מעדנים בתשעת הימים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודיק;1042488:
נראה לי שכל אחד אמר את דעתו
ולכל מטבע יש שני צדדים
מכאן ואילך אפשר רק להתווכח בלי סוף
אז אני אעצור כאן ושיהיה לכולם לילה טוב
(דרך אגב אני לא כזה צדיק רק מעלה את הנושא לדיון);)

זה לא ענין של צידקות זה פשוט יהודי עם קצת רגישות ...

• הוסף לסימניות
אגב, ענין הלחם א דומה בכלל לענין האבלות. לאכול משהו בטעם חמץ זה אולי חסר טעם אבל אין בזה כל בעיה מהותית. להתענג על מאכלים טעימים יותר מהרגיל בתשעת הימים יש בזה בהחלט טעם לפגם.

• הוסף לסימניות
איך היה בא לי להציע אתגר פה.

יעלה כל אחד כרזה, רעיון פרסומי, מסר מלוטש או קונספט מבריק, איתם הוא משכנע לאהוב את זולתו, יהודי שנוהג אחרת ממנו. אולי כזה שאוכל קטניות בפסח או אומר סליחות חודש שלם, אולי כזה שיוצא לעבוד לפרנסת ביתו, או שאשתו לוקחת על עצמה את קללת בזיעת אפיך. אולי אפילו את זולתו עם הכיפה הסרוגה או את זה חסר הכיפה.
ואם זה לא קשה מידי, אז אולי גם את ההוא שאוכל מעדנים בשלושת השבועות, או נועל נעלי בד נורא נוחות ביום כיפור. כל כך קל למתוח עליהם ביקורת - האם אנו יכולים גם לאהוב אותם באמת?

אהבת חינם זה גם נושא שקשור לימים האלה. נכון?

אבל אולי זה נושא נפיץ מידי. מי יודע. לא אסתכן בזה.

• הוסף לסימניות
לאה- ריבונו של עולם, מה הקשר?
אף אחד לא העביר ביקרת אישית. מה שאמרו הוא שיש נטיה אצל הפרסומאים והמשווקים לעשות את התורה קרדום לחפור בה לצרכיהם בצורה שנוגדת לעיתים את מה שצריך לעשות או להרגיש.

• הוסף לסימניות
לאה, הוצאת דברים מהקשרם, לדעתי...
הנ"ל לא קשור לצדיקות או לאנשים צדקנים
ואת כאסטרטגית לא אמורה לזעוק ולהגן על 'הבייבי' שלך בהתרסה ובחרוף נפש מפני חבורת צדיקים
(כך זה נשמע וזה לא מכבד...)
ואסביר: ראשית, את כפירסומאית, השתמשי ביכולת ההקשבה שלך...
מדוע את מוחה בהינף יד ובנימה של זלזול את הקול שעולה מן הקהל? זה משהו שאנשים חשים והרבה מאד... זה לא חכם לבא ולהגיד, תפסיקו פאנטים... יותר טוב להקשיב, לשמוע ולכבד את האנשים ואת הרגשתם ויחד עם זאת להסביר או להביא את הצד השני של המפרסם... הנימה שעלתה מדבריך וגם מהמשכם לא יצרה סימפטיה (אני מאמינה שלא רק אצלי...) לדברים שכתבת ולשיטה.. גם אם הם נכונים.
דבר נוסף, אין להתכחש לכך שעולמינו היום שקוע בתענוגות עוה"ז (יותר נכון אנו שקועים) וערכים יקרים ואמיתיים של פעם כמעט ולא מצויים וזה שבכיף מפרסמים חגיגות תשעת הימים... העונג כולו שלכם...
זה אבסורד! וטוב שזה עדין צורם למישהו... ולא צריך להיות צדקניים בשביל זה כי זה מינימום.
ומה שמפליא שבעלי משרדי פרסום חרדיים מתעלמים מהתחושות שרווחות בקהל וחוזרים על הפרסומות שוב ושוב, לפחות מהם (כמו שממך, ושוב בלי קשר למידת צידקותך..) מצופה לרגישות מסוימת... גם אם יש להם אינטרסים לחברה המפרסמת.
זה סוג של עדינות שמתחספסת, כנראה במשרד הפרסום...

ודבר אחרון: אני הייתי מציעה להשתמש דוקא בעינין הזה למנף את הפרסום, לעשות 'יענו' פרסום צדיקי כדבריך, משהו כמו, אסור לחגוג אבל צריך לאכול... כל מוצרי החלב לתשע ימים... זה עושה הרבה יותר טוב בלב...

הרבה הצלחה.

• הוסף לסימניות
בעיקרון אני הלכתי לישון, אבל הייתי חייב להגיב.
המסר האחרון שרציתי לשדר, זה הזלזול במי שנוהג אחרת.
כן, וגם אם הוא לא עלינו אוכל מעדנים בתשעת הימים
ותאמת יכול להיות שגם אני יאכל מעדנים בתשעת הימים וינעל נעלי בית נוחות ביום כיפור (דרך אגב יש במעדני שלמה בתשעת הימים סויה בטעם בשרי, מוצלח מאד.)
ואני האחרון שיזלזל במי שנוהג אחרת ממני, טעות בכתובת, זה פשוט לא אני.
מה שהפריע לי, זה כשעושים מזה פרסומת.
לא יודע מה אחרים מבינים בפרסומות האלה
אני מבין שזה בא לומר
"אתה נוהג לא לאכול בשרי בתשעת הימים ? מסכן.
אבל אל תדאג סדרנו לך מתכונים שאפילו לא תרגיש את זה"
אולי בגלל שאין לי ראש של פרסומאי אני מבין ככה
אבל בכל אופן זה מה שאני הקטן מבין
וללא שום קשר לזלזול באחרים

• הוסף לסימניות
אפרתה. (וגם קופירייטרית ודודיק ועוד)

אף אחד לא עושה את התורה קרדום לחפור בה. בסך הכל הציעו מוצרים שאפשר לאכול עכשיו, מתוך זיכרון שבשנה שעברה נתוני סטורנקס הראו עלייה גבוהה במכירות המוצרים האלה בתקופה הזו. על כן כל חברה רוצה לקבל נתח כמה שיותר רחב מהעוגה שגדלה באופן זמני.

אם יש כאן ביקורת היא מופנית כלפי השכן ברחוב המקביל, זה שלא מתאבל מספיק וצורך ארוחות טעימות בתשעת הימים.
צורת הביקורת הזו מקובלת לצערנו, אך היא מקשה מאוד לשווק מוצר למישהו שחושב קצת אחרת ממך.

כל מי שעוסק בשיווק יודע שאם לא נאהב את הצרכן, אם נלעג לו או לא נכבד אותו מספיק, לא נצליח למכור לו כלום.
ואולי זה הדבר המשותף היחיד בין מחנך דגול לאיש שיווק. :)

• הוסף לסימניות
רגע, לאה, אז את בעצם אוהבת אותי, מרחמת עלי שלא יהיה לי מה לאכול בתשעת הימים ועל כן מארגנת לי מבצעים חלביים אטרקטיבים ומעודנים שבימי החום אינם עולים על שולחני? לצערי לא משכנע.

בכלל לא משכנע. וזה גם מגוחך שכשאנשים אומרים מה הם מרגישים את שולחת אותם לאהוב את השני. הם לא מדברים על השני אלא על עצמם, אוקיי? על ההצפה במוצרי תענוגות לכבוד פסטיבל תשעת הימים. כן, זה מפריע לנו.
אז נכון שאם זו הפרנסה שלך ואת לא רוצה לפגוע בה וזה כשר בעיניך וגם הרב אישר את זה- אז תעשי ובכיף, אבל לנו כצרכנים מותר להתעצבן על המצב הזה לפחות?

• הוסף לסימניות
לאה, יש לך משקעים מכך שאת לא מחנכת? שלא יצאת לחופש?...:rolleyes:

לא ממש ענית לנושא...
ואפרתה הסבירה לך...

• הוסף לסימניות
אפרתה, אני מכבדת את השכן שלך. לכן אני מבינה שהוא צורך מעדנים בימות החום, ולכן גם הזמנתי אותו לקבוצת מיקוד בה אשמע בדיוק מה חשוב לו, איתרתי את התובנות הכי חשובות לו והשתדלתי לענות עליהן בפרסומת.
לשמחתנו את לא קהל היעד שלי, כי את נמנעת מלקנות מעדנים בתשעת הימים, ולכן, מתוך הערכה אמיתית לערכים שלך, לא הזמנתי אותך לקבוצת מיקוד זו. אם הייתי יכולה לפלח כך שהמודעה תגיע רק לקהל היעד שלי מן הסתם הייתי עושה כן.

לגבי הפרנסה שלי - אני לא חושבת שהסכמה עם הגישה של ׳זה מפריע לי והצדק רק אצלי׳ תפגע בה. לא יודעת למה. אולי כי גם חלק מהלקוחות שלי טוענים שהם לא היו קונים במקרים מסוימים את התוצרת של עצמם ובכל זאת הם מוכרים אותה ואפילו שוכרים אותי כדי שאדאג שכמה שיותר אנשים יקנו אותה כמה שיותר.

וקופירייטרית, כן. אני כולי אפופת קנאה מהחופש של כל עובדי ההוראה. את בטח יכולה להבין אותי או לפחות להאמין לי...

• הוסף לסימניות
קראתי לאה, אני מכבדת בהחלט.
מה שכן אני חושבת שראוי לציין שחלק או מרבית מאותה "חוית תשעת הימים" אומללה, נוצרה על ידי אי אלו פרסומאים. ואני חושבת שזו תעודת עניות להם.

• הוסף לסימניות
אה. עוד משהו אפרתה.
מותר לך להתעצבן על מה שמפריע לך. אבל אם את מבקשת את דעתי - אני אשמח להגיד אותה.
אם היית מבקשת לשפוך בלי שאתערב הייתי מכבדת זאת.
דודיק לא ביקש שנשתוק, הוא ביקש שנגיב.

(ואם הייתי תוקפנית מידי או צינית מידי אני מצטערת. זה רק בגלל השעה הזו והיום העמוס שעברתי...)

• הוסף לסימניות
אין בעיות, כתבת לגמרי טוב, אבל גם אני הרשיתי לעצמי, מבחינתי זה דיון עקרוני שכל אחד אומר בו את דעתו, ואין קשר בין המצולם לכתבה :)

• הוסף לסימניות
סתם מענין...
איזו חברת חלב מפורסמת על ידך?
אם את מעונינת להמשיך את הדיון באוירה טובה ולא בהתנצחות, אפשר להמשיך...
אני מנסה.

זה מה שהרבה אנשים ברמת ערכים מסוימת מרגישים, למה אתם לוקחים את קהל היעד המסוים הזה, שפחות זוכר את מטרת תשעת הימים, פחות עקרוני, שקצת נסחף ונהנתן מדי ולגמרי מוציאים ממנו את הלחלוחית הרוחנית המינימלית, כובשים אותו ומשפיעים עליו ומשתלטים עליו...

זה המחדל, אתם לוקחים קהל יעד עם נקודות תורפה, קצת חלשלוש ושמה אתם מרשים לעצמכם...
ברור שאתם לא צריכים אנשים כמו אפרתה כי הם לא נבהלים מפרסומות אבל איך אתם מעיזים לפנות לאלו שילכו אחרי הפרסומות בלי לחשוב הרבה...

???

• הוסף לסימניות
(ואם הייתי תוקפנית מידי או צינית מידי אני מצטערת. זה רק בגלל השעה הזו והיום העמוס שעברתי...)
(ציטוט מ ckuh אשמח אם מישהו ידריך אותי איך עושים ציטוט כמו שצריך)

האמת אני מבין, זה לוקח זמן ליצור מתכון לעוגת שמנת בתוספת דובדבנים על מצע
עלי נענע בשילוב בצלצלים מזוגגים :D:D:D
(אשתי אומרת שאין כזה דבר... אבל שיהיה)

• הוסף לסימניות
אף חברת חלב לא מפורסמת על ידי (לצערי ;) ).
אני לא מדברת פה מהפן האישי בכלל.

אני לא חושבת שאנשים כמוך וכמו אפרתה לא משתכנעים מפרסומת. אנשים שאוכלים מעדנים בתשעת הימים הם לא חלשים ממך, לא באופי ולא ברמת החשיבה. הם מקבלים החלטות בדיוק כמוך!

האפיון הזה של קהל היעד, שהוא ׳פחות ערכי ויותר נסחף׳ זה בדיוק מה שמציק לי. ולא כי אני נמנית עליו, אלא כי זו גישה הרסנית, לדעתי.

אני מאמינה שאי אפשר למכור לבנאדם משהו שהוא לא רוצה או צריך, ושהוא יקנה את זה. אם אין לך צורך במעדנים לא אוכל למכור לך אותם. אם אין לך צורך בסוודר לא יעזור שאפרסם אותו בקיץ.
לכן אני אנסה למצוא את הנקודה בה את יכולה לרצות לקנות את הסוודר דווקא עכשיו. יש אנשים שפשוט אעשה להם מבצע מאוד מושך, לאחרים אספר שזו הזדמנות חד פעמית שלא תהיה בחורף כי הסחורה תיגמר, ויהיו כאלה שפשוט אצור להם טרנד חברתי ללכת עם סוודר קשור על המותן דווקא בקיץ.
אבל אם לא אקלע בדיוק לצורך שלך (מחיר, הזדמנות או טרנד ושייכות) לא אוכל למכור לך.

ואם יש לאנשים צורך לאכול משהו טעים בחופש, כשסוף סוף כל המשפחה נפגשת בארוחת צהרים, אני בסך הכל ניצלתי את זה לטובת הלקוח שלי, בתמורה לזה שעניתי על הצורך שלהם.
עשיתי פה משהו לא טוב?

• הוסף לסימניות
מה שכתבת אולי נכון ועדין ברור לכולנו וגם את שמעת את זה בשיעורי הפרסום שלך...
הפרסום הוא זה שיוצר את הצורך לאדם!
זה לא שהאדם צריך ואז בדיוק הוא רואה שיש מבצע...
הוא רואה את הפרסום ואז הוא מרגיש שזה באמת מאד נצרך וחשוב לו...
ועל זה אל תגידי לי לא...!
אני לא באה ממקום של שפיטה או עליונות כלפי אנשים מסוימים, ניסחתי שהם נסחפים (מסיבות שונות) כי זו מציאות.
ברור לי שכל אחד מושפע בדברים אחרים(גם אני)
אך בנושא המדובר, קהל היעד הוא בדיוק האנשים הפחות עקרוניים ובעלי ערכים ולדעתי, חבל.

את מציגה את זה כאילו דואגים פה למשפחה בצותא... בסדר...

בינינו, עדיף שתגידי, נכון זה מכוער אבל [לצערינו] זה עובד! ולא תנסי להוכיח שזה תמים טוב וכשר.
ואני עדין חושבת שאפשר לפרסם מעדנים ל9 הימים בצורה אחרת שגם תמכור אבל לא תדקור...

תביני, אם ארצה לקנות ג"צ או מעדן, אני אקנה אבל זה מגעיל הצורה שחשבו שתשכנע אותי...

• הוסף לסימניות
קופירייטרית. אני חולקת על המשפט שכתבת שהפרסום יוצר צורך.
וזאת למרות שאני יודעת שבקורסי הפרסום אוהבים לומר את זה. זה נותן הרגשה של כל יכולים, ואתגר ואופטימיות.

מצטערת להרוס לך, אבל זה לא מדויק.

הצרכים קיימים אצל כל אדם. הפרסום בסך הכל מתווך בין צורך קיים למוצר שיענה עליו.
פרסום טוב הוא פרסום שמדבר לצורך (או לרצון) של כמה שיותר אנשים, ועונה עליהם בצורה מלאה ועמוקה ביותר ובאופן בלעדי.

זו תמצית טענתי. ולכן אני עובדת הרבה בעזרת שיווק רגשי, ששם יש כר פורה לצרכים בלתי מוגשמים. לצערי עדיין לא מלמדים את השיטה הזו ברוב בתי הספר לפרסום.

אני כאסטרטגית לעולם לא אנסה ליצור צורך. אחפש צורך עמוק בלתי מסופק שאני אוכל לענות עליו. וככל שהוא יתן לי יותר בלעדיות זה יותר טוב. איתור הצרכים זו עבודה לא קלה, אבל מתגמלת. המצאת צרכים זה כבר נורא קל, אבל יומרני.

ולכן אם מודעה פונה לצורך של אנשים, צורך קיים, היא לא יוצרת צורך. אולי היא מתרגמת אותו לצרכנות, זה אפשרי. הפרסום לא מקלקל אנשים (אם להשתמש במטבע לשון פטרוני). הוא אולי נותן לאנשים, גם מקולקלים, דרך למלא את צרכיהם.

• הוסף לסימניות
אני לא יודע לגבי פרסום כי אני לא כ"כ מבין בזה, אבל התורה היא אותה תורה וחז"ל שנתנו לנו את ההלכות קבעו זאת עד סוף כל הדורות ואם הם קבעו שאסור לאכול בשר זה ממש לא משנה מה השתנה בדורנו, אתם הרי לא מתארים רב אחד שיאסור לאכול מעדנים בתשעת הימים כי אין לזה שום בסיס, אם חז"ל קבעו שיש שמחה בבשר אז ככה זה אפילו שנראה לנו כיום שיש יותר שמחה במעדנים, היות ולא קבעו כך אז זה פשוט לא כך, ומי שרוצה להחמיר על עצמו זאת זכותו, אבל זו רק חומרה ולא הלכה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....