מס הכנסה שלילי לשנת 2010

• הוסף לסימניות
הזדרזו להגיש בקשה

ציטוט מאתר "מס הכנסה שלילי":
כדי לקבל את המענק בעבור שנת המס 2010 עליך להגיש את התביעה עד ל- 30 בספטמבר 2011

יתכן ותהיה ארכה, אבל בינתיים עדיין לא הודיעו על כך.

• הוסף לסימניות
אבל שנה שעברה הם נתנו ארכה, ואם אני לא טועה גם לפני שנתיים.

אם כי זה לא מבטיח שגם השנה תהיה ארכה.

• הוסף לסימניות
היום הגיעה ההודעה שהאריכו את המועד להגשת הבקשות

קבצים מצורפים

• ללא שם.JPG
    KB 351.8 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
לפי איך שקראתי בקריטריונים.. לרווקים אין זכאות לקבל מס הכנסה שלילי?
או שלא הבנתי נכון...

• הוסף לסימניות
אמנם לא כ"כ קשור לכאן,
רק זה דחוף לי מאוד-
האם כל החוקים של התעסוקה (חופשות ,חגים וכו') חלים גם על עובד חודשי קבוע אך-
לא יום שלם( פחות מ 8 שעות ביום)???
מי שיענה לי יעזור לי מאוד!!!!
תודה רבה !

• הוסף לסימניות
אמנם לא כ"כ קשור לכאן,
רק זה דחוף לי מאוד-
האם כל החוקים של התעסוקה (חופשות ,חגים וכו') חלים גם על עובד חודשי קבוע אך-
לא יום שלם( פחות מ 8 שעות ביום)???
מי שיענה לי יעזור לי מאוד!!!!
תודה רבה !

• הוסף לסימניות
החוקים חלים על כולם, רק אם מדובר במשרה חלקית גם החופשות והחגים ניתנים חלקית.

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות, אבל איך אני רואה בשומת מס כמה בדיוק הרווחתי?
נניח שרשום לי "סה"כ ההכנסה החייבת במס 90,000 ש"ח"
מזה אני מורידה את הסכום שרשום בחלק 6?
נניח שבחלק 6 רשום זיכויים של 30,000 ש"ח, אז בפועל הרווחתי 60,000 ש"ח? כלומר שהשתכרתי 5000 ש"ח לחודש ואז אני זכאית להחזר?

• הוסף לסימניות
עוד שאלה
להלן ציטוט מהאתר של מה"כ שלילי:
<TABLE id=tbYitkabel class=table_border cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%"><TBODY><TR class=row1><TD colSpan=2>"עצמאי" - אם הינך עצמאי, סכום המענק יקוזז כנגד המס שאתה חייב בו בשל הכנסה מכל מקור שהוא, לרבות שבח, בשנת המס 2010 ויתרת המענק שלא נוצלה ניתן יהיה לקזזה במשך שלוש שנות המס הבאות (2011, 2012, ו-2013). </TD></TR><TR class=row1><TD vAlign=top></TD><TD colSpan=2>יתרת המענק שלא ניתן היה לקזזה בארבע שנות המס האמורות, תשולם בשנה החמישית בניכוי 25% מסכום היתרה. </TD></TR><TR class=row1><TD vAlign=top></TD><TD colSpan=2>לדוגמא: עצמאי שהגיש תביעה לקבלת מענק עבור שנת המס 2010 ונמצא זכאי למענק בסך של 5,000 ₪, יוכל לקזז את סכום המענק כנגד המס שהוא יהיה חייב בו החל מהדו"ח שיוגש לשנת המס 2010, ובשלוש שנות המס הבאות, כלומר, 2011, 2012 ו-2013. </TD></TR><TR class=row1><TD vAlign=top></TD><TD colSpan=2>במידה שלא נוצל כל סכום המענק כזיכוי ממס בשנות המס האמורות (לדוגמא: נוצלו 3,000 ₪ בלבד), ישולם 1,500 ₪ (לאחר ניכוי של 25% מהיתרה שלא נוצלה 2,000 ₪) לחשבון הבנק של התובע ב- 15 ביולי 2015. </TD></TR></TBODY></TABLE>
מזה אני מבינה שבעצם אני לא אקבל את הכסף כמו ששכירים מקבלים? אלא הוא 'יקוזז' ממס ההכנסה שאני אמורה לשלם? אבל אם אני לא מגיעה לסף המס? אז הפסדתי 25%? ובכלל, את הכסף הזה אראה רק בעוד 4 שנים?? (איפה הסמיילי העצבני???)
(אני מבינה שכדאי לי מהר מהר למצוא עבודה נוספת כשכירה אפילו לכמה שעות...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;644904:
נניח שבחלק 6 רשום זיכויים של 30,000 ש"ח, אז בפועל הרווחתי 60,000 ש"ח? כלומר שהשתכרתי 5000 ש"ח לחודש ואז אני זכאית להחזר?

ההכנסה החייבת המס זוהי ההכנסה.

הזיכויים בחלק 6, הם רק מהמס לתשלום, ולא מההכנסה החייבת.

ניכויים = הם מקטינים את ההכנסה החייבת.

זיכויים = מקטינים את סך המס לתשלום.

נכתב ע"י ניקול;644906:
מזה אני מבינה שבעצם אני לא אקבל את הכסף כמו ששכירים מקבלים? אלא הוא 'יקוזז' ממס ההכנסה שאני אמורה לשלם? אבל אם אני לא מגיעה לסף המס? אז הפסדתי 25%? ובכלל, את הכסף הזה אראה רק בעוד 4 שנים?? (איפה הסמיילי העצבני???)
(אני מבינה שכדאי לי מהר מהר למצוא עבודה נוספת כשכירה אפילו לכמה שעות...)

אכן התשלום לעצמאי מגיע רק אחרי כמה שנים בניכוי 25%. אם לא היה מס לתשלום שניתן לקזז ממנו בשנים הראשונות.

• הוסף לסימניות
ההגיון הפשוט שעומד מאחרי הגזירה הזאת לעצמאים הוא שבלי זה, זה יהיה טריגר להעלמות מס. (גם ככה זה טריגר אבל העוקץ יורד)

• הוסף לסימניות
גם אני תוהה מה נגרע חלקי כעצמאית??
(ולמה כל העצמאים הבינוניים נגרע חלקם בזכויות במדינת ישראל הזאת?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;645482:
גם אני תוהה מה נגרע חלקי כעצמאית??
(ולמה כל העצמאים הבינוניים נגרע חלקם בזכויות במדינת ישראל הזאת?)
חתמת על העצומה?
אם זה לא היה עצוב:mad::mad::mad:
זה היה מאוד מצחיק:D:D:D

• הוסף לסימניות
הגשתי בקשה וקבלתי תשובה שלילית.
בשנת המס 2010 לא היה לי ילד מתחת לגיל שנתיים, אבל יש לי מתחת לגיל 19, ואני לא גרה אחד האזורים שרשומים שם.
האם כדאי לי להגיש ערעור? או שמראש לוותר -כי אני לא עומדת בקריטריונים??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;644904:

זיכויים לא מורידים מהכנסה חייבת. זיכויים זה מושג שאם את מגיעה לסף המס מהמס יורדים סך הזיכויים.

• הוסף לסימניות
אני לא מספיק מבינה בזה אבל נראה לי שמי שמרוויח עד 6000 ש"ח בחודש לא מגיע בכלל לתקרת המס, אז מאיפה הם רוצים לקזז?? יוצא שברור שהאנשים יחכו 5 שנים ובסוף יקבלו 25% פחות (האם בכלל הסכום הזה מוצמד למדד? מאיפה הגיע להם הרעיון להפחית 25%?? מה אשם הבנאדם שהוא לא היה צריך לשלם מס??

• הוסף לסימניות
הזדרזו...

קבצים מצורפים

• מס הכנסה שלילי.JPG
    KB 320.3 · צפיות: 39

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת