דרוש מידע מעון יום שיקומי- בעד ונגד

• הוסף לסימניות
לא כתבת באיזו עיר את,
כדאי לך ללכת למעון השיקומי הרלוונטי לכם, תרגישי את האווירה, תדברי עם המנהלת, תשאלי את כל השאלות, תראי בעצמך האם הילדים שם הם ברמה מתאימה לבנך, אם המצב הרוחני שם טוב. יש מעונות חרדיים ויש מעונות עם מטפלות ערביות - במקרה שלך זה בהחלט שיקול.
אם המעון הוא טוב, אז כמו שכתבו לך כאן - זה פיס! מקסימום הוא לא צריך את זה - אז מה, הרווחת.

גם אם כן, אז לא בהכרח שכדאי לקרוע אותו מהמטפלת האהובה באמצע שנה (מי אמר שיש בכלל מקומות במעון?). שנה הבאה הוא מן הסתם לא ימשיך אצלה.

בדיוק שמעתי פודקאסט מקליניקת "מלוגמא" בנושא התפתחות הילד. יש לי הרבה השגות על מה שהם אמרו, אבל שוה לשמוע. הם באים בגישה מחוץ לקופסא.

מעתיקה לך:
רוצים לשמוע את דעתנו על התפתחות הילד? הבדיקות בטיפת חלב?

ניתן להאזין דרך יוטיוב בקישור הזה

דרך ספוטיפיי בקישור הזה או דרך אפל פודקאסט בקישור הזה

לחסומים מביניכם אפשר דרך הדרייב בקישור הזה

פרק מספר 16

האזנה עריבה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עד כמה שאני יודעת לא נותנים להכנס למעון שיקומי,
יש שם חסיון על הילדים.
נראה לי שאם יש זכאות והרווחה הפנה למעון הזה אז יש אפשרות לראות את המקום. כדאי לדבר עם העו"סית ברווחה/תחנת שיקום.

• הוסף לסימניות
עד כמה שאני יודעת לא נותנים להכנס למעון שיקומי,
יש שם חסיון על הילדים.
נראה לי שאם יש זכאות והרווחה הפנה למעון הזה אז יש אפשרות לראות את המקום. כדאי לדבר עם העו"סית ברווחה/תחנת שיקום.
הניסיון שלי לא ממעון אלא מגן, אבל העיקרון דומה:
כשיש זכאות אפשר לראות את המקום, ומארגנים את הביקור ככה שלא פוגשים אף ילד.

• הוסף לסימניות
צריך לדבר עם העו"סית. לפעמים הן מצליחות לסדר דברים - מניסיון של כמה שאני מכירה.
השאלה היא האם צריך בכלל.

• הוסף לסימניות
הניסיון שלי לא ממעון אלא מגן, אבל העיקרון דומה:
כשיש זכאות אפשר לראות את המקום, ומארגנים את הביקור ככה שלא פוגשים אף ילד.
לא נתקלתי בדבר כזה שלא נותנים לבקר או שלא פוגשים אף ילד. כנראה תלוי איפה.

• הוסף לסימניות
יש נקודה שמאוד מלחיצה אותו פה שזה העניין החברתי.

אני מבינה שהילדים במעון יכולים להיות בעלי קשיים מסוגים שונים, וב"ה הוא ילד נורמלי וחכם ולא הייתי רוצה שיהיה כל הזמן בחברת ילדים בעלי קושי משמעותי .

הקלינאית הרגיעה אותי שבמעון כמעט ואין זמן לזה כי לכל ילד יש תוכנית עבודה מסודרת ועובדים איתו מלא באופן אישי,
שזה מלחיץ אותי לכיוון אחר-
אם רב היום זו עבודה עם מבוגרים, מתי יש לו זמן לפתח אינטרקציה חברתית עם בני גילו? שזה משהו לא פחות חשוב
היה אצל רופא התפתחותי?
אם כן,
מתי?
מרגישה שמאז הוא התקדם?
כדי לקבל מעון שיקומי, צריך לקבל מעל ציון של DQ מסויים.
אם הציון משקף את ההתפתחות שלו כעת,
ממליצה מאוד על מעון יום שיקומי.
נשמע שהצוות המטפל מעודד את זה, והוא לכאורה אמור להחזיק בראש גם את החסרונות.
כשילד צריך,
זו המתנה הכי טובה עבורו,
עדיף עכשיו. כמה שיותר מוקדם ולצמצם פערים.
גם כשזה לא תמיד קל...

• הוסף לסימניות
אני עובדת במעון שיקומי מדהים
ויכולה להגיד לך מהשטח שהילדים מתקדמים שם ברמות!!
הכל חסוי שם (אנחנו חותמות על טופס ואסור לספר לאף אחד מה השמות של הילדים!)
היחס והטיפול הפרטני שנותנים שם זה משהו שלא תמצאי בשום מקום אחר...
הרבה הצלחות!!

• הוסף לסימניות
הרבה הצלחות!!
@מלמלמ תגלי לנו את שם המעון המדהים והעיר, לתועלת הציבור?

• הוסף לסימניות
ערב טוב
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שהגיל שבועיים עברה ניתוח לב וצברה עיכוב התפתחותי ( עד שזחלה.. עד שהתיישבה ועד שהלכה..)גם לה אין קושי תקשורתי. ב"ה.
בשנה שעברה התעקשנו שהיא תהיה במעון רגיל והלכנו איתה לפזיותרפיה- כמו שאת מתארת אצלך.. (צרחה כל הטיפול ובבית- לא היה לנו טכנית זמן עם כל הילדים כמה שהקדשנו לזה זמן- זה לא היה זה..
החלטנו להעביר אותה למעון שיקומי השנה - וב"ה היא פשוט מתפתחת בצורה מופלאה. תודה לה'- הצעד הכי חכם שעשינו
(ומאד חששנו..)
היא מקבלת שם מעטפת שלימה של פזיותרפיה, קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, וידע וסתם הרגלי אכילה. וכל הצוות של הגננת והסיעות פועלות ומרגלות עם הילדים לפי ההוראות של הצוות הנל.
לא מתחרטים לרגע!

אגב
זו ילדה שאמורה להשתלב החינןך הרגיל . אבל לגבי שנה הבאה כן החלטנו (בהמלצת הצוות במעון) שהיא תמשיך בגן שפתי . (חשוב שתביני, התחליף שהועדה מאשרת למוסד חנמ זה סייע. והסייעים - זו משרת עיריה ואנשים שאין להם שום הכשרה מקצועית, הם נמצאים כדי להביא עזרה טכנית בלבד..)

• הוסף לסימניות
הרבה הצלחות!!
גם אצלנו ככה
מעון לב מנחם בקרית גת

• הוסף לסימניות
יש נקודה שמאוד מלחיצה אותו פה שזה העניין החברתי.

אני מבינה שהילדים במעון יכולים להיות בעלי קשיים מסוגים שונים, וב"ה הוא ילד נורמלי וחכם ולא הייתי רוצה שיהיה כל הזמן בחברת ילדים בעלי קושי משמעותי .

הקלינאית הרגיעה אותי שבמעון כמעט ואין זמן לזה כי לכל ילד יש תוכנית עבודה מסודרת ועובדים איתו מלא באופן אישי,
שזה מלחיץ אותי לכיוון אחר-
אם רב היום זו עבודה עם מבוגרים, מתי יש לו זמן לפתח אינטרקציה חברתית עם בני גילו? שזה משהו לא פחות חשוב
מכירה מקרוב מעון יום שיקומי,ממליצה מאד מאד!!
בקשר לטענה שהעלית פה, במקום שאני עובדת שמים דגש רב מאד על כל הנושא החברתי, במיוחד אצל ילדים שבעז"ה ישתלבו במערכת רגילה, אצלינו לוקחים את הקטע החברתי שאצל הרבה ילדים גורם מוטיבוציוני ומגייסים לטובת טיפולים שפחות אוהבים, קבוצות בתחומי הטיפול השונים שמשלבות גם את הקטע החברתי, חוויתי וגם טיפול.
זה מהנסיון שלי במקום ספציפי, מניחה שברוב המקומות זה כך

• הוסף לסימניות
איך אפשר לבדוק דרגה למעון שיקומי?
זה מול מחלקת רווחה בעירייה
זה לפי הכנסות, (די מקביל לדרגות של התמ"ת) אבל המחיר הוא קצת יותר מעשירית ממה שההית משלמת לתמ"ת
ז"א שאם בדרגה 3 - שזו הדרגה הכי טובה, במעון רגיל משלמים 1200 בערך
שם הדרגה הכי טובה היא 88 ש"ח לחודש, (החלוקה שם טיפה שונה ולכן קחי בחשבון שזה בערך 10% ואולי קצת יותר...
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לעדכון :)
הבן שלי התחיל שבוע שעבר במעון שיקומי,
האמת שאני חושבת שהוא הכי גבוה בקבוצה, גם מבחינת שפה וגם מבחינה מוטורית.
מקווה שעשינו את הצעד הנכון ולא נתחרט על זה, לפחות זה חוסך לנו את היציאה פעמיים בשבוע לקלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק שהיה לנו עד היום.

לגבי תשלום למי ששאלה זה קצת יותר.
במשפחתון שילמנו 1000 ש"ח בדרגה 3
במעון זה 1,128 ש"ח. (אני חושבת שזה בגלל שהם לוקחים בחשבון גם את ההכנסה מהכולל של בעלי, בדרגה בתמת לא לוקחים את זה בחשבון וזה עושה אצלי את ההבדל בין דרגה 3 ל4).

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,

אשמח לקבל מידע מאימהות בעלות ניסיון.

הבן שלי בן שנה ותשעה חודשים, נולד בלידה קצת מורכבת שדרשה אח"כ אישפוז של כחודש עם חמצן בפגייה.
תמיד היה לו קצב קצת יותר איטי בהתפתחות, לדוג' יצר קשר עין יציב רק בסביבות גיל 4 וחצי חודשים, זחל בגיל 11 חודש , ורק אח"כ התיישב, התחיל ללכת לפני כחודש וחצי בשעה טובה.

הוא היה במעקב של פיזיותרפיה מאז גיל 3 חודשים...ואני לא ראיתי מזה כלום בכלל (הוא פשוט היה צורח כל פעם 45 דקות רצוף וגם בבית מסרב לתרגל).

ובגיל שנה וחצי הפנו אותנו לפסיכולוג ילדים+ מרפאה בעיסוק+ קלינאית תקשורת על רקע של חשד לבעיית תקשורת.
מבחינת שפה- היה לו אוצר מילים דל מאוד(בערך 3) ופחות הביע את עצמו.
אני תמיד הרגשתי שיש לו גם קושי בוויסות, כשהוא עצבני לא יודע מה לעשות עם עצמו, ואפילו עושה דברים הזויים כמו לדפוק את הראש שלו חזק ברצפה (ואז לצרוח מכאבים).

ב"ה בעיית תקשורת- זה נשלל לחלוטין, מדובר פה בעיכוב ולא לקות תקשורתית.
מה שכן, נתנו לנו המלצה של מעון יום שיקומי.

כיום הוא הולך פעם בשבוע לקלינאית תקשורת, ועוד פעם אחת למרפאה בעיסוק.
אני רואה התקדמות מטורפת, הילד ממש מדבר וכל יום יש לו מילה חדשה, נהיה ממש תקשורתי וגם קצת יותר רגוע.
אני לא מצליחה להחליט אם היא עושה איתו עבודה טובה או שהוא פשוט גדל

היום קיבלנו עדכון כי הוועדה אישרה לנו מעון שיקומי, ורוצים שנבוא מחר לפגישה.

אני בהתלבטות מאוד גדולה:
מצד אחד- מה יכול להיות רע בזה? הבנתי שמקבלים שם הון יחס אישי וטיפולים פרא רפואיים.
האמת שגם קשת קשה לנו פעמיים בשבוע הנסיעות הללו למכון להתפתחות הילד.

מצד שני- אני ממש לא מצליחה להרגיש בטוחה שאכן יש צורך, אנ רואה בגינה מלא ילדים בגיל הזה שגם לא כ"כ מדברים ולא מבינה למה נפלו דווקא עליו עם כל הבעיות.
הוא גם נמצא כיום במשפחתון של מישהי מקסימה, הוא אצלה כבר שנה שנייה והיא אוהבת אותו ומסורה כמו אמא.

אני באמת קרועה ולא יודעת מה להחליט.

אשמח לשמוע מנסיונכן בנושא,
אפשר גם באישי.

תודה מראש ומקווה שלא חפרת

שלום וברכה,

אשמח לקבל מידע מאימהות בעלות ניסיון.

הבן שלי בן שנה ותשעה חודשים, נולד בלידה קצת מורכבת שדרשה אח"כ אישפוז של כחודש עם חמצן בפגייה.
תמיד היה לו קצב קצת יותר איטי בהתפתחות, לדוג' יצר קשר עין יציב רק בסביבות גיל 4 וחצי חודשים, זחל בגיל 11 חודש , ורק אח"כ התיישב, התחיל ללכת לפני כחודש וחצי בשעה טובה.

הוא היה במעקב של פיזיותרפיה מאז גיל 3 חודשים...ואני לא ראיתי מזה כלום בכלל (הוא פשוט היה צורח כל פעם 45 דקות רצוף וגם בבית מסרב לתרגל).

ובגיל שנה וחצי הפנו אותנו לפסיכולוג ילדים+ מרפאה בעיסוק+ קלינאית תקשורת על רקע של חשד לבעיית תקשורת.
מבחינת שפה- היה לו אוצר מילים דל מאוד(בערך 3) ופחות הביע את עצמו.
אני תמיד הרגשתי שיש לו גם קושי בוויסות, כשהוא עצבני לא יודע מה לעשות עם עצמו, ואפילו עושה דברים הזויים כמו לדפוק את הראש שלו חזק ברצפה (ואז לצרוח מכאבים).

ב"ה בעיית תקשורת- זה נשלל לחלוטין, מדובר פה בעיכוב ולא לקות תקשורתית.
מה שכן, נתנו לנו המלצה של מעון יום שיקומי.

כיום הוא הולך פעם בשבוע לקלינאית תקשורת, ועוד פעם אחת למרפאה בעיסוק.
אני רואה התקדמות מטורפת, הילד ממש מדבר וכל יום יש לו מילה חדשה, נהיה ממש תקשורתי וגם קצת יותר רגוע.
אני לא מצליחה להחליט אם היא עושה איתו עבודה טובה או שהוא פשוט גדל

היום קיבלנו עדכון כי הוועדה אישרה לנו מעון שיקומי, ורוצים שנבוא מחר לפגישה.

אני בהתלבטות מאוד גדולה:
מצד אחד- מה יכול להיות רע בזה? הבנתי שמקבלים שם הון יחס אישי וטיפולים פרא רפואיים.
האמת שגם קשת קשה לנו פעמיים בשבוע הנסיעות הללו למכון להתפתחות הילד.

מצד שני- אני ממש לא מצליחה להרגיש בטוחה שאכן יש צורך, אנ רואה בגינה מלא ילדים בגיל הזה שגם לא כ"כ מדברים ולא מבינה למה נפלו דווקא עליו עם כל הבעיות.
הוא גם נמצא כיום במשפחתון של מישהי מקסימה, הוא אצלה כבר שנה שנייה והיא אוהבת אותו ומסורה כמו אמא.

אני באמת קרועה ולא יודעת מה להחליט.

אשמח לשמוע מנסיונכן בנושא,
אפשר גם באישי.

תודה מראש ומקווה שלא חפרתי מידי
תודה לך שהעלת את הנושא ואת התלבטויות.
אני גם עומדת עכשיו בצומת דומה ומתלבטת מה לעשות לגבי שנת הלימודים הבאה.

אודה אם יש למישהי המלצות למעונות שיקומיים בבני ברק שמתאימים לתינוקות שמבחינת פיזית הם מתפתחים תקין אבל בשפה ובהבנה יש עיכוב.
בנוסף- מישהי יודעת אם יש את התוכנית "מסיכון לסיכוי" בבני ברק?

• הוסף לסימניות
תודה לך שהעלת את הנושא ואת התלבטויות.
אני גם עומדת עכשיו בצומת דומה ומתלבטת מה לעשות לגבי שנת הלימודים הבאה.

אודה אם יש למישהי המלצות למעונות שיקומיים בבני ברק שמתאימים לתינוקות שמבחינת פיזית הם מתפתחים תקין אבל בשפה ובהבנה יש עיכוב.
בנוסף- מישהי יודעת אם יש את התוכנית "מסיכון לסיכוי" בבני ברק?
לגבי מסיכון לסיכוי תתקשרי לאגף הרווחה של ב"ב הם ידעו להגיד לך בכל מקרה זה עובר דרכם
עריכה:
סקירת AI‏

+1

תוכנית "מסיכון לסיכוי" היא תוכנית של משרד הרווחה והשירותים החברתיים שמטרתה לשלב פעוטות עם עיכובים התפתחותיים ממשפחות בסיכון בתוך מעונות יום רגילים. התוכנית פועלת גם בבני ברק ומציעה מגוון מענים ושירותים לילדים ובני נוער

• הוסף לסימניות
מתנה שחבל לפספס לילד
בגילאים האלו פחות משמעותי האינטרקציה עם החברים
והרווחים שהילד יקבל- אדירים

ככל שמשקיעים שהם קטנים
רואים הרבה יותר תוצאות, במינימום תשלום (לא כסף, אלא תדמית שלהם למשל)

• הוסף לסימניות
מעון שיקומי הרבה יותר מורכב לקבל מאשר גן שפה / סל שילוב
ולכן אם הילד שלכם קיבל זכאות לכך חבל על כל יום שהוא לא במעון שיקומי
עדיף לשלוח למעון שיקומי כך המוח יותר גמיש וניתן לצמצם פערים במהירות גבוהה יותר מאשר אח"כ לשלוח לגן שפה ולקבל בביהם סל שילוב וכ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת