מעבר מעיצוב PRINT לWEB

• הוסף לסימניות
כמתכנת ,אני שואל
האם ניתן להשתמש במעצבת שתחום נסיונה היה עד כה לפרינט ולבקש ממנה לעשות לWEB ..

חוץ מניסיון של UX ו UI , מה עוד צריך לדעת בשביל לעצב לWEB

הרי היום כולם יודעים איך דף אינטרנט נראה ואין הרבה(לכאורה ) מה לדעת...
נ.ב במיוחד אם אני שולח לה כבר PSD של תבנית מוכנה שרק תתאים אותו לעסק של הלקוח ...

ממה שאני רואה , היום המעצבים לWEB קוראים לעצמם בחתימה שלהם במייל מעצב UX \UI כאילו זה היתרון שלהם בתור מעצב לWEB
אשמח לשמוע מנסיונכם

• הוסף לסימניות
בתור מעצבת לפרינט,
העיצוב עצמו ברמה התיכנונית- אין בעיה להשתמש במעצבת לפרינט,
ברמת האייקונים וכל זה- אין לי מושג איך אמורים להגיש אותם למתכנת אבל עניות דעתי ברגע שמסבירים "קובץ פיאנג'י או קובץ פושוטופ פתוח בלי שכבותת, לשטח הכל וכו'"
אין בעיה שפרינט תעשה, לענ"ד.

• הוסף לסימניות
יש כללים שהיא צריכה לדעת אותם, ואם היא יודעת, היא יכולה לעצב לווב.
אפיון זה נושא אחר לגמרי.
המעצבת אמורה לעצב עפ"י האפיון שנשלח אליה.
חוץ מזה היא צריכה לראות הרבה השראות בשביל להיות מעודכנת בעיצובים שהולכים היום.

• הוסף לסימניות
דוגמה קטנה.
כעת עבדתי עם מישהו שלא רגיל לעצב לווב.
עשה ממשק עם מיליון כפתורים אחד ליד השני (ממש כמו בתא של טייס).
שאלתי אותו: ומה עם נכניס את כל זה לתוך תפריט נפתחת. אמר לי: וואלה, רעיון.

• הוסף לסימניות
חד משמעית כדאי לך לעבוד עם מעצב שמכיר וחי את עולם הווב
כאב הלב והראש שנגרם לבעל המוצר וגם למפתח הוא לא עניין של מה בכך.

אם מדובר באתר תדמית פשוט, אז בקטנה, אפשר לעבור אותה.
אם מדובר במשהו יותר מורכב זה חתיכת סיפור.

עדיין גם פרוייקטים הכי פשוטים, יש יתרון אם המעצב בא בראש דינאמי (איזה אפקט יהיה בגלילה? מה יקרה לעמוד במצב מובייל? איך יראה כפתור במצב הובר? מה יקרה אחרי שהטופס ישלח?) ומבין טיפה html/css ומבין מה המגבלות ומה ההזדמנויות,התוצאה שונה לחלוטין.

(ולכל מעצבי הפרינט, השילוב של עולם הדיגיטל לעולם הפרינט הוא לא לעבור את הסמבטיון, למידה והשלמה של כמה נקודות + הרבה סקרנות משלימה את החור :))

• הוסף לסימניות
אחרי ניסיון עם גרפיקאיות, אני יכולה לומר שחובה לעבוד עם מעצבת WEB.
ב WEB החשיבה העיצובית היא אחרת, וחייבים מישהו שבא בראש דיגיטל.

• הוסף לסימניות
מעצבת לווב צריכה גם לדעת אלו דברים הגיוניים לביצוע, ואלו דברים לא שווים את מחיר המתכנת שיצטרך להצטרף לפרוייקט בשביל להוציא לאור את הרעיונות המיוחדים שלה.

• הוסף לסימניות
אני מסכימה עם נעמי. רק מעצב שמכיר את עולם הווב יכול להגיש עיצוב ואפיון מותאמים לצרכים.
חוקי העיצוב לווב שונים מאלה של פרינט לגמרי.

• הוסף לסימניות
בנוסף מעצב לווב מכיר את הטרנדים ומה מקובל ומה לא.
מעצב לפרינט לא ידע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה