דרוש מידע מעון יום שיקומי- בעד ונגד

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,

אשמח לקבל מידע מאימהות בעלות ניסיון.

הבן שלי בן שנה ותשעה חודשים, נולד בלידה קצת מורכבת שדרשה אח"כ אישפוז של כחודש עם חמצן בפגייה.
תמיד היה לו קצב קצת יותר איטי בהתפתחות, לדוג' יצר קשר עין יציב רק בסביבות גיל 4 וחצי חודשים, זחל בגיל 11 חודש , ורק אח"כ התיישב, התחיל ללכת לפני כחודש וחצי בשעה טובה.

הוא היה במעקב של פיזיותרפיה מאז גיל 3 חודשים...ואני לא ראיתי מזה כלום בכלל (הוא פשוט היה צורח כל פעם 45 דקות רצוף וגם בבית מסרב לתרגל).

ובגיל שנה וחצי הפנו אותנו לפסיכולוג ילדים+ מרפאה בעיסוק+ קלינאית תקשורת על רקע של חשד לבעיית תקשורת.
מבחינת שפה- היה לו אוצר מילים דל מאוד(בערך 3) ופחות הביע את עצמו.
אני תמיד הרגשתי שיש לו גם קושי בוויסות, כשהוא עצבני לא יודע מה לעשות עם עצמו, ואפילו עושה דברים הזויים כמו לדפוק את הראש שלו חזק ברצפה (ואז לצרוח מכאבים).

ב"ה בעיית תקשורת- זה נשלל לחלוטין, מדובר פה בעיכוב ולא לקות תקשורתית.
מה שכן, נתנו לנו המלצה של מעון יום שיקומי.

כיום הוא הולך פעם בשבוע לקלינאית תקשורת, ועוד פעם אחת למרפאה בעיסוק.
אני רואה התקדמות מטורפת, הילד ממש מדבר וכל יום יש לו מילה חדשה, נהיה ממש תקשורתי וגם קצת יותר רגוע.
אני לא מצליחה להחליט אם היא עושה איתו עבודה טובה או שהוא פשוט גדל

היום קיבלנו עדכון כי הוועדה אישרה לנו מעון שיקומי, ורוצים שנבוא מחר לפגישה.

אני בהתלבטות מאוד גדולה:
מצד אחד- מה יכול להיות רע בזה? הבנתי שמקבלים שם הון יחס אישי וטיפולים פרא רפואיים.
האמת שגם קשת קשה לנו פעמיים בשבוע הנסיעות הללו למכון להתפתחות הילד.

מצד שני- אני ממש לא מצליחה להרגיש בטוחה שאכן יש צורך, אנ רואה בגינה מלא ילדים בגיל הזה שגם לא כ"כ מדברים ולא מבינה למה נפלו דווקא עליו עם כל הבעיות.
הוא גם נמצא כיום במשפחתון של מישהי מקסימה, הוא אצלה כבר שנה שנייה והיא אוהבת אותו ומסורה כמו אמא.

אני באמת קרועה ולא יודעת מה להחליט.

אשמח לשמוע מנסיונכן בנושא,
אפשר גם באישי.

תודה מראש ומקווה שלא חפרתי מידי

• הוסף לסימניות
מצד שני- אני ממש לא מצליחה להרגיש בטוחה שאכן יש צורך, אנ רואה בגינה מלא ילדים בגיל הזה שגם לא כ"כ מדברים ולא מבינה למה נפלו דווקא עליו עם כל הבעיות.
לא כדאי להשוות לילדים בגינה, כי יש הבדלים גדולים מאד בין ילדים ש"לא כל כך מדברים" וזה לא משהו שאת רואה בגינה.
אם את רואה התקדמות מטורפת משני טיפולים בשבוע, תחשבי איזו התקדמות תהיה אם הילד יהיה כל היום בסביבה שמקדמת אותו (ובלי שתצטרכי לקחת אותו לטיפול במיוחד. זה יתרון ענק).
אם אישרו מעון שיקומי כנראה שיש סיבה שמצדיקה את זה, אז חבל לא לקחת את זה בשתי ידיים.

לפעמים מכניסים ילד למסגרת חינוך מיוחד בלי שממש מבינים את כל הקשיים. נראה שיש לילד קושי X וקושי Y "אבל חוץ מזה הוא ממש בסדר". ואז אחרי חודש-חודשיים במסגרת יושבים עם הצוות לבנות תכנית עבודה, ומגלים שיש להם רשימת מכולת ארוכה של קשיים לעבוד עליהם. ולא מבינים איך זה שיש כל כך הרבה קשיים אם הילד נראה בסדר.
זה בגלל שההורים לא תמיד יודעים לזהות באופן מקצועי מה בדיוק הבעיות, וגם כשלוקחים לאבחונים זה יחסית שטחי, ולא תמיד רואים את כל התמונה לפרטי פרטים. אחרי חודשיים במסגרת של מעון שיקומי או גן חינוך מיוחד, כשכמה אנשי מקצוע מסתכלים על הילד בזכוכית מגדלת, כבר רואים תמונה הרבה יותר מפורטת, ואז מתחילים להפנים שה"קושי X וקושי Y" הם רק חלק מתמונה רחבה יותר ולא קשיים נקודתיים.
מצד שני גם לא צריך להילחץ מזה יותר מדי - ברור שאם שמים ילד תחת זכוכית מגדלת מגלים קשיים. אבל כשמטפלים בקשיים האלו בגיל צעיר זה מאד יעיל, ואפשר לסגור פערים במהירות כשהילד מטופל במסגרת אינטנסיבית. בהחלט יכול להיות שאחרי שנה במעון כזה הוא יישר קו עם בני גילו ולא יצטרך יותר עזרה.
מהצד השני אם תשלחי אותו למסגרת רגילה ותמשיכי לקחת אותו לטיפול פעמיים בשבוע, יכול להיות שהוא יתקדם הרבה אבל ישארו לו נקודות שצריכות טיפול ונגררות משנה לשנה, ותצטרכו כל פעם רק "עוד קצת עזרה נקודתית". (לא בטוח כמובן, אבל אם אישרו מעון שיקומי כנראה שיש מה לחשוש מתסריט כזה).

• הוסף לסימניות
יש נקודה שמאוד מלחיצה אותו פה שזה העניין החברתי.

אני מבינה שהילדים במעון יכולים להיות בעלי קשיים מסוגים שונים, וב"ה הוא ילד נורמלי וחכם ולא הייתי רוצה שיהיה כל הזמן בחברת ילדים בעלי קושי משמעותי .

הקלינאית הרגיעה אותי שבמעון כמעט ואין זמן לזה כי לכל ילד יש תוכנית עבודה מסודרת ועובדים איתו מלא באופן אישי,
שזה מלחיץ אותי לכיוון אחר-
אם רב היום זו עבודה עם מבוגרים, מתי יש לו זמן לפתח אינטרקציה חברתית עם בני גילו? שזה משהו לא פחות חשוב

• הוסף לסימניות

אני מבינה שהילדים במעון יכולים להיות בעלי קשיים מסוגים שונים, וב"ה הוא ילד נורמלי וחכם ולא הייתי רוצה שיהיה כל הזמן בחברת ילדים בעלי קושי משמעותי .

הקלינאית הרגיעה אותי שבמעון כמעט ואין זמן לזה כי לכל ילד יש תוכנית עבודה מסודרת ועובדים איתו מלא באופן אישי,
אם רב היום זו עבודה עם מבוגרים, מתי יש לו זמן לפתח אינטרקציה חברתית עם בני גילו? שזה משהו לא פחות חשוב
אם יש בעיה, עדיף לטפל בה כשהם קטנים,
ולכן, אם אשרו לכם מעון שיקומי - עדיף לך פי אלף מלסחוב בעיות ולקבל ילד אחרי זה שצריך עזרה.
כל עזרה בגיל קטן שקולה להרבה יותר עזרה בגיל גדול.

מבחינת הדיבור - גם הילדים שלי בגיל שנה וחצי לא מדברים בכלל, אבל בד״כ זה יותר מלדבר, זה להצביע, למלמל, להבין הוראות וכל מיני מרכיבים של השפה, לא רק הדיבור בפועל.

מבחינת המעון - הכיתות מחולקות לרמות, אז ישימו אותו ברמה הגבוהה, כך שמבחינת חברה לדעתי יש לך פחות דאגות.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות

בגיל שנתיים זה פחות נצרך, מספיקות מנות די קטנות של אינטראקציה עם בני הגיל. לומדים הרבה מיומנויות חברתיות מאינטראקציה עם מבוגרים.
בכל מקרה במקומות כאלו יודעים לתת גם את המענה החברתי, יש אינטראקציה עם בני הגיל, שמתקיימת לפי הצורך עם תיווך של הצוות.

• הוסף לסימניות
יש בחלק מן הערים פרויקט שנקרא מסיכון לסיכוי - מעון רגיל ובכל קבוצה 2 ילדים עם איחור התפתחותי יש לילדים סייעת צמודה ופעם בשבוע מגיעות קלינאית מרפא ופיזיו ולוקחות לטיפול הסייעת צופה בטיפולים ומתרגלת עם הילד כך את מרוויחה טיפול ( אמנם לא אינטנסיבי כמו בשיקומי אך חברה של ילדים תקינה)

• הוסף לסימניות
היה במעקב של פיזיותרפיה מאז גיל 3 חודשים...ואני לא ראיתי מזה כלום בכלל (הוא פשוט היה צורח כל פעם 45 דקות
45 דק זה המוווון זמן לתינוק/ פעוט והרווח במעון שיקומי שהם מפצלים את הטיפול לכמה טיפולי םקצרים יותר ומתאימים את זה לזמנים שהילד נינוח, וגם בסביבה המוכרת שלו.

האמת שגם קשת קשה לנו פעמיים בשבוע הנסיעות הללו למכון להתפתחות הילד
ברור שזה קשה!!
באמת מעון שיקומי מקל מאד גם בזה, וגם מוריד את הלחץ והעול של הקידום שכל ההתפתחות שלו תלויה בך, בכמה שתספיקי לעבוד איתו.
ככה הילד חוזר הביתה ואת רגועה יודעת שהוא קיבל את כל הטיפולים היום ולך נשאר רק להיות ההורה שלו!!

בהצלחה בבחירה!!

• הוסף לסימניות
עם קבלתם זכאות תתפסו אותו ב2 ידיים.
זה קשה לקבל, צריך DQ מתחת למספר מסוים וואם הוא זכאי אז כנראה זה מתאים לו.
מה שאפשר לקבל שם הוא אף פעם לא יוכל לקבל בעתיד, במסגרות אחרות.
מסיכון לסיכוי זה לילדים עם פרופיל מסוים שלא זכאים למעון יום שיקומי.

• הוסף לסימניות
לא רואה סיבה לא לשים במעון שיקומי,
זה רווח אדיר לילד ולהורים,
בדכ שמים עם ילדים באותה רמה,
וילדים בגיל הזה יש להם רצון להתקדם, לא כ"כ מהר יחקו ילד שאיטי מהם בהתפתחות.

• הוסף לסימניות

מניסיון של ילדי, אינטרקציה חברתית מתחיל בסביבות גיל 4-3 ואני מאמינה שיהיו שם ילדים כמוהו
אם המליצו לך על מעון שיקומי אל תחששי-תרוצי על זה.

• הוסף לסימניות
יש במעון שיקומי גם ילדים עם קוגניציה תקינה ולקות פיזית.
ממליצה לא לוותר על היתרון שבמעון שיקומי, ובתנאי שמשובץ במסגרת איכותית שבאמת מעניקה את המעטפת. יש מחסור גדול בנשות צוות פרא רפואיות ולכן לפעמים לא מקבלים שם את כל מה שאמורים לקבל.

• הוסף לסימניות
אם במעון ששולחים אותך אליו יש כיתה גבוהה- אל תיבהלי מנכויות ומתסמונות ועוד כל מיני. לא זה מה שחשוב (בגן של הבת שלי- אותו גיל ודי דומה- לא מדברת בכלל- היום יש לה 2 וחצי מילים, ועוד כל מיני קשיים משמעותיים יותר ומשמעותיים פחות- נכנסה עם פערים גדולים מאוד אחרי פסח שעבר- יש ילד עם נכות מאוד מאוד מורכבת, וכבר שנה שעברה בגיל פחות משנתיים הוא התאים פאזל עץ של צורות! וזה לא הכיתה הגבוהה, אלא האמצעית.) מה שחשוב זה הרמה הקוגנטיבית של הילדים. שהרמה שלהם תתאים לרמה שלו.

• הוסף לסימניות
עם קבלתם זכאות תתפסו אותו ב2 ידיים.
זה קשה לקבל, צריך DQ מתחת למספר מסוים וואם הוא זכאי אז כנראה זה מתאים לו.
מה שאפשר לקבל שם הוא אף פעם לא יוכל לקבל בעתיד, במסגרות אחרות.
מסיכון לסיכוי זה לילדים עם פרופיל מסוים שלא זכאים למעון יום שיקומי.
אפשר לשים שם גם ילד שזכאי למעון שיקומי אני מקירה ילד עם תסמונת דאון שלמד שם

• הוסף לסימניות
וואו, קחו את ההזדמנות הזו בשתי ידיים!!

זו מעטפת מלאה מבחינה טיפולית - מעבר לטיפולים הפרטניים שכל ילד מקבל, יש גם טיפולים קבוצתיים ובכלל כל העבודה היא טיפולית ובדגש על הדברים שצריכים חיזוק אצל הילד, גם משחק בוקר, ארוחת בוקר ומפגש בוקר..
יש עבודה מערכתית ושיתוף פעולה של כל הצוות כך שהמענה שהוא מקבל מדויק ומותאם במקסימום.

דבר נוסף זה היחס של הצוות לעומת הילדים - יש המון יחס אישי, הילד עטוף כל הזמן ולרוב זה גם צוות שבא עם המון רצון, אהבה ומסירות ועושים הכל כדי שהילד ימצה את היכולות שלו.

חוץ מזה יש גם את היתרון בשבילכם, זה חוסך לכם (ולו) את הטירטור של הטיפולים הפרטיים על חשבון הזמן הפרטי בצהריים / על חשבון העבודה שלכם.. זה מאוד מאוד נוח ומקל.

זו הזדמנות שווה מאוד, לתת לו פוש שיקדם אותו מאוד ומשם יוכל להמשיך הלאה למוסדות "רגילים".

המון הצלחה וסייעתא דשמייא!

• הוסף לסימניות
מעון שיקומי זה פייס! ולא סתם נותנים אותו,
כן חיבת לציין שילד שמקבל מעון שיקומי לא זכאי לקבל את הטיפולים בקופה,
תבררו טוב טוב עם המעון שאכן יש להם את מה שהוא צריך -כי כבר שמעתי על מקרים שלמעון לא היה קל"ת או שהיתה מישהיא שהתחלפה כל יומיים, הילד לא זכאי לקבל מהקופה וההורים הלכו פרטי, אז מומלץ לברר טוב על המעון

• הוסף לסימניות
בתור אחת שעבדה במעון שיקומי מומלץ ממש ולא צריך לפחד הילדים ממעון שיקומי יכולים להשתלב אחר כך במסגרת רגילה , הטיפולים שהילד מקבל והחום ואהבה שויים ממש .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת