו על עצמם שהם אנשי מקצוע מהמדרגה הראשונה. הנתבעים גם עוסקים רבות בשימור זכויותיהם בקשר של זכויות יוצרים והוגשו על ידם מספר תביעות לא מבוטל נגד אחרים בנוגע לשימור והגנה על זכויותיהם.

51.העובדה שהנתבעים עוסקים בתחום הגופנים משנת 1986 ובמשך שנים כה רבות עומדת להם לרועץ. הנתבעים מכירים את הדין היטב ואף ידועים כמי שעומדים על זכויותיהם באופן דווקני כשמתבצעת הפרה של אחד מאלפי הגופנים שנמצאים בספרייתם. הם גם ניסו לרכוש מהתובעת את זכויותיה בגופן, תוך שהם יודעים כי הם מבצעים הפרה בוטה של זכויותיה במשך שנים כה רבות, פעולה שלא מוסיפה לאמינותם בשקילת המכלול לגבי שיעור הפיצוי.

להורדה בוורד:
http://www.psakdin.co.il/CourtFile/748457?Ref=/Court/%D7%AA-%D7%90-3357-09

• הוסף לסימניות
זה סכום נמוך מאוד. היתה תקופה שהם היו היחידים בשוק, ואז לקחו סכומים עצומים. חבילת גופנים עלתה עשרות אלפי שקלים. כך סיפר לי ותיק בתחום.

• הוסף לסימניות
מה הפירוש של הדבר?!
הרי הם כבר לא משווקים את פונט הדסה כבר הרבה שנים

האם ידוע מה עתידו של הפונט המוצלח הזה ומה יהיו האפשריות לרוכשו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yhk;1715004:
מה הפירוש של הדבר?!
הרי הם כבר לא משווקים את פונט הדסה כבר הרבה שנים

האם ידוע מה עתידו של הפונט המוצלח הזה ומה יהיו האפשריות לרוכשו?

הם הפסיקו לשווק בגלל התביעה נגדם. עכשיו הסתיים המשפט!

לפי מה שידוע לי, בעבר היה איזה משא ומתן בין פונטייפ לבין חברת פלרון ששיווקה את הדסה באישור יורשי הנרי פרידלנדר ז"ל, לגבי קבלת זכויות. אין לי מושג מה קרה מאז, ואולי ר' אליהו יאיר את עינינו....

דרך אגב, לדעתי מי שמשתמש בצורה לא חוקית בגופני מסטרפונט, צריך להתחיל להזהר מאוד, הכסף כנראה יגיע מאכיפה מוגברת :D

לא שאני מעודד שימוש לא חוקי כמובן.....

• הוסף לסימניות
האכיפה המוגברת היתה תמיד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1715020:
לפי מה שידוע לי, בעבר היה איזה משא ומתן בין פונטייפ לבין חברת פלרון ששיווקה את הדסה באישור יורשי הנרי פרידלנדר ז"ל, לגבי קבלת זכויות. אין לי מושג מה קרה מאז, ואולי ר' אליהו יאיר את עינינו....

..

זה ידוע
לא יצא כלום בנתיים מהענין

• הוסף לסימניות
את הגופן הדסה המקורי ניתן לרכוש אצל ינק יונטף (כמובן שזה חוקי ובאישור משפחת טל - בתו של הנרי פרידלנדר)

הפונט הדסה פרידלנר קיים בשני משקלים (רגיל ושמן) והוא כולל בתוכו גם כתב לטיני שעוצב במיוחד בהתאמה מלאה.
מחירו של משקל בודד הוא 325 שקלים המחיר אינו כולל מע״מ
הפונט הוא בפורמט אופן טייפ שכולל גם open type features כגון גם סטים מיוחדים לספרות וכו׳
אין קובץ קרנינג לתג

אם מעוניינים אפשר לארגן קבוצת רכישה ולהוזיל את המחיר

קבצים מצורפים

• Hadassah_Hebrew_Latin_specs.pdf
    KB 55.2 · צפיות: 61
  • הוסף לסימניות
הספרים של ארטסקול משתמשים בזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי.;1716074:
הספרים של ארטסקול משתמשים בזה?

לא יודע
אולי הם קנו ממסטרפונט

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;1716063:
את הגופן הדסה המקורי ניתן לרכוש אצל ינק יונטף (כמובן שזה חוקי ובאישור משפחת טל - בתו של הנרי פרידלנדר)

הפונט הדסה פרידלנר קיים בשני משקלים (רגיל ושמן) והוא כולל בתוכו גם כתב לטיני שעוצב במיוחד בהתאמה מלאה.
מחירו של משקל בודד הוא 325 שקלים המחיר אינו כולל מע״מ
הפונט הוא בפורמט אופן טייפ שכולל גם open type features כגון גם סטים מיוחדים לספרות וכו׳
אין קובץ קרנינג לתג

אם מעוניינים אפשר לארגן קבוצת רכישה ולהוזיל את המחיר

חדשה נפלאה.
אשמח לקבל מידע אם תהיה קבןצת רכישה.

• הוסף לסימניות
גם אני מעוניין להצטרף במידה ותהיה קבוצה

דרך אגב, למה זה לא מופיע אצל יונטף באתר?

או במילים אחרות, איפה זה כן מופיע?

• הוסף לסימניות
גם אני אשמח לקבל פרטים אם מתארגנת קבוצת רכישה.

• הוסף לסימניות
על דאטפת אטפוך...

• הוסף לסימניות
יש בפונט הזה שינויים מהמקורי: הספרות הפסיקים והגרשים שונים; האות ל' נמוכה מדי; האות פ' במשקל השמן. ועוד שינויים קלים.
לדעתי הגירסה של פלרון היא היפה ביותר וגם תואמת יותר למקור בפרטים הנ"ל. בצבע הכללי של מראה הדף, הפונט הזה תואם יותר למקור.
אשמח לקבל פרטים על קבוצה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GOLDRING;1716435:
גם אני מעוניין להצטרף במידה ותהיה קבוצה

דרך אגב, למה זה לא מופיע אצל יונטף באתר?

או במילים אחרות, איפה זה כן מופיע?

זה מופיע במייל שהוא שלח לי, לאחר שפניתי אליו...
הופניתי אליו ע"י הנכדה של פרידלנדר

בינתיים יש 4 שרוצים, הוא אמר שהנחה של 5% תינתן בכפולות של 10...

• הוסף לסימניות
אולי תפתח אשכול חדש לנושא וככה יקראו ואולי גם ירשמו יותר

• הוסף לסימניות
אף אני מעוניין להצטרף

• הוסף לסימניות
מי יודע להגיד מה ההפרש בין הפונט של הדסה המקורי לבין זה המצורף
כי במקורי הניקוד לא יפה

קבצים מצורפים

• 375 ).png
    KB 205.1 · צפיות: 40

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה