מסך מחשב לעריכת וידיאו

• פותח הנושא mgv
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
המסך ז"ל...

מתלבטת אם לקנות 2 מסכים לעבודה בעריכת וידיאו,[בגלל חוסר מקום]
איזה מסך מומלץ בגודל 27 או יותר גדול,
ואיזה מסך מומלץ אם אני קונה 2, גודל 22 או 24,
איזה חברה, דגם? איפה הכי זול?

תודה מראש
ושבוע טוב.

• הוסף לסימניות
מומלץ 2 מסכים, מינימום של 24.
הLG (אצלי ומסקר שערכתי לפני שקניתי) הוכיח את עצמו טוב יותר מהאחרים., מאד חשוב לבדוק מהירות זמן תגובה MS

• תודה
Reactions: mgv
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
2 מסכים מומלץ מאוד.
אני עובד עם הרבה מסכים מכמה חברות וה DELL הוכיח את עצמו כהכי איכותי.
ממליץ עליהם מאוד, בעיקר על זה(קישור), שמצוין לגרפיקה ועבודה עם 2 מסכים.
ממליץ לראות את התוספות שאפשר לקנות איתו(כמו מעמד מיוחד ל2 מסכים ועוד)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
המסך ז"ל...

מתלבטת אם לקנות 2 מסכים לעבודה בעריכת וידיאו,[בגלל חוסר מקום]
איזה מסך מומלץ בגודל 27 או יותר גדול,
ואיזה מסך מומלץ אם אני קונה 2, גודל 22 או 24,
איזה חברה, דגם? איפה הכי זול?

תודה מראש
ושבוע טוב.
הסיבה שמשתמשים ב 2 מסכים, היא בכדי להגדיל את שטח העבודה הנתון.
אם תקני מחשב 22 ברזולוציה נגיד של 1920 על 1080, או מסך 27 באותה רזולוציה, תקבלי בדיוק את אותו שטח עבודה פונקציונאלי. ההבדל בין המסכים יהיה בגודל הטקסט או התמונה המוצגת.
אני מניח שבבדיקת עלויות, תמצאי שהרבה יותר זול לקנות 2 מסכים קטנים יותר, נגיד ברזולציה של 1920 על 1080 מאשר מסך 1 של 27 ברזלוציה של 3840 על 2160.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
הסיבה שמשתמשים ב 2 מסכים, היא בכדי להגדיל את שטח העבודה הנתון.
אם תקני מחשב 22 ברזולוציה נגיד של 1920 על 1080, או מסך 27 באותה רזולוציה, תקבלי בדיוק את אותו שטח עבודה פונקציונאלי. ההבדל בין המסכים יהיה בגודל הטקסט או התמונה המוצגת.
אני מניח שבבדיקת עלויות, תמצאי שהרבה יותר זול לקנות 2 מסכים קטנים יותר, נגיד ברזולציה של 1920 על 1080 מאשר מסך 1 של 27 ברזלוציה של 3840 על 2160.

בהצלחה
החלטתי שאני רוצה 2, אבל איזה אני מבולבלת, לא מבינה בזה...

• הוסף לסימניות
יש כאלה שיחלקו עליי...
אבל לדעתי, לעריכת וידאו אין צורך במסך הכי איכותי מבחינת אמינות הצבע (בגרפיקה, הצבע חייב להיות הכי תואם למציאות, כי לא יתכן שיכינו עבודה במחשב, ובעיתון זה ייראה אחרת; אבל בעריכת וידאו, לא נוגעים בצבע, מקבלים חומר גלם ומעבדים אותו ללא קשר לצבע), רוב המסכים המקצועיים- ה'ייחוס' שלהם הוא הדיוק בצבעים.
לסיכום, בעריכת וידאו, אפשר לקחת מסך איכותי וטוב מבחינת המסך עצמו- ייצור ואורך חיים, ואפשר לוותר על איכות הצבע, ואפשר לקבל מסכים כאלו 2 במחיר של כמעט אחד מקצועי.

• הוסף לסימניות
זה נכון שמבחינת צבע לא קריטי עריכת וידאו
אבל כן הייתי הולך על מסך עם 2K לפחות

החשבון פשוט
אם הוידאו עצמו הוא 1920X1080 חייבים לפחות עוד 50 אחוז פיקסלים בשביל ממשק התוכנה עצה

לא תראו בדכ מסכי 2K או 4K מדגמים זולים , ולא הייתי הולך על 2K פחות מ 24 אינש

למשל ה P2416D או ה U2515 אם יש תקציב שניהם טובים מאוד.

• תודה
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני לא מכירה את מסכי הDELL, כך שלא אוכל להביע דעה לגביו.
זה נכון שמבחינת הצבעים הדיוק - הצבע קצת פחות חשוב מעבודות הגרפיקה, שצריכים בה תאימות לדפוס - (RBG - בהתאמה ל-CMYK) , אבל כן חשובה איכות תמונה וכמות מקסימלית של פיקסלים, במיוחד עם מצלמות הHD מהדור החדש (ובמיוחד אם המסריט דורש או הפרוייקט מצריך תיקוני צבע).
זמן התגובה נמדד באלפיות השנייה (ms), וככל שזמן התגובה קצר יותר, המסך יציג תמונה חלקה יותר וללא מריחות. לי יש את ה-2MS, והוא מצוין, ראיתי שהיום יש גם 1MS , והבנתי שזה גורם די מייקר - אבל שווה..

• תודה
  • הוסף לסימניות
לא שווה להשקיע כסף בשביל 1MS. תרדו מזה.

• תודה
  • הוסף לסימניות
יש הסבר למה?

סרט וידאו רגיל הוא בקצב של 30-60HZ , דהיינו מקסימום 60 תמונות בשניה

שזה אומר שגם קצב ריענון של 16-17MS מספיק שלא תרגיש במריחה של התמונה (לוותיקים בינינו שזוכרים את מסכי ה LCD הראשונים , ה DSTN, היה להם קצב ריענון ממש איטי , ובאמת התמונה הראתה בהתאם)

כל התועלת בקצב של 1MS (שגם הוא לא מדוייק בכלל ואכמל) היא למשחקי מחשב מהירים , וגם זה בהנחה שהכרטיס מסך מספיק חזק.

התכונות הנדרשות באמת למסך טוב לשימושי כאלה , הם סוג פאנל (IPS , PLS או VA וכדו )
רזולוציה , DELTA
כיסוי של טווחי צבעים SRGB וכדו

• הוסף לסימניות
יש כאלה שיחלקו עליי...
אבל לדעתי, לעריכת וידאו אין צורך במסך הכי איכותי מבחינת אמינות הצבע (בגרפיקה, הצבע חייב להיות הכי תואם למציאות, כי לא יתכן שיכינו עבודה במחשב, ובעיתון זה ייראה אחרת; אבל בעריכת וידאו, לא נוגעים בצבע, מקבלים חומר גלם ומעבדים אותו ללא קשר לצבע), רוב המסכים המקצועיים- ה'ייחוס' שלהם הוא הדיוק בצבעים.
לסיכום, בעריכת וידאו, אפשר לקחת מסך איכותי וטוב מבחינת המסך עצמו- ייצור ואורך חיים, ואפשר לוותר על איכות הצבע, ואפשר לקבל מסכים כאלו 2 במחיר של כמעט אחד מקצועי.
חולק חולק חולק...
בעריכת וידאו, ואני תמיד מנסה להזכיר את זה לאנשים, יש חשיבות גדולה לצבעים. (לפחות בעריכה מקצועית) בעריכה מקצועית החלק של עריכת צבע הוא אחד החלקים החשובים והגדולים בתהליך ההפקה. סרט מקצועי נמדד לא פחות מהאפקטים שלו, באיכות הצבע.
לדעתי, בעריכת וידאו חשוב להשקיע במסך איכותי מבחינת הצבעים אם רוצים להוציא תוצרים טובים.

• הוסף לסימניות
חולק חולק חולק...
בעריכת וידאו, ואני תמיד מנסה להזכיר את זה לאנשים, יש חשיבות גדולה לצבעים. (לפחות בעריכה מקצועית) בעריכה מקצועית החלק של עריכת צבע הוא אחד החלקים החשובים והגדולים בתהליך ההפקה. סרט מקצועי נמדד לא פחות מהאפקטים שלו, באיכות הצבע.
לדעתי, בעריכת וידאו חשוב להשקיע במסך איכותי מבחינת הצבעים אם רוצים להוציא תוצרים טובים.

זה הכל נכון
אבל בדפוס , כל דפוס סביר יוציא תוצרים טובים בהרבה ממה שתראו על המסך
לעומת זה וידאו , רוב הסיכויים שהלקוח יראה את זה על מסך נחות משלך בהרבה...

• הוסף לסימניות
זה הכל נכון
אבל בדפוס , כל דפוס סביר יוציא תוצרים טובים בהרבה ממה שתראו על המסך
לעומת זה וידאו , רוב הסיכויים שהלקוח יראה את זה על מסך נחות משלך בהרבה...
אמת, אך גם רבים מתוצרי הגרפיקה גם הם למסך.
וחלק מתוצרי הווידאו למסכי חוצות, או מסכים גדולים אחרים...
ובל נשכח שאיכות המסכים(בבית ממוצע) גבוהה מאוד... 4K עוד מעט כבר הסטנדרט..
בסופו של דבר לדעתי צריך מסך טוב לשני הדברים במידה שווה

• הוסף לסימניות
אמת, אך גם רבים מתוצרי הגרפיקה גם הם למסך.
וחלק מתוצרי הווידאו למסכי חוצות, או מסכים גדולים אחרים...
ובל נשכח שאיכות המסכים(בבית ממוצע) גבוהה מאוד... 4K עוד מעט כבר הסטנדרט..

4K סטנדרט במסכים ביתיים ?? נסחפת ....
יקח עוד כמה שנים טובות
(ובכל מקרה זה רזולוציה שלא בהכרח קשורה לאיכות צבעים ותמונה)

ושלטי חוצות וכדו בכלל לא מתקרבים למסכים ביתיים
הם בדכ ב240P או 480P .

• הוסף לסימניות
4K סטנדרט במסכים ביתיים ?? נסחפת ....
יקח עוד כמה שנים טובות
(ובכל מקרה זה רזולוציה שלא בהכרח קשורה לאיכות צבעים ותמונה)

ושלטי חוצות וכדו בכלל לא מתקרבים למסכים ביתיים
הם בדכ ב240P או 480P .
בטלוויזיות(לא עלינו), זה כבר הסטנדרט.
גם במסכים ביתיים יש יותר ויותר מסכים בעלי 4K.
ולרוב מסכי 4K מגיעים עם צבעים טובים..
שלטי החוצות היה רק דוגמה למסכים גדולים(למרות שיש הרבה באיכות טובה מאוד, אך הם גדולים בהתאם, וזה נראה איכות גרועה), שבאותה מידה יכולים להיות מסך הקרנה איכותי להקרנות סרטים במוסדות וכדו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה