דרוש מידע מעבר משכיר לעצמאי

• הוסף לסימניות
שלום לכולם.
הציעו לי בעבודה לעבור מעובד כשכיר לעצמאי, ולקבל תוספת לשעה של עוד 15 ש"ח,
אני אשמח לדעת האם זה שווה לי? לדוגמא אם אני עובד 60 שעות חודשיות ב100 ש"ח לשעה כשכיר וכעצמאי 115 לשעה
מה עדיף? וכן מה היתרונות של זה חוץ מהשכר הגבוה יותר, ומה החסרונות של זה?
וכן מעניין אותי מאיפה התוספת הכספית כעצמאי מגיעה?
ומה אני צריך לעשות בשביל לעבור לעצמאי, וכן האם צריך בשביל זה רו"ח וא"כ כמה עולה הרו"ח?
אשמח מהמומחים פה לעזרה, תודה רבה!!

• הוסף לסימניות
המעסיק מרוויח מכך שהוא לא מפריש עבורך ביטו"ל, פנסיה, גמל, פיצויים, ולפעמים קרן השתלמות.
זה אומר שאתה צריך לבדוק האם 15 ש"ח יעשו בשבילך את זה.
תשובה:
קרוב לוודאי שלא.

• הוסף לסימניות
הוא משלם את זה בכל מקרה על חשבוני, לא? אני לא מאמין שהוא מפריש על חשבונו אלא מוריד מהשכר שלי ומזה משלם

• הוסף לסימניות
המעסיק מרוויח מכך שהוא לא מפריש עבורך ביטו"ל, פנסיה, גמל, פיצויים, ולפעמים קרן השתלמות.
זה אומר שאתה צריך לבדוק האם 15 ש"ח יעשו בשבילך את זה.
תשובה:
קרוב לוודאי שלא.
אבל אחרי שאני מחשבן את ההורדות שלי כעצמאי סוף חודש שזה כל ההפרשות האלה נשאר פער של סכום כסף לא ממש קטן ,מאיפה זה?

• הוסף לסימניות
בגדול ההמלצה היא שזה שווה בתוספת של 30-50 אחוזים, ז"א שהשכר לשעה יהי' 130-150 ש"ח.
אבל יש לבדוק כל מקרה לגופו מה התנאים בדיוק - לדוגמא עצמאי יכול לקזז הוצאות שיש לו ואז הוא משלם פחות מיסים ובטל"א
אגב, יחסי עובד ומעביד יכולים להתקיים (חובת הפרשה וכדו') גם למי שהוא עצמאי אם יוכיח שהתנאים והמבחנים המתאימים לשכיר.

• הוסף לסימניות
אסור לשכוח שאם כעצמאי המשכורת תעבור את רף ה120 אלף ש"ח לשנה זה הופך כבר לעוסק מורשה ולא פטור שמחייב גם ב17% מע"מ על הסכום העודף ופתיחת תיק וליווי אצל מנהל חשבונות כי אי אפשר להגיש דוחות לבד וכו', כמו"כ צריך לחשוב טוב מה האינטרס של המעסיק, אולי אח"כ בהעלאות הוא ימשיך להעלות כמו עד היום בלי להצמיד את תוספת האחוזים של העצמאי להעלאה, בקיצור יש בזה הרבה היבטים ומהנסיון שלי שהציעו לי דבר דומה - זה לא היה משתלם

• הוסף לסימניות
כדאי להתייעץ עם רו"ח, ולראות בדיוק את החישובים.
יש מעלות לעצמאי, וכדאי שמישהו מקצועי יעבור על היתרונות מול החסרונות.
ואגב, גם כשכיר - חובה לבדוק ולוודא שאכן ישנן הפקדות פעילות לקרן הפנסיה ושהחובות שלכם מושלמים מדי חודש במלואן.

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו, כדי שיהיה שווה לך זה צריך להיות לפחות 30% העלאה
ומעכשיו אין ימי מחלה, ימי חג וכדו'
ויש תשלום על הגשת דו"ח (אם תקחו בעל מקצוע)
וכן אם יש אזרחות אמריקאית יורד עוד כ 15% מס.

• הוסף לסימניות
תכלס מחזור ההכנסות שלי לא מגיע ל10000 האם אני צריך רו"ח בשביל העוסק זעיר?

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו, כדי שיהיה שווה לך זה צריך להיות לפחות 30% העלאה
ומעכשיו אין ימי מחלה, ימי חג וכדו'
ויש תשלום על הגשת דו"ח (אם תקחו בעל מקצוע)
וכן אם יש אזרחות אמריקאית יורד עוד כ 15% מס.
כמה עולה הגשת דו"ח?

• הוסף לסימניות
לא חייבים
אבל אם אתם לא מתמצאים בחוקים אז כדאי שיהיה איש מקצוע זמין לשאלות
כמה עולה הגשת דו"ח?
לעוסק זעיר אין דו"ח, אלא אם יש גם רווח הון, החזרי מס ועוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רו"ח לפני 6 שנים, ייתכן שיש שינויים מאז

שכיר:

ביטוח לאומי:
עד 3,700-
+3.55% מעסיק
-3.5 עובד
מ-3,700-
+7.6% מעסיק
-12% עובד

פיצויים:
+6% הפקדת מעסיק
+2.33% בפיטורים

פנסיה:
+12.5% הפקדות מעסיק
-6% הפקדת עובד

חופשה
14 ימים

חגים
9 ימים- בחישוב סטטיסטי שחלק נופלים בסופ"ש: 5/7=6.43

סה"כ 20.43 ימים משולמים
מתוך סך ימי עבודה בשנה
כ-8%

הבראה:
שנה ראשונה- 1,890
שנים 2-3 - 2,268
שנים 4-10 - 2,646

נסיעות:
חופשי חודשי-213

בסה"כ השכר גבוה בין 10%-22% מהבסיס לא כולל הבראה

עצמאי:

ביטוח לאומי:
-5.97% עד 3,700
-17.83% מ-3,700

פנסיה חובה:
-4.45% עד 61,600
12.55% עד 123,270

נסיעות:
חופשי חודשי -213

בסה"כ השכר נטו נמוך בין 10%-30%

כלומר, שכר עצמאי אמור להיות גבוה משכר שכיר בין 35%-57%

• הוסף לסימניות
במקרה כזה אין אפשרות להיות עוסק זעיר.
לפי החוק אין אופציה להיות ע. זעיר למי שההכנסה היא ממעסיקו לשעבר במהלך 3 שנות המס הקודמות.
כדאי להתייעץ עם רו"ח, ולראות בדיוק את החישובים.
מצטרפת.
בגדול לפי התמונה והנתונים שהצגתם לא הייתי ממליצה .
(אבל זה רק בגדול, יש עוד נתונים שצריך לקחת בחשבון ואכמ"ל)

• הוסף לסימניות
מה זאת אומרת?
שאם למשל העלו כל שנה ב10 ש"ח לשעה זה כלל גם עוד 3 ש"ח לשעה שהמעסיק הוסיף על ההפרשות שלו, ואם מהיום יעלו באותו שיעור (10 ש"ח) ינוכו מכך אחוזים מבלי שהמעסיק יפריש אותם מחוץ ל10 אלא את מתוך אותם 10, אני מקווה שמובן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה