אינדיזיין מעבר טקסט מוורד לאינדיזיין

• הוסף לסימניות
ישנה בעיה מרגיזה ומעצבנת שחוזרת על עצמה, והייתי שמח לדעת אם מישהו כאן מכיר את פתרונה.

לפעמים ישנם מחברים שפשוט מעתיקים טקסטים מהאינטרנט או מכל מיני תוכנות לוורד, ובאמת שבוורד זה נראה בסדר, אך ע"פ האמת יש שם תווים שמתנהגים כמו בשפה האנגלית,

כלומר מבחינת המראה הכל אותו דבר, אבל אם אני עובר גליף גליף, הסמן חוזר לימין באותם תווים.

הבעיה היא שכאשר אני מייבא את זה לאינדיזיין, נוצר מצב שבו הגליפים מתהפכים! (זה קורה בין בסוף פיסקא ובין באמצע, כגון בסוגריים שפתאום מתהפכות)

בדוגמא המצורפת ישנן 2 דוגמאות לכך:

1) בסוף הפיסקא כתוב בוורד על קידוש ה'.
ובייבוא נכתב על קידוש ה. '

2) בסוף הפיסקא כתוב בוורד לגן עדן".
ובייבוא נכתב לגן עדן. "

אם מישהו מכיר את זה ויודע את הדרך לפתור את זה, אשמח אם הוא ישתף בפתרון - תודה!!

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-10-26 203412.png
    צילום מסך 2025-10-26 203412.png
    KB 86.1 · צפיות: 29
  • צילום מסך 2025-10-26 203246.png
    צילום מסך 2025-10-26 203246.png
    KB 121.3 · צפיות: 29
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש תוסף חינמי שיהודי יקר בנה, ובד"כ הוא עוזר לי במקרים האלו.
לדוגמה:
1761555251067.png

• הוסף לסימניות
וואוו תודה!!
עוד לא ניסתי, אני עכשיו מוריד ומתקין.

אולי תוכל להרחיב מעט?
מה עושים? משחירים טקסט? מפעילים על המסמך? מה בדיוק השלבים?

• הוסף לסימניות
אולי תוכל להרחיב מעט?
מה עושים? משחירים טקסט? מפעילים על המסמך? מה בדיוק השלבים?
לא ניסיתי את כל האופציות, אבל זה לא משהו מסובך. כמדומה שזה עובד על כל המסמך בלי צורך לבחור ('להשחיר').
בכל אופן, תשחק עם האופציות ותלמד את האפשרויות.

• הוסף לסימניות
זה בעצם אוסף של פקודות מאקרו שמשתמשות בחיפוש והחלפה. אין צורך להשחיר אא"כ אתה מעונין להחיל את הפקודות רק על חלק מהמסמך. פיתרון מצוין, ואנצל את הבמה הזו להודות ליהודי היקר הנ"ל.
אני עושה את אותה עבודה ידנית לפעמים [כשאין את התוסף], מחפש את כל הרווחים באנגלית ומחליף לרווח בעברית,
וכנ"ל במרכאות, פסיק ונקודה. בסוגריים זה קצת יותר מורכב כי צריך להפוך כל סוגר פותח למשל למשהו שלישי כי אם הוא יהפוך לסוגר סוגר, לא תוכל להפוך את כל הסוגרים לפותחים...

• הוסף לסימניות
אני התרגלתי שכל טקסט שאני מעתיק מפידיאף או מהאינטרנט, עושה חיפוש * בתווים כלליים ובהחלפה עיצוב>שפה>עברית ואח''כ בוחר הכל ומגדיר כיוון פיסקה לימין, וכמובן אפשר לעשות לזה מאקרו פשוט.
לא בדקתי את זה בספר שהולך להדפסה, אבל זה נראה שעובד טוב, מסדר סוגריים הפוכים וכו' מסתבר שיש מקום להגדיר את כל הקובץ לשפת עברית אך לא מצאתי זאת.

• הוסף לסימניות
אני התרגלתי שכל טקסט שאני מעתיק מפידיאף או מהאינטרנט, עושה חיפוש * בתווים כלליים ובהחלפה עיצוב>שפה>עברית ואח''כ בוחר הכל ומגדיר כיוון פיסקה לימין, וכמובן אפשר לעשות לזה מאקרו פשוט.
לא בדקתי את זה בספר שהולך להדפסה, אבל זה נראה שעובד טוב, מסדר סוגריים הפוכים וכו' מסתבר שיש מקום להגדיר את כל הקובץ לשפת עברית אך לא מצאתי זאת.
אצלי זה לא מחליף את הסוגריים כשאני מעתיק מקובץ פי די אף

קבצים מצורפים

• דוגמא להעתקה מקובץ PDF.docx
    KB 22.2 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
@מאיר מימון פתח את האשכול בשאלה אודות בעיה של תווים לא סטנדרטיים הפולשים לקובץ ע"י העתקות שונות.

האשכול סטה לנושא אחר, אולם לענין השאלה שלו, לא יעזור לתת לכל הקובץ שפה עברית.
לפעמים זה יכול לעזור לבעיות אחרות כגון סוגריים, וגם לזה לא תמיד, אבל כשיש תווים לא סטנדטיים, הם יעשו בעיות בפרט בתוכנת אינדיזיין, בין אם הם בשפה עברית ובין אם לא.

הפתרון לבעיה הזו היא בפונקציה שיש בתוכנת שימושי לוורד שנקראת 'חיפוש תוים לא צפויים', שמוצאת את כל התווים האלו (וגם נותנת אינפורמציה על התוו ומטרתו), ומאפשרת למחוק אותם מהמסמך או להשאירם.

בנוסף יש בתוכנה 'חיפושים והחלפות' שניתן לשמור, ושם יצרתי רשימה של כאלו 'תוים לא צפוים' שאני מפעיל על כל קובץ, ומנקה אותו מהם.
או 'מתקן' אותם: למשל, סימוני ראשי תיבות ופיסוק לא תקינים, הן בהגדרת היוניקוד וממילא גם במראה שלהם, שאני מחליף אותם לסימונים הרגילים.

אני מאמין שרוב המעמדים מכירים ומשתמשים בתוכנה. (אחרי שמתחילים, לא מבינים איך אפשר בלעדיה).
למי שלא, ניתן לראות עליה כאן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה