דרוש מידע מספר במשקפיים

• הוסף לסימניות
לפני חצי שנה עשינו בדיקת ראיה לבת ה8, ועכשיו התברר שהמספר עלה לה במינוס אחד וחצי!
מה עושים?
זה אמור להדאיג או נורמלי?
יעצור מתי שהוא?
יתכן שזה מגיע כי היא קוראת בלילה מתחת לשמיכה נטולת אור, או שזה סתם איום של הדור הקודם כדי שילד לא יקרא וילך לישון?
הרופאה הסבירה לי כמה דברים ביחד, והתוצאה היתה שלא הבנתי כלום.

• הוסף לסימניות
זה בהחלט בעייתי לקרוא בחושך, אם כי קפיצות במספר קורות כחלק מתהליך הגדילה, זה יעצר לה בעז"ה כשתפסיק לגדול (סביבות גיל 18).

• הוסף לסימניות
עשינו לבני בדיקת ראיה אצל רופאת עיניים מומחית
והיא אמרה שיש טיפות 'אטרופין' שרוכשים באופן פרטי,
אמורים לטפטף כל לילה לפני השינה וזה מאט את העליה במספר
מיועד לילדים עד גיל 12 שרואים שיש להם עליה במספר בכל שנה...

לא בדקתי את הנושא עדיין, כי אני לא חושבת שאני יכולה להיות מספיק עקבית לתת טיפות כל ערב...
גם כי אני מחכה לשנה נוספת לראות האם באמת כל שנה המספר עולה...
הטיפות לא זולות...

כל הנתונים ע"ס זיכרון של אשה אחרי לידות.... :)

• הוסף לסימניות
ממליצה לבדוק אצל רופא עיניים מומחה!!!
קריאה בחושך שנויה במחלוקת בין הרופאים האם היא מזיקה או לא, אבל אם את יודעת שהיא ממילא קוראת, למה לא להשאיר את האור דלוק?

• הוסף לסימניות
אני קראתי שנים בחושך, מתחת השמיכה, וב"ה יש לי ראיה 6/6 (ועוד במשפחה מישקפופרית..) - אז לא בטוח שזו הסיבה......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה