מס רכישה - מי יודע?

• הוסף לסימניות
מי יודע על איזה סכום של דירה משלמים היום מס רכישה
וכמה אחוזים?

תודה ליודעים

• הוסף לסימניות
כמה שאני יודעת על שתי דירות ראשונות לא משלמים.
אם זאת דירה שלישית אני יכולה לברר לך.

• הוסף לסימניות
גם על דירה שניה משלמים
אני לא זוכרת כמה.........משהו כמו 2% אם זכרוני אינו מטעני

• הוסף לסימניות
על דירה שניה משלמים.
מס הרכישה עלה מאוד, ואם איני טועה הוא עומד על 6%

• הוסף לסימניות
על דירה יחידה במחיר של עד 1.35 מ' ש"ח לא משלמים מס רכישה.
על החלק שבין 1.35 מ' ש"ח ל-1.61 מ' ש"ח - משלמים 3.5%.
על החלק שמעל 1.61 מ' ש"ח משלמים 5%.
ברכישת דירה נוספת מס הרכישה קופץ משמעותית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;608939:
כמה שאני יודעת על שתי דירות ראשונות לא משלמים.
אם זאת דירה שלישית אני יכולה לברר לך.
אוקי כמו שכבר כתבו כאן טעיתי.
לגבי מס רכישה לדירה שניה זה נע בן 5%-7.5% תלוי באזור הרכישה.

עדן חדש לי שיש מס רכישה על דירה ראשונה.

• הוסף לסימניות
כן.. אבל כנראה שעלה המס מאז שעדכנו את האתר.. לגבי דירה שניה אני בדקתי את זה וזה המס.

• הוסף לסימניות
מה הכוונה דירה שניה? דירה נוספת שתהיה במקביל לדירה הראשונה בבעלות האדם
או דירה שניה - שקנו דירה ראשונה מכרו אותה ואז קנו דירה שניה?

• הוסף לסימניות
דירה שניה באותה בעלות.
בלינק שיש כאן כתוב שגם אם מחרו אחרי 24 חודש יש את האפשרות של אי תשלום מס.

• הוסף לסימניות
מס רכישה משלמים גם אם קונים דירה שניה (אף אחר שמכרנו את הראשונה) תוך 5 שנים מקניית הדירה הראשונה.
ולאו דווקא אם יש 2 דירות על אותה בעלות.

• הוסף לסימניות
למיטב ידיעתי החוק עודכן ל-4 שנים לאחר מכירת הדירה הראשונה...

• הוסף לסימניות
ממש לא מזמן העלו את מס הרכישה מ2.5 אחוז ל5%. באתר ניתנת אפשרות להקליד את מחיר הדירה כשהם מחשבים את הסכום אותו צריך לשלם.
יש אפשרות נוחה לשלם את המס דרך האתר, שום ניתן להקליד איזה סכום שרוצים לשלם, וכך לשלם בתשלומים. למרות שהבנתי שאם לא משלמים את המס במהירות הוא צובר ריבית והצמדה גבוהים.

• הוסף לסימניות
יש ברשותי מלבד הדירה בה אני גר, עוד חצי דירה על שמי [שותפים]
בכוונתי להחליף את דירתי, יש למישהו מושג אם יגבו ממני מס כדין 'דירה שנייה' בגלל אותו חצי.?
תודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה