התייעצות מעון או משפחתון?

• פותח הנושא 0520
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מקובל להגיד שבמשפחתון יש יותר יחס אישי, ובמשפחתון יותר פיקוח ויותר בטוח.
זה מאד מאד תלוי מעון. במעון אצלנו אני מרגישה שהיחס חם בדיוק כמו במשפחתון, והם גם לא 30 ילידם בחדר אחד. יש בכל חדר שתי קבוצות עם הפרדה ביניהן, כך שלכל קבוצה קטנה יש את המטפלת שלה מצד אחד, ומצד שני יש עוד עין במקרה הצורך.
לדעתי אם זה מעון טוב באמת- זה עדיף על משפחתון. רק תחשבי מה קורה כשמטפלת במשפחתון הולכת לרגע לצורך דחוף, ומה יכול לקרות ברגע הזה. במעון תמיד יש גיבוי של עוד מטפלת.
מצטרפת לכל מילה
אם יש לך מעון טוב זה עדיף
גם אותי ת מיד מעסיקה השאלה מה קורה כשהמטפלת במשפחתון נכנסת לחדר השירות למס' דקות ומשאירה בחדר 5 ילדים קטנים
אז נכון שגם בבית את לפעמים לבד עם הילדים אבל בד"כ זה לא ריכוז של קטנטנים ויש ילד קצת יותר גדול שאפשר לסמוך עליו, וחוץ מזה זה עדיין לא הכי אידאלי...

• הוסף לסימניות
בס"ד בר"ה

מעון!

• הוסף לסימניות
מעון,
גם אני הכנסתי את הבן שלי בגיל 9 חודשים אז הוא היה נראה לי קטנציק..
עכשיו אני מברכת על כל רגע שהוא במעון!
הכל מפוקח, האוכל, הפעיליות, חומרי למידה.
מבחינת המרחב והמשחקים, גם 10 משפחותנים לא יכולים לספק מה שיש במעון!
כמה משחקים! איזה חצרות! בימבות מתקני חצר, חדר גימבורי, חיות!
גן עדן של ילדים!
נו נו.
מכירה מעונות עם פחות משחקים ממה שיש לי בבית.
ולי יש חצי ממה שהיה לאמא שלי - בעלת משפחתון.
כך שלומר שמעון זה גן עדן, לא תמיד.
ושימי לב, אני עובדת במעונות עם תקציב ועם רמה-השעה שלי עולה להם לא מעט,
ומצד שני במשחקים המעון שעליו אני מדברת-לא משקיע בכלל.
ולא, זה לא מעון שאת מכירה.

• הוסף לסימניות
אני אף פעם לא הבנתי מה מעלת מעון על משפחתון וכן להפך מבחינת המטפלות
מטפלת בבית, מטפלת במעון,עם מינוסים לכאן ולכאן, (כאן פיקוח, שם אין תחלופה ועוד ועוד)
ולכן לדעתי חייבים לבדוק כל מקרה לגופו, מעבר לפלוסים או מינוסים אבסולוטיים כמו יום שישי וכו'
פשוט להתרשם מהמטפלת הספציפית/הספיציפיות.

• הוסף לסימניות
פשוט להתרשם מהמטפלת הספציפית/הספיציפיות.
הבעיה שבמעונות רבים המטפלות מתחלפות כמו גרביים.
הדילמה הכי גדולה של כל מנהלת מעון היא שיבוץ העובדות.
אחותי עבדה כמטפלת כיתת בוגרים, בתחילת שנה היא ביקשה מהמנהלת לצאת פעם בשבוע ללימודים.
המנהלת אישרה לה, אבל ביקשה שתבוא בשבע וחצי עד שמונה ומשלוש וחצי עד ארבע כדי ש'ההורים יראו אותה'...
כשנכנסתי פעם למעון מסוים לצורך כלשהו ופגשתי את המנהלת - היא ביררה מיד אם אני מחפשת במקרה עבודה.
תחושה כזאת שהן מחפשות עובדות מכל הבא ליד...
אשה שפותחת משפחתון בבית יותר סביר להניח שיש לה גישה לילדים ורצון לעסוק בתחום.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
נושא טחון עד דק שנלעס המון פעמים.

הסטיגמות טוענות שמשפחתון הוא יותר חמים וביתי ומעון הוא יותר מוסדי. ושבמעון יותר "מענין" ובמשפחתון יותר "משעמם".
ולכן באופן כללי תשמעי כנראה מיד את התשובה "קטן למשפחתון , גדול למעון".
אני חולקת על הסטיגמות ל-2 הצדדים. גם מעון טוב הוא חם ואישי. גם מטפלת טובה יכולה להיות גננת מדהימה ולספק סביבה מרתקת ומפתחת לילד.

כאן אני מפרטת את דעתי האישית מהיכרות רבת שנים וילדים עם משפחתונים ומעונות -

- במעון המטפלת (גם של התינוקים הקטנים) פנויה באופן מוחלט לטפל בהם . היא יצאה מהבית ויש לזה השפעה.
- במעון יחס התינוקים למטפלת הוא 6.5 לאחת - לא שינוי גדול ביחס למשפחתון.
- בעוד במשפחתון המטפלת היא חייל בודד בשטח , במעון כשיש 2 תינוקות שזקוקים לטיפול באותו זמן - יש תמיד עוד יד.
- במעון יש הרבה יותר כלים לדעת מה קורה אחרי שסגרת את הדלת.
- הפיקוח במעון הרבה יותר אפקטיבי. במשפחתון הוא אף פעם לא מפתיע ותמיד מצדד במטפלת.
-הטיפול בילד במעון אינו מושפע אף פעם מחיכוכי מעסיק-מועסק. גם אם יש לך טענות על המטפלת הם עוברות אליה בחוכמה דרך המנהלת , גם אם יש לך חיכוך עם ההנהלה /חריגות מהוראות התמ"ת זה לא קשור כהוא זה לטיפול המטפלת בילד.
- יש גם פחות חריגות מהוראות... פחות "לא בא לי ותלשיני עלי"

יש מעונות גרועים? יש. בדיוק כמו שיש מטפלות גרועות.
בכל זאת קל יותר לדעת על מעון שהוא לא משהו מאשר על מטפלת.

• הוסף לסימניות
הצפת לי...
את הגדולה שלי שלחתי למשפחתון, למטפלת שנשחשבה מומלצת מאוד, וואי וואי כמה פרוטקציות הפעלתי בשביל להכניס אותה לשם דווקא...
וברחנו אחרי החגים!! לא אפרט כאן דוגמאות שאם אולי מישהו יזהה... מסמר שיער. אמיתי.
נכון שלא כולן ככה, ועכשיו הבן שלי אצל מטפלת (פרטית, לא משפחתון) מדהימה ונדירה. אבל אני חושבת שבמעון סיכוי פחות שדברים כאלו היו קורים. יש מצלמות ברוב המעונות היום. יש פיקוח. יש הנהלה. יש כמה גננות על כל קבוצה. חוץ מהפעילויות והאוכל שאת רגועה לגמרי כי יש תפריט קבוע וטרי.
רק נחת!!

• הוסף לסימניות
לפי הניסיון שלי רק משפחתון!!
שלחתי למעון מצוין והייתי ממש לא מרוצה-משתי סיבות עיקריות:
1.מטפלות מתחלפות כל הזמן לילדים שלי היה ממש קשה עם זה , יתכן שהם רגישים ומפחדים מזרים אבל ממש הרגשתי כל פעם שהיתה מ"מ שינויים אצלם
2.כל הזמן היו חולים נדבקו בלי סוף

ואחר כך למשפחתון 6 ילדים כל אחד ל 3 שנים מגיל 3 חודשים עד החיידר /גן בית יעקב (חוץ משניים שנולדו בתחילת שנה שממש לא היה שייך ואז שלחתי לגן פרטי)
בגיל הקטן חיפשתי ומצאתי ב"ה מטפלות חמות מסורות יראות שמים שמכל הבירורים שמעתי דברים מקסימים והילדים אהבו אותם כמעט כמוני רצו מהידיים שלי לידיים שלהם
בגיל הגדול הצלחנו חלארגן בדר"כ קבוצה של גדולים ואז חיפשתי מעבר לחום גם פיתוח ומתכונת דומה לגן ויש כאילו שממש עושות גן.

כמובן שיש את החסרונות של החופשים שלפעמים לוקחים קצת יותר וקצת לא נעים בכל מיני הזדמנויות ואת הבוקר המאוחר
אבל לשים במעון לא הרגשתי שאני מסוגלת,

כמובן רק אם בטוח וברור באופן מוחלט שהמטפלת במשפחתון טובה חמה יראת שמים ואפשר לסמוך עליה

• הוסף לסימניות
במיוחד אם זו מטפלת קצת מבוגרת שאין לה ממש פיצקאלך ויש לה יותר פניות לילדים (לא תמיד זה מה שקובע כמובן)

חולקת עלייך ובגדול.
לא לחינם נשים מפסיקות ללדת וכשהן קצת יותר מבוגרות אין להן ממש פיצקאלך
זה בדיוק בגלל שהקב"ה יודע באיזה גיל כבר אין לאישה מספיק פניות לפיצקאלך והיא מתחילה לאבד את הסבלנות.
מטפלת צעירה הרבה יותר פנויה פיזית ורגשית לטפל בקטנטנים.

לא שאין מטפלות מבוגרות מקסימות. במעונות ובמשפחתונים יש.
אבל היה לי כבר ילד שהיה ממש לא שמח אצל משפחתונית קצת מבוגרת ובעלת שם ולא יכלתי לשים את האצבע על הבעיה כי היא היתה ממש מקסימה - שנה אחר כך היא פרשה ועברה לעבוד בעיסוק שונה - היא היתה מספיק טובה כדי לחוש בעצמה שהגיל עושה את שלו...
או למשל כשגומלים ילד מטיטולים - מטפלות צעירות שיתפו פעולה במרץ. המבוגרות תמיד רצו שיהיה עוד כמה ימים עם טיטול במעון ורק בבית תחתונים וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה