מסלולי תכנות בסמינרים במודיעין עילית

• פותח הנושא s976
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מישהי או מישהו יודע לספר על הרמה הלימודית בסמינרים במודיעין עילית?

• הוסף לסימניות
עד כמה שהבנתי תוכניות של כל הסמינדרים הן חלשות ובלתי רלוונטיות לשוק העבודה, אבל עם זאת מנסים למצוא את הרע במיעוטו.

אם מישהו שמכיר/ה את השטח מוכנ/ה לספר בפרטי, אשמח מאוד

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עד כמה שהבנתי תוכניות של כל הסמינדרים הן חלשות ובלתי רלוונטיות לשוק העבודה, אבל עם זאת מנסים למצוא את הרע במיעוטו.

למה נראה לך?
הבת שלי למדה באחד הסמינרים במודיעין עילית.
היא לא למדה תכנות אלא בדיקות תוכנה + אנגלית
וחברות שלה למדו תכנות
רבות מתוכן עובדות.

• הוסף לסימניות
מאיר קרית ספר רמה די טובה. (בהשוואה לסמינרים אחרים במסלול זהה)

• הוסף לסימניות
למה נראה לך?
האמת, לא בדקתי בצורה מעמיקה. אבל כך יצא לי ממה ששמעתי פה ושם וגם ראיתי קצת בפורום כאן. אם אני זוכר נכון הזכירו כאן פעם (לגבי אחד הסמינרים לפחות, ואולי בכולם זה כך), שלא מלמדים את הנושא של סיבוכיות. וכן הבנתי שמקובל ללמוד ״אנגולר״ כאשר הלימוד של javascript זה משהו שבא ככה על הדרך ומן הצד. כל זה מעיד בעינ
אף פעם גם לא שמעתי משהו שיאזן את הרושם לצד השני.
אם רוצים ציטוטים. הינה מדבריו של מנכ״ל וסטרן דיגיטל (אחת החברות שמעסיקות בנות חרדיות בתנאים נורמליים)
1617795284315.png

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: C
  • הוסף לסימניות
האמת, לא בדקתי בצורה מעמיקה. אבל כך יצא לי ממה ששמעתי פה ושם וגם ראיתי קצת בפורום כאן. אם אני זוכר נכון הזכירו כאן פעם (לגבי אחד הסמינרים לפחות, ואולי בכולם זה כך), שלא מלמדים את הנושא של סיבוכיות. וכן הבנתי שמקובל ללמוד ״אנגולר״ כאשר הלימוד של javascript זה משהו שבא ככה על הדרך ומן הצד. כל זה מעיד בעינ
אף פעם גם לא שמעתי משהו שיאזן את הרושם לצד השני.
אם רוצים ציטוטים. הינה מדבריו של מנכ״ל וסטרן דיגיטל (אחת החברות שמעסיקות בנות חרדיות בתנאים נורמליים)
צפה בקובץ המצורף 863290
לא מדבר אלי עדות של מנכ"ל חילוני עם כל הכבוש יש לו אינטרס ללמידה שלא בסמינרים.

אני יודעת מציאות שחברות של הבת שלי חלקן עובדות במשרות טובות ממש ולא דווקא אצל חרדים. ומאוד מרוצים מהם.

• הוסף לסימניות
אני יודעת מציאות שחברות של הבת שלי חלקן עובדות במשרות טובות ממש ולא דווקא אצל חרדים. ומאוד מרוצים מהם.
אני לא יודע כמה זה מעיד על איכות הלימודים בסמינר. אולי הן השקיעו, למדו והתנסו הרבה מעבר לה שהיו מצופות לפי התוכניות.
גם מה שמרוצים מהן לא אומר כלום. מגיע בת מוכשרת בטבעה, גם אם אין לה שום הכשרה תוך זמן קצר יהיו מרוצים מאוד מהברקות שלה.
אז זה פשוט לא הנושא.

• הוסף לסימניות

אלפי ואולי אפילו עשרות אלפי נשים חרדיות בוגרות הנדסאי תוכנה עובדות בהייטק בכל רחבי הארץ (אני ביניהן) .זה שלא למדתי סיבוכיות לא מפריע לי בכלל.
התכניות של הסמינרים לא חלשות, הן פשוט תעודת הנדסאי ולא תואר, כך שהידע הוא שונה. בהרבה מאד חברות, בעיקר ממשלתיות בירושלים והייטק כללי במרכז זה בכלל לא מפריע לקבלה לעבודה.

• הוסף לסימניות
אני לא יודע כמה זה מעיד על איכות הלימודים בסמינר. אולי הן השקיעו, למדו והתנסו הרבה מעבר לה שהיו מצופות לפי התוכניות.
גם מה שמרוצים מהן לא אומר כלום. מגיע בת מוכשרת בטבעה, גם אם אין לה שום הכשרה תוך זמן קצר יהיו מרוצים מאוד מהברקות שלה.
אז זה פשוט לא הנושא.
הן עובדות מהרגע שסיימו ללמוד
לא יכלו להשקיע מעבר לנלמד בסמינר.

ובכל הארץ אלפי בוגרות מסלולי תכנות עובדות, רבות מתוכן במשרדים מאוד נחשבים.
כנראה שלא סתם.
אם הן לא שוות להעסיק- לא היו מעסיקים אותן במשרדים נחשבים שבהם השכר לא נמוך.

סיימתי.

להשמיץ תמיד אפשר.
לא בדקתם בצורה מעמיקה.
הבאתם ציטוטו של מנכ"ל חברה אחת.

אני הייתי עדה לדבריו של מנכ"ל שאמר שהעובדות החרדיות שלו הכי שוות לו להעסקה. הן מעולות. קולטות מהר ולא מתעסקות בדברים אחרים [אייפונים..] ומוסר העבודה שלהן גבוה מאחרים.
וזה לא משרד של שכר מינימום.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא אתווכח. כאמא לבת שיש לה חברות שעובדות בתחום, מן הסתם את מכירה את השטח טוב יותר.

• הוסף לסימניות
במודיעין עילית עד לפני 5 שנים היה סמינר שלימד cobol, [יש גם שנים שלא נפתח מסלול בכלל]
אבל ברור שאי אפשר להקיש מאחד לשני, למשל ב''חדש'' זה לא היה קורה,
בקיצור, כל סמינר לגופו.

• הוסף לסימניות
במודיעין עילית עד לפני 5 שנים היה סמינר שלימד cobol, [יש גם שנים שלא נפתח מסלול בכלל]
אבל ברור שאי אפשר להקיש מאחד לשני, למשל ב''חדש'' זה לא היה קורה,
בקיצור, כל סמינר לגופו.
תודה!
אשמח לקבל יותר פרטים:
5448767 # gmail.com

• הוסף לסימניות
בעיקרון במודיעין עילית יש את פויירשטיין ומאיר( אולי עוד-לא יודעת עליהם)
הם שתיהם מעולים מבחינה מקצועית...
אבל את מאיר אני מכירה יותר טוב-
הלימודים שם ברמה גבוהה והמורות שם מצוינות!!

• הוסף לסימניות
@hbecker , לדעתי אותו מנכ"ל צודק. באמת בנות הסמינר יוצאות עם רמת ידע לא מספקת, וזה לא סותר את זה שבסופו של דבר
חלקן עובדות במשרות טובות ממש ולא דווקא אצל חרדים. ומאוד מרוצים מהם.
וגם ממש לא סותר את זה
אני הייתי עדה לדבריו של מנכ"ל שאמר שהעובדות החרדיות שלו הכי שוות לו להעסקה. הן מעולות. קולטות מהר ולא מתעסקות בדברים אחרים [אייפונים..] ומוסר העבודה שלהן גבוה מאחרים.
אלו פשוט 2 נתונים שונים, רמת הידע איתה יוצאים מהסמינר, ורמת שביעות הרצון מהעובדת החרדית/ רמת הקליטה ומוסר העבודה שלהן. (במיוחד שהציטוט השני יכול להיות גם על כאלו שזו לא עבודה ראשונה שלהן)
לצוות שלי הצטרפו כמה פעמים בנות מתחילות, וכשהייתי ראש צוות שלהן זה היה מאוד מאתגר. ומדובר על בנות מצוינות! אבל זה לא פשוט בהתחלה.
מצד שני, זה לא ממש חכמה להגיד שזה רק אשמת הסמינר. מתכנת חילוני משקיע בתואר שלו הרבה יותר שנים, וגם לפני כן - הרבה מתכנתים מתחילים את ההתנסות שלהם בתכנות בתור נערים צעירים בתיכון, ומגיעים ללימודי התיכנות כבר עם ידע בג'אוהסקריפט לדוגמה, בעוד מתכנתת חרדית לא יודעת מה זה קוד כשהיא מתחילה ללמוד.

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי הרמה בסמינרים השתפרה מאד בשנים האחרונות.
בלי קשר לנושא, אני יודעת שזאת הנחה רווחת, כי המנכ"ל חילוני, עם קרניים וכו'.
אבל כמה מפתיע , סביר להניח שלא מעניין אותו בכלל אם חלק מהבנות תלמדנה בסמינר X או בסמינר Y וממש לא משנה לו אם תעשינה תואר או לא - הוא רוצה עובדים טובים כדי להעלות את הרווח של החברה. ומבחינתו יש פער בין עובדים עם תואר לכאלו שאין להם.
צודק? לא צודק?
אפשר לפתח וויכוח תרבותי. אפשר גם להתייחס לטענות שהשמיע ולהפריך אותן באמצעות עובדות. או להסכים איתן.
אבל במחילה, לא חייב לקשר כל דבר להשתייכות מגזרית ולשנאת חרדים.

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי הרמה בסמינרים השתפרה מאד בשנים האחרונות.
בלי קשר לנושא, אני יודעת שזאת הנחה רווחת, כי המנכ"ל חילוני, עם קרניים וכו'.
אבל כמה מפתיע , סביר להניח שלא מעניין אותו בכלל אם חלק מהבנות תלמדנה בסמינר X או בסמינר Y וממש לא משנה לו אם תעשינה תואר או לא - הוא רוצה עובדים טובים כדי להעלות את הרווח של החברה. ומבחינתו יש פער בין עובדים עם תואר לכאלו שאין להם.
צודק? לא צודק?
אפשר לפתח וויכוח תרבותי. אפשר גם להתייחס לטענות שהשמיע ולהפריך אותן באמצעות עובדות. או להסכים איתן.
אבל במחילה, לא חייב לקשר כל דבר להשתייכות מגזרית ולשנאת חרדים.
כשכתבתי שהוא אמר שאין רמה מספקת בסמינרים ושזה לא נכון זו האמת!
אני מדברת כאם לבת שלמדה מקצוע הייטק באחד הסמינרים במודיעין עילית ונחטפה לעבודה ב"ה.
גם חברותיה שלמדו תכנות נחטפו לעבודות מצויינות גם במשרדים במודיעין ובתל אביב.
כך שהסמינרים כאן [או לפחות זה שבו למדה הבת שלי] בהחלט מוציא עובדות מעולות לשוק והיו אמירות מבוסים שאמרו לחלקן שהן העובדות הטובות והמקצועיות ביותר שלהם.....
יכולה לומר שאני מכירה מישהי באופן אישי לשמגה עם הבת שלי ואחרי תקופה רצתה לעזוב את מקום העבודה ולהתקדם והבוסים נתנו לה כל מה שדרשה [והיא דרשה לא מעט] כדי שתאר כי הם חייבם אותה כי היא ממש טובה. ומה שיש לה זה מה שלמדה בסמינר.
אז לא כתבתי דברים ב"אוויר"

והתייחסתי אך ורק לענין הספצפי הזה ולא שום דבר כוללני על שנאת חרדים.
ורק לרמה במודיעין עילית.לפחות בסמינר שבו למדה הבת שלי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
והתייחסתי אך ורק לענין הספצפי הזה ולא שום דבר כוללני על שנאת חרדים.
ורק לרמה במודיעין עילית.לפחות בסמינר שבו למדה הבת שלי.
זה מה שכתבת:
בכל מקרה ציינתי שהסמינרים דווקא העלו מאד את הרמה בשנים האחרונות. (ואת זה אני אומרת בתור אחת שלמדה לתואר בהנדסת תוכנה. כמעט מסיימת).
עדיין בעיני אין תחליף לתואר. וזה לא סותר את מה שכתבת.
הבאת דוגמאות יפות שבהחלט קיימות ב"ה בשוק - הן עדיין לא מוכיחות שום דבר. כמו שאותו ציטוט של המנכ"ל לא מוכיח כלום.

לפותחת האשכול - ממליצה ללכת לסמינרים שיש בהם תכניות רציניות יותר בהכשרה מעבר לתעודה של מה"ט כמו קמאטק והתכנית של לב.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
התכנית של לב שנכנסה לכמה מהסמינרים המובילים היא ברמה הכי גבוהה שיש כרגע לסמינרים להציע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה