מסתמא בעיה מוכרת במאיה...

• הוסף לסימניות
שאלה -
לא פעם נתקלתי בבעיה הזאת, ואני מאוד סקרן, האם למישהו יש תשובה...
כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת, לפעמים נוצר מצב שמאיה מראה שהאדג' והורטקסים לא מחוברים אחד לשני, כפי שניתן לראות בחץ הצהוב.
למרות שלמעשה, כפי שאתם רואים בתמונה מספר הורטקסים, והאדג'ים והפסיים בסדר גמור וכן הנורמל בין במאש עצמו ובין ב - UV,
א"כ מה הבעיה:confused::confused::confused:?

נכון שאני יכול לעשות שכאילו הכל בסדר ולסדר את ה - UV, כאילו הוא מחובר (למרות שהוא לא,כפי שאתם רואים בתמונה. כי א"א לחבר, כל זמן שהמאש מראה שהוא לא מחובר).
בדר"כ הצלחתי להתגבר על הבעיה ע"י ביטול פסים וחיבור באופנים שונים, אך הפעם, כל פיתרון שאני מנסה, הוא נותן לי אותה תוצאה. האם יש למישהו הסבר ופתרון?
אודה לו מאוד.

קבצים מצורפים

• ללא שם2.png
    KB 71.9 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
האמת שלא נתקלתי בדבר כזה, מה פירוש האדג' והוורטקס לא מחוברים???????? ניסית לעשות מרדג' וורטקס?

• הוסף לסימניות
כפי שאתה רואה האדג' מודגש, בכך הוא מראה ש"כאילו" יש שם שני אדג'ים שאינם מחוברים.
אוטומטית עשיתי מארג' לורטקסים, כאשר ראיתי שזה לא עובד, הפעלתי את האפשרות לראות את מספר הורטקסים ו/או אדג'ים ו/או פייסים, נוכחתי לדעת, כפי שניתן לראות בתמונה, שאין שני ורטקסים/אדג'ים שצריך לעשות להם מארג'...
לכן אני שואל.

• הוסף לסימניות
אם עשית לטקסטורה מיפוי אוטומטי (Automatic Projection), יכול להיות שזה גרם לכך שיראה כאילו האדג'ים לא מחוברים, כי בהגדרת הטקסטורה יש לך שם חיתוך.

• הוסף לסימניות
תודה, זה לא עבר מיפוי אוטומטי. אני כמעט ולא עושה מיפוי אוטומטי.

• הוסף לסימניות
בבלנדר זה גם קורה והאיחוד בין נקודות לא תמיד עוזר.
הסיבה די פשוטה (בבלנדר לפחות): ישנו ערך מסויים של המרחק שבו יתבצע איחוד וכאשר המרחק יותר גדול לא מתבצע איחוד.
הפתרון יכול להיות:
א. להגדיל את הערך ולהשתמש באיחוד האוטומטי.
ב. לאחד ידנית ע"י בחירה של כל הנקודות ולאחד בינהן וכך לעשות גם בצד השני של האדג'.
זה אמור להפוך את שני האדג'ים לאחד ולפתור את הבעיה.

אם לא אז אין לי שום מושג על מה מדובר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יניב;1021629:
בבלנדר זה גם קורה והאיחוד בין נקודות לא תמיד עוזר.
הסיבה די פשוטה (בבלנדר לפחות): ישנו ערך מסויים של המרחק שבו יתבצע איחוד וכאשר המרחק יותר גדול לא מתבצע איחוד.
הפתרון יכול להיות:
א. להגדיל את הערך ולהשתמש באיחוד האוטומטי.
ב. לאחד ידנית ע"י בחירה של כל הנקודות ולאחד בינהן וכך לעשות גם בצד השני של האדג'.
זה אמור להפוך את שני האדג'ים לאחד ולפתור את הבעיה.

אם לא אז אין לי שום מושג על מה מדובר...

כך זה גם במאיה, האמת שלא עלה בדעתי אולי זו הבעיה למרות שכשקורה לי דבר כזה אני מגדיל את הערך של חיבור הנקודות, אז תודה ליניב.

• הוסף לסימניות
חברי,
תודה רבה.
אך אנא תקראו שוב מה שכתבתי ותתבוננו בתמונה המצורפת, אין ורקטסים/אדג'ים/פסים כפולים.
כזכור לי, גם המורה עמית היה לו פעם את הבעיה הזאת, והוא פתר את זה באופן עקיף, כפי שלעיתים גם אני עושה, אך בכל מקרה מעניין אותי האם זה באג' או שמישהו יודע למה זה קורה.
נ.ב.
לגבי האפשרות שיניב ו - IP6 העלו, מכיר אותה, שוב תודה.

• הוסף לסימניות
תודה וסליחה

תודה לכל מי שניסה לעזור,
וסליחה שהטרחתי אתכם, לחשוב מה הבעיה.
ובכן נזכרתי איך אני פותר את הבעיה, זה אינו באג'.
אלא יש מצב שלמרות שהורטקסים מחוברים, האדג'ים לא (ומי שמתבונן טוב בתמונה לעיל, רואה שטעיתי, אכן יש שם מספר אדג'ים, לכן הספרה האחרונה לא ברורה).
מצורפות שתי תמונות, איך פותרים את הבעיה -
א. בוחרים את האדג'.
ב. לוחצים שיפט+לחצן ימיני בעכבר.
ג. בוחרים במארג' לאדג'ים (תמונה ראשונה).
ד. בוחרים מארג' של האדג'ים שבגבול (תמונה שניה).

דרך אגב, שכחתי, האם מישהו יודע איפה נמצאת האפשרות הזאת בתפריטים?

נ.ב.
האמת שלא ברור לי איך נוצר מצב כזה, אותי לימדו ביסודי (לצערי לא ב"חיידר"), שבין שני נקודות עובר קו אחד, לא שניים. :D

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    KB 21.5 · צפיות: 23
  • 1ללא שם.png
    KB 11.9 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1022438:
תודה לכל מי שניסה לעזור,
וסליחה שהטרחתי אותכם, לחשוב מה הבעיה.
אלא יש מצב שלמרות שהורטקסים מחוברים, האדג'ים לא (ומי שמתבונן טוב בתמונה לעיל, רואה שטעיתי, אכן יש שם מספר אדג'ים, לכן הספרה האחרונה לא ברורה).
א. בוחרים את האדג'.

נ.ב.
האמת שלא ברור לי איך נוצר מצב כזה, אותי לימדו ביסודי (לצערי לא ב"חיידר"), שבין שני נקודות עובר קו אחד, לא שניים. :D

אין עליך גיל, פותר את הבעיה ולא שוכח אותנו ועוד עם כזה הסבר, תודה.

• הוסף לסימניות
תודה לכל מי שניסה לעזור,
א. בוחרים את האדג'.

נ.ב.

העיקר שנגמר בהפי אנד.
דבר אחד לא הבנתי, אם אתה עושה איחוד לקודקודים הוא עדיין משאיר לך את האדג'?
למה צריך לאחד בורדר אדג'?

• הוסף לסימניות
נ.ב.
בדיוק, כמובן שלא תמיד, אך לעיתים זה קורה.
לגבי השאלה השניה, לזה התכוונתי בציטוט הנ"ל.

• הוסף לסימניות
תודה לכל מי שניסה לעזור,
א. בוחרים את האדג'.

נ.ב.

תודה רבה רבה על ההסבר המפורט!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה