שוב- זה בגלל שאת חיה בסביבה חרדית.
אם היית בסביבה חילונית ושומעת עוד ועוד מסביבך שקיבלו קנסות "סתם" היית מבינה שלא רק בציבור החרדי מקבלים קנסות.
משום מה אני שומעת סביבי רק חילונים שמקבלים קנסות... זה אומר שרק חילונים מקבלים קנסות? לא. זה אומר שרק את זה אני שומעת כי אני יוצאת רק לעבודה ובעבודה שלי אני החרדית היחידה.
ואז בפרוג אני שומעת את ההפך... איכשהו מתאזן אצלי שכולם מקבלים דוחות...
שוטרים לא מעוניינים להכנס לעימותים עם חילונים??? לא יודעת מאיפה הבאת את זה.
אולי את מתכוונת לאוכלוסיות קיצוניות שמקבלים פניהם של השוטרים בביצים ואבנים. ונכנסות לעימות מרצון. אני מדברת על אוכלוסיה רגילה שקשובה להנחיות. ולא מחפשים עימותים. שוטרים לא מחפשים עימותים עם אף אחד. הם כולה ממלאים משבצת של האיש הרע בחסות החוק...
ושוב- די עם הנחיתיות, תרגישו גאים ללכת עם מסיכה ברחוב, תרגישו קידוש ה' להתנהג לשוטרים בכבוד, נתנו לכם דוח כי תפסו אותכם בלי מסיכה- אל תתחילו להתעמת עם השוטר ולהרגיש נחיתי כי זה בגלל הכיפה, אף אחד לא עושה לכם דווקא.
לא חסרים תיעודים של שוטרים בתל אביב מחלקים מסכות.
שוטרים בטבריה שנתנו לאדם חילוני לרוץ כשבמדרכה ממול לא הרשו לאדם חרדי להעביר ספר תורה לבית כנסת סמוך.
יש תיעודים בשפע על השפיטה המחמירה לרעת חרדים.
לא חושבת שחילונים לא מקבלים.
אבל אם היו מגלים את אותה סובלנות אצל חרדים אולי האמון שלנו היה גבוה יותר במערכת האכיפה והמשפט.
לא חסרים תיעודים של שוטרים בתל אביב מחלקים מסכות.
שוטרים בטבריה שנתנו לאדם חילוני לרוץ כשבמדרכה ממול לא הרשו לאדם חרדי להעביר ספר תורה לבית כנסת סמוך.
יש תיעודים בשפע על השפיטה המחמירה לרעת חרדים.
לא חושבת שחילונים לא מקבלים.
אבל אם היו מגלים את אותה סובלנות אצל חרדים אולי האמון שלנו היה גבוה יותר במערכת האכיפה והמשפט.
חברות מוכנות לשלם הון למי שיודע לקחת תהליך של יום שלם ולכווץ אותו ל-5 דקות אוטומטיות. היכולת הזו שווה זהב. הצטרפו לקורס שילמד אתכם לאתר ״בזבזני זמן״ ולהפוך אותם לפתרונות חכמים. ב-2026, זמן הוא המצרך היקר ביותר, ואתם הספקים שלו.
ראש ישיבת סלבודקה הגר"ד לנדו שליט"א, בהוראה חד משמעית: חובה לעטות מסכה!
תלמידו של הגאון הגדול רבי דב לנדו שליט"א, הרב צבי גולדטיין שליט"א, מפרסם מכתב בשמו של רבו הגדול, בו מופיעה הוראה שאינה משתמעת לשני פנים, על חובת לבישת המסכה; הרב גולדשטיין מוסר בשם רבו, כי "לבישת מסכה בזמנים הנ"ל חובה גמורה היא, על כל אחד ואחד בלי יוצא מן הכלל, ועוון הוא להימנע מלבישתה".
הגאון מדגיש שהחובה לעטות מסכות בביהכנ"ס היא "הנהגה הראויה הישרה והברורה", כדי שלא יינזק ולא יזיק חלילה לאחרים.
וזו לשון המכתב: "למתפללי ובאי ביהכנ"ס שליט"א אחדשה"ט נשאלתי מכמה ממתפללי ביהכנ"ס להביע דעתי בדבר לבישת מסכות בביהכנ"ס בשעות התפילה ובשאר הזמנים שהרבים מצויים בביהכנ"ס לדעתי ההנהגה הראויה הישרה והברורה היא שכל אחד ואחד ילבש מסכה לכסות פניו בזמנים האלו והדבר נצרך לשמירה וזהירות כדי שלא ינזק, וקל וחומר כדי שלא יזיק חלילה לאחרים "רבינו הגאון רבי דב לנדו שליט"א אמר לי לומר בשמו שלבישת מסיכה בזמנים האלו חובה גמורה היא על כל אחד ואחד בלי יוצא מן הכלל ועוון הוא להימנע מלבישתה" אסיים בתפילה יהי רצון מלפני הקב"ה שיסיר ממנו חרון אפו ויוציאנו בקרוב מצרה זו לרווחה דו"ש וש"ת צבי גולדשטין"
לא שמעתי אפילו על רב אחד שהורה ללכת ללא מסיכה. (אולי קיים, לא זכיתי לשמוע.)
כן שמעתי על רבנים שלא החוו דעה בענין. וכאן על כל אחד להפעיל קצת את המוח האישי.)
והציטוט הנל בכלל משכנע...
ובכלל - אין שום מחקר רציני שקבע כי מסיכה מזיקה.!!!!!!!
(ואם יש אשמח למקור)
ויש הרבה מחקרים שחלוקים על רמת התועלת שיש במסיכה. אך מוסכם שיש כנראה תועלת כלשהי.
מסתובב בביתר מכתב מהאדמור מראזאלא שליט"א
שהוא מהצדיקים הנסתרים שבדור שלנו
הוא באמת צדיק קדוש ופרוש שכל כולו רק אמת לשם שמיים שלי שום חניפות לאף אחד
הוא כתב מכתב ארוך ומנומק על כל הנושא של הקורונה אחרי בירור מעמיק מאוד שעשה על הנושא על פי התורה
למי שיש את המכתב שיעלה לכאן לזיכוי הרבים